lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : VIDEO Με την ομιλία της Κατερίνας Μάρκου στην Ολομέλεια για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου !!!CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

VIDEO Με την ομιλία της Κατερίνας Μάρκου στην Ολομέλεια για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου !!!

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


«Η σημερινή επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων συμβολίζει την ανάγκη διατήρησης της συλλογικής μας μνήμης σε μια εποχή που όλα τραντάζονται,
όλα υπονομεύονται, όλα απειλούνται. Η οικονομική κρίση που διαρκεί και επιμένει, έχει δημιουργήσει κοινωνικά και αξιακά ρήγματα στη χώρα μας.
            Όμως, επιτρέψτε μου να πω, η κρίση μας έφερε όλους και λίγο πιο κοντά. Η κρίση είναι μια ευκαιρία να καταλάβουμε την αξία της ιστορίας μας,  της διαδρομής μας, της κληρονομιάς μας.
Την αξία των γεγονότων που στιγμάτισαν την πορεία μας στον χρόνο. Δυσάρεστα και ευχάριστα. Τα πρώτα μας διδάσκουν, τα δεύτερα μας δείχνουν τι μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε σοβαροί, όταν είμαστε ενωμένοι, όταν είμαστε στρατευμένοι σε έναν κοινό σκοπό.
Η γενοκτονία των Ποντίων, των απογόνων των Ιώνων στη γωνιά αυτή του Ευξείνου Πόντου, είναι ένα τραγικό και εγκληματικό γεγονός που στιγμάτισε την πορεία μας μέσα στους αιώνες.
Ο μεγάλος καθηγητής Σπύρος Βρυώνης έχει αναλύσει και παρουσιάσει με ανεπανάληπτο τρόπο τον εξισλαμισμό της Μικράς Ασίας περιγράφοντας και τεκμηριώνοντας τα τραγικά γεγονότα που έφεραν στους 353.000 περίπου ποντίους διωγμούς, γενοκτονίες, βίαιους εξισλαμισμούς.
Παρά το γεγονός αυτό, οι Έλληνες πόντιοι, η πιο ανθεκτική και δημιουργική ελληνική ‘φυλή’ που αναζωογόνησε τελικά, παρά την τραγικότητα των γεγονότων της εποχής εκείνης, ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη, είναι σήμερα εδώ, ζητώντας το αυτονόητο: αναγνώριση των αντικειμενικών γεγονότων της εποχής, δικαίωμα στη μνήμη.
Θέλω να επανέλθω στο σημείο αυτό στο σημερινό διακύβευμα που για μένα είναι το νόημα της επετείου αυτής για τη χώρα σήμερα. Χώρα τραυματισμένη, χώρα διχασμένη, χώρα αδύναμη, μπορεί να οδηγήσει το λαό σε τραγωδίες που θα στιγμάτιζαν για πάντα την πορεία μας.
Οπωσδήποτε οι απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας βρίσκονται μπροστά μας. Και φυσικά δεν είναι μόνον οι εξ ανατολών γείτονές μας.
Μερικοί θα πουν ότι εμείς οι Έλληνες κατατρεχόμαστε από ένα σύνδρομο ‘απειλής’, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Έχει σημασία να προσέχουμε τις αναλύσεις των ειδικών αλλά κυρίως να έχουμε αίσθηση της ιστορίας για να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι της ισχύος στη διεθνή σκακιέρα είναι πάντα παρόν και αμείλικτο!
Στο πλαίσιο αυτό, η επέκταση είναι πάντα στα σχέδια των γειτόνων μας, με διάφορες μορφές επιρροής, βέβαια. Το ζήτημα για εμάς είναι γρήγορα να ‘επιδιορθώσουμε’ τα θεμέλια της χώρας, χωρίς όμως βέβαια να παραχωρήσουμε κάθε μορφή της εθνικής μας κυριαρχίας.
Ακόμη, και παρά την πίεση των πιστωτών μας, είναι σημαντικό να έχουμε ένα σχέδιο να πάρουμε αυτά που χρειαζόμαστε, και την κατάλληλη στιγμή να σταθούμε γρήγορα στα πόδια μας.
Αυτή είναι απαραίτητη συνθήκη ώστε να μην δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της αστάθειας, γεγονός που θα μπορούσε να «ανοίξει την όρεξη» σε αυτούς που επιβουλεύονται τη χώρα μας.
Ο ποντιακός ελληνισμός, δίνει το παράδειγμα σήμερα της ανθεκτικότητας  του ελληνισμού σε όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες και Ελληνίδες ώστε να αντεπεξέλθουμε στις σημερινές δυσκολίες και να πορευτούμε δυναμικά και δημιουργικά προς το μέλλον.»

Ακολουθει το video με ολη την ομιλια !!!

Posted by NICK MC CAIN on 1:14:00 AM. Filed under , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for VIDEO Με την ομιλία της Κατερίνας Μάρκου στην Ολομέλεια για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου !!!

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ