lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ !!!CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ !!!

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


Συμπαραστάτης  του Δημότη                                             Σοχός, 15-4-2013
   και της Επιχείρησης Δήμου Λαγκαδά

           Καταγγελία υπ. αριθ. 18/2013


              Την 8-4-2013 υποβλήθηκε στο Γραφείο μας η παραπάνω καταγγελία από το δημότη    **** , στην οποία αναφέρει ότι η δημοτική σύμβουλος
****  του Δήμου Λαγκαδά καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημ/κείο  Θεσ/νίκης σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους για παράβαση καθήκοντος “χωρίς ήδη να έχει τεθεί σε αργία και όπως ο νόμος ορίζει”.Η ίδια καταγγελία είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα της οποίας διαχειριστής είναι ο ίδιος δημότης.
          Μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο της καταγγελίας η δημοτική σύμβουλος επικοινώνησε με τον Συμπαραστάτη και ζήτησε την άμεση εκδήλωση ενεργειών του, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για τη ορθή εφαρμογή του νόμου( η από 7-6-2011 εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών ) , προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα και ακολούθως να αποφανθεί ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης(ως μόνος αρμόδιος) για την καταστατική θέση της δημοτικής συμβούλου (κατάσταση αργίας).
              Την 9-4-2013 απέστειλα προς την Οικονομική Υπηρεσία και την ΥΚΠΑΑΠ, με κοινοποίηση προς το Γραφείο Δημάρχου το παρακάτω έγγραφο:


                  ΘΕΜΑ: Διερεύνηση καταγγελίας

            1.Σας γνωρίζουμε ότι στο Γραφείο μας υποβλήθηκε καταγγελία από τον δημότη **** , σχετικά με την καταστατική θέση της Δημοτικής Συμβούλου ******, ύστερα από την καταδίκη της σε φυλάκιση ενός (1) έτους με τριετή αναστολή, , από το Τριμελές Πλημ/κείο Θεσ/νίκης για παράβαση καθήκοντος και ειδικότερα αν πρέπει να τεθεί σε αργία με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.
            2 Σύμφωνα με το άρθρο 236 παρ. 2βα σε συνδυασμό με την παρ. 1 περ. Γ του Ν. 3852/2010 (όπως η παρ. 1γ αντικ. με το άρθρο 7 παρ. 6 του Ν. 4071/2012) , εάν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου σε πρώτο βαθμό για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, εφόσον κατά την διάπραξη του αδικήματος αυτού προξενείται οικονομική βλάβη στο Δήμο, στη Περιφέρεια ή στα νιομικά του πρόσωπα , ο Ελεγκτής Νομιμότητας ( τώρα ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης) οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας , ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση.
         3 Κατόπιν των παραπάνω σας αποστέλλουμε αντίγραφο του κατηγορητηρίου και παρακαλούμε ενημερώστε μας εάν από τη διάπραξη του αδικήματος , της παράβασης καθήκοντος, προξενήθηκε οικονομική βλάβη στο δήμο, ή στο νομικό πρόσωπο , προκειμένου να διαβιβαστούν τα στοιχεία στον αρμόδιο Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

                                                                                              Γεώργιος Δ. Ασδρές
 Συμπαραστάτης Δημότη-
                                                                                           Επιχείρησης

       
      Στο παραπάνω έγγραφο η ΥΚΠΑΑΠ αμέσως ανταποκρίθηκε και με το υπ. αριθ. 1330/12-4-2013 έγγραφό της μας απάντησε ότι “δεν έχει προκληθεί καμιά οικονομική βλάβη σε κανένα από τα πρώην είκοσι τρία (23) ΝΠΔΔ του Δήμου Λαγκαδά”.
         Το Γραφείο του Δημάρχου μας απέστειλε το παρακάτω έγγραφο:
          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ                                                     Λαγκαδάς 11-4-2013  
Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 2, 57200                                     Αριθ. Πρωτ. : 19398 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
                                                                                       ΠΡΟΣ
                                                                                 Τον Συμπαραστάτη του Δημότη
                                                                                 και της Επιχείρησης,
                                                                                 κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΣΔΡΕ

        ΘΕΜΑ: Καταγγελία σε βάρος της Δημοτικής Συμβούλου ****

        ΣΧΕΤ. : Υπ. αριθ. 18/2013 έγγραφό σας
    Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού , σας γνωρίζουμε ότι από την κείμενη Νομοθεσία , δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου να κρίνει, να επικρίνει ή να εκτιμήσει το σκεπτικό μιας δικαστικής απόφασης , της οποίας μάλιστα το περιεχόμενο δεν έχει λάβει ακόμη γνώση. Το αντίγραφο του κατηγορητηρίου που επισυνάπτετε στο έγγραφό σας, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από το σκεπτικό ως προς το αποτέλεσμα της εκδίκασης μιας υπόθεσης ποινικού δικαστηρίου. Άλλωστε όπως πολύ σωστά τεκμηριώνετε Νομοθετικά στη 2η παράγραφο του εγγράφου σας, ο μόνος αρμόδιος να συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και να αποφασίσει για την καταστατική θέση της αναφερόμενης στο θέμα Δημοτικής μας Συμβούλου, είναι ο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
   Εμείς ως Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά και ως Δημοτική Παράταξη , εκφράζουμε πολιτικά τη διαφωνία μας με το κλίμα ποινικών διώξεων κατά αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης , λόγω πολιτικών επιλογών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δηλώνουμε τη λύπη και την αγανάκτησή μας για τη συγκεκριμένη δικαστική περιπέτεια  της **** και είμαστε έτοιμοι εφόσον μας ζητηθεί , να παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή και βοήθεια στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτεροι βαθμό (εφετείο), όπως σε παρόμοια περίπτωση θα πράτταμε για οποιονδήποτε Δημοτικό μας Σύμβουλο σε οποιαδήποτε παράταξη και αν ανήκει.


                                                                                   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                      ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


        Από τα έγγραφο του Συμπαραστάτη προκύπτει ότι ζητήθηκε η παροχή συγκεκριμένων οικονομικών στοιχείων, απαραίτητων για τη λήψη απόφασης από τον Γεν. Γραμματέα και 
όχι ο Δήμος “να κρίνει, να επικρίνει , να κατακρίνει ή να εκτιμήσει το σκεπτικό μιας δικαστικής απόφασης.”, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Γραφείου Δημάρχου. Είναι γνωστό στον Συμπαραστάτη , λόγω της εμπειρίας του από τα Στρατιωτικά Δικαστήρια, ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο.
         Στην προκειμένη περίπτωση ,εάν η Διοίκηση του Δήμου επιθυμεί να συνδράμει , όπως αναφέρεται στο έγγραφο, στην “δικαστική περιπέτεια” , της δημοτικής συμβούλου, παρακαλώ τον κύριο Δήμαρχο όπως δώσει εντολή προς την Οικονομική Υπηρεσία για την παροχή των ανωτέρω στοιχείων προς τον Συμπαραστάτη, σύμφωνα με το νόμο, αλλά ύστερα και από το αίτημα της δημοτικής συμβούλου, για την αποφυγή δυσμενών σχολίων σε βάρος της.                                                                                          Γεώργιος Δ. Ασδρές

                                                                                      Συμπαραστάτης Δημότη-
                                                                                      Επιχείρησης  

Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 8:20:00 PM. Filed under , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ !!!

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ