lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΚΟΡΩΝΕΙΑ 12 Μέτρα σωτηρίας για τη λίμνη Λαγκαδα.......CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΚΟΡΩΝΕΙΑ 12 Μέτρα σωτηρίας για τη λίμνη Λαγκαδα.......

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

ΚΟΡΩΝΕΙΑ 12 Μέτρα σωτηρίας για τη λίμνη Λαγκαδα......Η βελτίωση αυτής της κατάστασης επιχειρείται μέσω της εφαρμογής του διαχειριστικού σχεδίου που έχουν εκπονήσει οκτώ μελετητικά γραφεία για λογαριασμό της ειδικής γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος.
«Οποιοσδήποτε υποσχεθεί ότι θα σώσει την Κορώνεια δεν έχει συναίσθηση του προβλήματος. Το ζητούμενο είναι να γίνονται μικρά και σταθερά βήματα προς τα μπρος. Ήδη κάποιες από τις δράσεις για τη σωτηρία της λίμνης έχουν υλοποιηθεί», σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Υδάτων Κωνσταντίνο Τριάντη, ο οποίος βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τις εργασίες της ημερίδας «Προστασία και αποκατάσταση λίμνης Κορώνειας», που διοργάνωσε η γραμματεία στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη για το σχέδιο διαχείρισης υδατικού διαμερίσματος Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα νερά των λιμνών της Θεσσαλονίκης. «Έχουν συνταχθεί 14 σχέδια διαχείρισης των υδατικών πόρων όλης της χώρας, κι έτσι μπαίνει τέλος στην πολυδιάσπαση μελετών που υπήρχε στο παρελθόν και ακολουθείται εθνική πολιτική για τα ύδατα», σύμφωνα με τον κ. Τριάντη. Όσον αφορά την Κορώνεια, «είναι ένα κομμάτι του διαχειριστικού πλαισίου. Δεν πρόκειται να αλλάξει το μάστερ πλαν σωτηρίας, ενδεχομένως να γίνουν μόνο κάποιες τροποποιήσεις».
Αναφορά στην καταδίκη της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποβάθμιση και ρύπανση της λίμνης Κορώνειας (στις 7 Φεβρουαρίου) έκανε η ειδική σύμβουλος της γραμματείας Υδάτων Βασιλική-Μαρία Τζατζάκη, εξηγώντας ότι η καταδίκη προέκυψε επειδή η χώρα μας δεν υλοποίησε κάποιες δράσεις προστασίας και «επιπλέον δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή υποβάθμισης του οικοτόπου και δεν προχώρησε στην ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων».
«Ήδη κάποιες από αυτές τις δράσεις έχουν δρομολογηθεί. Η επεξεργασία λυμάτων στον Λαγκαδά λειτουργεί στο 90% και δύο έργα εντάχθηκαν στο ΕΠΠΕΡΑ», σύμφωνα με τον κ. Τριάντη. Παρουσιάζοντας το έργο επεξεργασίας λυμάτων του δήμου Λαγκαδά, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Α. Πασχαλίδης ανέφερε ότι έχουν κατασκευαστεί 24,3 χιλιόμετρα αποχετευτικού δικτύου, από τα 27,4 χλμ. που προβλέπονται, εκτελέστηκαν 853 παροχές από τις 1.063 του σχεδιασμού και ολοκληρώθηκαν 6,83 χλμ. δικτύου ομβρίων, από τα 12,7 χλμ. που θα γίνουν.
Οι κύριες πηγές ρύπανσης της λίμνης Κορώνειας, σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης, είναι τα αστικά λύματα, οι βιομηχανίες, η κτηνοτροφία, οι χώροι ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, τα μεταλλεία-λατομεία, τα αστικά υγρά απόβλητα που δεν εξυπηρετούνται από σταθμό βιολογικού καθαρισμού, οι απορροές από την αγροτική δραστηριότητα. Τα έργα που είτε είναι σε εξέλιξη είτε ολοκληρώθηκαν είτε προγραμματίζονται για τη σωτηρία της Κορώνειας είναι: έργα δημιουργίας και διαμόρφωσης υγροτόπου και βαθέων ενδιαιτημάτων, έργα βελτίωσης υδραυλικών χαρακτηριστικών και αμφίδρομης λειτουργίας ενωτικής τάφρου, έργα λιμνοδεξαμενών ωρίμανσης και η ολοκλήρωση του αποχετευτικού Λαγκαδά.
ΠΗΓΗ - ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ http://www.makthes.gr/news/reportage/100992/

Posted by NICK MC CAIN on 7:31:00 AM. Filed under , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΚΟΡΩΝΕΙΑ 12 Μέτρα σωτηρίας για τη λίμνη Λαγκαδα.......

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ