lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. και της Κατερινα Μαρκου για τη στήριξη του αναπηρικού αθλητισμού...CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. και της Κατερινα Μαρκου για τη στήριξη του αναπηρικού αθλητισμού...

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


Προς: α) τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και
β) τον Υπουργό ΟικονομικώνΘΕΜΑ: Ανεπαρκής στήριξη του αναπηρικού αθλητισμού στην Ελλάδα

            Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμΕΑ, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τα αθλητικά σωματεία και σύλλογοι ατόμων με αναπηρία σε όλη την Ελλάδα λόγω των σοβαρών περικοπών και των καθυστερήσεων στην καταβολή της επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
            Η δραματική μείωση της επιχορήγησης προς την Ε.Α.ΟΜ.ΑμΕΑ, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιχορηγήσει με την σειρά της τα μέλη της, συλλόγους και σωματεία, που απειλούνται με παύση της δραστηριότητάς τους, αφού αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα, τις αμοιβές των προπονητών και τα οδοιπορικά έξοδα των αθλητών.
            Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις  8 Απριλίου 2013 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η επιχορήγηση για την ΕΑΟΜ ΑμΕΑ για το έτος 2013 μειώνεται κατά 400 χιλιάδες ευρώ σε σχέση με το 2012, δηλαδή σε ποσοστό 30%, όπως και για την πλειονότητα των αθλητικών ομοσπονδιών, ενώ η επιχορήγηση της ΟΣΕΚΚ (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι) κατά 50 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό 20%.
Παράλληλα,  οι χώροι άθλησης για ΑμεΑ εξακολουθούν να είναι περιορισμένοι, πολλοί χώροι γενικής άθλησης δεν πληρούν τις προδιαγραφές προσβασιμότητας και δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές στα ειδικά σχολεία για την ανάπτυξη του αθλητισμού.
            Οι αθλητές με αναπηρία έχουν χαρίσει στην Ελλάδα πολλές επιτυχίες σε Παραολυμπιάδες, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παραδίδοντας σε όλους εμάς μαθήματα ζωής. Λόγω της εξέλιξης αυτής, νιώθουν ότι η ελληνική Πολιτεία τους εγκαταλείπει και στον τομέα της άθλησης, δεδομένου ότι έχουν ήδη δεχτεί πολλαπλές περικοπές σε προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις.
            Επειδή είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να ακυρωθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και οι συμμετοχές ελλήνων αθλητών σε διεθνείς οργανώσεις.
            Επειδή ο αναπηρικός αθλητισμός αποτελεί διέξοδο από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στην Ελλάδα, είναι «ασπίδα» ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και έχει ευεργετικές επιδράσεις στη βαρύτητα της αναπηρίας ενώ βοηθά στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και της συμμετοχής στις κοινωνικές δραστηριότητες.

 Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1)      Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ώστε να διασφαλίσετε τη συνέχιση της λειτουργίας των αθλητικών συλλόγων και σωματείων ατόμων με αναπηρία;
2)      Πόσοι και ποιοί χώροι άθλησης πληρούν τις προδιαγραφές προσβασιμότητας για ΑμΕΑ στην Ελλάδα; Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την εφαρμογή των προδιαγραφών αυτών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους άθλησης;
3)      Σε ποιες δράσεις έχετε προβεί εν γένει για την ενίσχυση, την αναβάθμιση και τη διάδοση του αναπηρικού αθλητισμού στη χώρα μας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κατερίνα Μάρκου – βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
Ιωάννης Πανούσης – βουλευτής Α’ Αθηνών
Γιώργος Κυρίτσης – βουλευτής Τρικάλων
Θωμάς Ψύρρας – βουλευτής Λαρίσης

Posted by NICK MC CAIN on 9:57:00 PM. Filed under , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. και της Κατερινα Μαρκου για τη στήριξη του αναπηρικού αθλητισμού...

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ