lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ»CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ»

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


Η πόλη της Κατερίνης ήταν ο δεύτερος σταθμός της εκπαιδευτικής ημερίδας που διοργάνωσε το ΥΜΑΘ με θέμα «Θερμαϊκός, η θάλασσα δίπλα μας», σκοπός της οποίας είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα περιβαλλοντικής αγωγής και προστασίας του οικοσυστήματος του Θερμαϊκού Κόλπου. 
Η σημερινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που συγκάλεσε στο Διοικητήριο ο Υπουργός κ. Θεόδωρος Καράογλου στις 27 Φεβρουαρίου 2013, αλλά και της αντίστοιχης ημερίδας που διοργανώθηκε πάλι από το ΥΜΑΘ στις 20 Μαρτίου 2013 στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Καράογλου, πρόθεση του Υπουργείου είναι να διοργανώσει ανάλογες δράσεις σε όλους τους Νομούς που σχετίζονται με τον Θερμαϊκό Κόλπο.
«Το οφείλουμε στα παιδιά μας γιατί ο Θερμαϊκός δεν είναι μόνο η “βιτρίνα” της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα σημαντικό, όσο και εξαιρετικά ευαίσθητο οικοσύστημα το οποίο αποτελεί πεδίο άσκησης αλιευτικών, τουριστικών και ναυτιλιακών δραστηριοτήτων» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο ΥΜΑΘ, επισημαίνοντας πως μέσα από παρόμοιες δράσεις, στόχος του ΥΜΑΘ είναι η δημιουργία περιβαλλοντικών αρχών που θα εγγυώνται την αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και θα προωθούν καθημερινά τη βιώσιμη ανάπτυξη.
«Σύνθημα μας είναι ένα. Ο Καθένας χωριστά και όλοι μαζί, μπορούμε να σώσουμε τον Θερμαϊκό. Όσο το νερό αποτελεί τη βασική πηγή της ζωής, τόσο η προστασία του υδάτινου σώματος του Θερμαϊκού δεν είναι πια επιλογή, αλλά ανάγκη για την επιβίωση του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως «το θαλάσσιο περιβάλλον δεν ξαναδημιουργείται».
Για αυτό το λόγο έκανε ειδική αναφορά στην «ειλικρινή και ισότιμη» συνεργασία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο όλων των συναρμόδιων φορέων γιατί, όπως κατέληξε στο χαιρετισμό του, «για να καθαρίσει ο Θερμαϊκός Κόλπος δεν χρειάζονται μόνο μελέτες και μετρήσεις, αλλά πολύ περισσότερα όπως ευαισθητοποίηση και αλλαγή της καθημερινής συμπεριφοράς και νοοτροπίας κάθε πολίτη».
Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση ήταν επίσης οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.
Μετά το τέλος της ημερίδας ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Λιτοχώρου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, κ. Γεώργιο Παπαθανασίου.
Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου και δήλωσε ότι το ΥΜΑΘ, λειτουργώντας υποστηρικτικά, βρίσκεται δίπλα σε κάθε εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα αυτού του Δήμου είναι ο Όλυμπος. Ένα βουνό που είναι γνωστό σε κάθε άκρη του πλανήτη και το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, δίνοντας πολύτιμο οξυγόνο όχι μόνο στην Πιερία, αλλά σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία» δήλωσε ο κ. Καράογλου μετά το τέλος της συνάντησης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις αναπτυξιακές προοπτικές της Πιερίας σε επίπεδο τουρισμού.
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του στο Λιτόχωρο ήταν το Διεθνές Ίδρυμα «Μέγας Αλέξανδρος». Εκεί ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Γιώργο Παπαστεργίου ......

Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 9:47:00 PM. Filed under , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ»

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ