lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Αντώνη Σαμαρά, πριν πας στην Κίνα, διάβασε αυτό !!!CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Αντώνη Σαμαρά, πριν πας στην Κίνα, διάβασε αυτό !!!

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!Αντώνη Σαμαρά, πριν πας στην Κίνα, διάβασε αυτό
Αύριο, Παρασκευή 10/05 και ώρα 17:00, λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-προτάσεων
για ένταξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΠΕΠ-ΜΜΕ του ΕΣΠΑ.
Ειδικά τις τελευταίες μέρες, ....
όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία προετοιμασίας και υποβολής μιας πρότασης (σύμβουλοι-επιχειρηματίες κλπ.) αντιμετωπίζουν μια απίστευτη κατάσταση και μια ακόμα πιο απίστευτη αντιμετώπιση από το κράτος και πιο συγκεκριμένα από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Για να γίνω πιο σαφής:

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά (μέσω Internet), μέσα από ένα πληροφοριακό σύστημα που διαχειρίζεται μια δημόσια υπηρεσία (η ΜΟΔ Α.Ε.). Εδώ και αρκετές μέρες όμως (και πιο πριν, απλά πριν από καιρό το πρόβλημα δεν ήταν τόσο οξύ όσο τις τελευταίες μέρες), το συγκεκριμένο σύστημα έχει τρομερά προβλήματα! Καθυστερεί υπερβολικά (για να καταχωρήσεις π.χ. τον ΑΦΜ μπορεί να περιμένεις και 15 λεπτά και στο τέλος να μην στο αποθηκεύσει κιόλας!), δεν αποθηκεύει σωστά τα πεδία που συμπληρώνει η επιχείρηση/σύμβουλος και εν τέλει, δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, με συνέπεια, να μην είναι δυνατή η προετοιμασία και υποβολή των προτάσεων!

Στην αρμόδια υπηρεσία που διαχειρίζεται το εν λόγω σύστημα (ΜΟΔ Α.Ε.), τις προηγούμενες μέρες οι υπάλληλοι έκαναν απεργιακές κινητοποιήσεις, με συνέπεια, όλο αυτό το διάστημα που οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες/σύμβουλοι έστελναν ερωτήματα στο HelpDesk, κανένας δεν απαντούσε!

Η επίσημη θέση του Υπουργείου Ανάπτυξης (δια "στόματος" του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων, κ. Γιαννούση), από την προηγούμενη εβδομάδα, είναι ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην προθεσμία υποβολής των προτάσεων. Εννοείται φυσικά ότι στην εν λόγω Γραμματεία εδώ και αρκετές ημέρες δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα (αφενός λόγω αργιών αφετέρου λόγω του ότι αν τα σήκωναν θα άκουγαν τον "εξάψαλμο" από τους επιχειρηματίες και τους συμβούλους). Η σκληρή θέση του Υπουργείου (ότι δηλαδή δεν θα δοθεί καμία παράταση) εξακολουθεί να υφίσταται ακόμα και σήμερα και διατυπώνεται σε όλους τους τόνους!

Και ερωτώ:

1. Γιατί δεν λειτουργεί το σύστημα, έτσι όπως θα έπρεπε? Τόσα χρόνια έχουν περάσει με τα επιδοτούμενα προγράμματα, τόσα έργα "ηλεκτρονικοποίησης" του Δημοσίου έχουν γίνει, δεν μπορούν επιτέλους να φτιάξουν ένα σύστημα που να δουλεύει?

2. Γιατί τόση "κακία" και τόση "σκληρότητα" από το Υπουργείο όσον αφορά το θέμα της παράτασης, έστω και για 5-10 μέρες, ούτως ώστε να επιδιορθωθεί το σύστημα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση?

3. Γιατί τέτοια "κακία" από τη στιγμή μάλιστα που η παράταση, αν δοθεί, δεν οφείλεται στους επιχειρηματίες αλλά στην ίδια την ανικανότητα του Δημοσίου?
4. Γιατί δεν αποδέχονται το αίτημα για παράταση, το οποίο έχουν διατυπώσει φορείς, επιμελητήρια και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα?
5. Έτσι στηρίζουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, έτσι πιστεύουν ότι θα προσελκύσουν επενδύσεις?
6. Έτσι θα "τρέξουν" τα περιβόητα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που τόσο καιρό πια τα περιμένει όλη η αγορά???

Κύριε πρωθυπουργέ, αντί να τρέχετε στην Κίνα και δεν ξέρω που αλλού για να φέρετε επενδύσεις, κοιτάξτε τις επενδύσεις που ήδη περιμένουν να γίνουν στην χώρα μας, από Έλληνες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, και εσείς (τα Υπουργεία σας δηλαδή) τις παρεμποδίζουν!!!

Η πρότασή μου:

1. Δώστε παράταση 10 ημερών στην προθεσμία υποβολής του προγράμματος Ενίσχυσης ΜΜΕ του ΕΣΠΑ
2. Φροντίστε να επιδιορθωθεί και να λειτουργεί σωστά το πληροφοριακό σύστημα. Διάολε, στο 2013 είμαστε, και η τεχνολογία υπάρχει αλλά και η γνώση! Αν δεν μπορούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου, απευθυνθείτε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, στα Τμήματα Πληροφορικής, να σας βοηθήσουν και τζάμπα κιόλας!
3. Στείλτε στο σπίτι τους α) τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γιαννούση, ο οποίος με ύφος χιλίων καρδιναλίων δεν δέχεται κουβέντα επί του θέματος και β) τους αρμόδιους υπαλλήλους για την διαχείριση/λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος. Αν δεν μπορούν, να πάνε αλλού και να έρθουν άλλοι που θα μπορέσουν!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Υ.Γ. σας αποστέλλω συνημμένα μια εικόνα-screenshot από το Πληροφοριακό Σύστημα, όπου επιλέγεις Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σου εμφανίζει τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας!!! Πιστέψτε με, δεν είναι μοντάζ! Το Πληροφοριακό Σύστημα από χθες "τα έχει παίξει" και οι κύριοι του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν ιδρώνει το αφτί τους, ούτε συγκινούνται από τις εκκλήσεις του επιχειρηματικού κόσμου για επιδιόρθωση των bugs του συστήματος και παράταση της ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων!!!
Να τους χαιρόμαστε!

Posted by NICK MC CAIN on 8:49:00 PM. Filed under , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Αντώνη Σαμαρά, πριν πας στην Κίνα, διάβασε αυτό !!!

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ