lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ 4ο ΠΑΝΕΙΠΗΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ PALSOCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ 4ο ΠΑΝΕΙΠΗΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ PALSO

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

«Η γλώσσα θεωρείται, όσο και η ίδια η πρόσβαση στην Παιδεία, μέγιστο δημοκρατικό δικαίωμα και ουσιαστική αξία σε μια οργανωμένη κοινωνία

Η Βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO, συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στο 4ο Πανηπειρωτικό Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης, το Σάββατο  15/6/2013, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, με θέμα: «Η Ελληνική, μητέρα των γλωσσών στις επιστήμες και τις τέχνες».
Η κα Ξουλίδου, εκτός των άλλων σημείωσε τα εξής:
«Η μακραίωνη διαδρομή της ελληνικής γλώσσας καταδεικνύουν την αξία και τον πλούτο της, στοιχεία τα οποία τη στηρίζουν ώστε να υπερπηδά με επιτυχία εμπόδια και αντιξοότητες.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η γλώσσα αποτελεί ανώτερο πολιτισμικό προϊόν για ένα έθνος. Όταν λοιπόν, ένας λαός αδιαφορεί για την πολιτιστική του παράδοση και κληρονομιά μεγιστοποιείται ο κίνδυνος της απώλειας όλων εκείνων των στοιχείων που του προσδίδουν το ιδιαίτερο πολιτισμικό του στίγμα.
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια προσπάθεια συρρίκνωσης και παραφθοράς της ελληνικής γλώσσας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποια μορφή περιθωριακής γλώσσας, ενώ ταυτόχρονα η μεγάλη μάζα μειώνει συνεχώς το λεξιλογικό της πλούτο και τη δυνατότητα έκφρασης
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός, τα γράμματα, οι τέχνες, η ιστορία και η γλώσσα μας, αποτελούν το Εθνικό κεφάλαιο και τη δύναμη των Ελλήνων γι’ αυτό οφείλουμε όλοι μας, στον εαυτό μας και στις επόμενες γενιές να διαφυλάξουμε το πολύτιμο αυτό αγαθό.
Παιδεία και εκπαίδευση που δεν συλλαμβάνεται και δεν αναπτύσσεται γλωσσικά και μεταγλωσσικά είναι αδιανόητη. Γιατί η παιδεία είναι προπάντων ζήτημα λόγου και διαλόγου, ζήτημα λογικής και ή νοητικής ανάπτυξης, ζήτημα έκφρασης πραγμάτων, εννοιών, δηλαδή ζήτημα γλώσσας. Να γιατί η γλώσσα θεωρείται, όσο και η ίδια η πρόσβαση στην παιδεία, μέγιστο δημοκρατικό δικαίωμα και ουσιαστική αξία σε μια οργανωμένη κοινωνία.»

Posted by NICK MC CAIN on 8:24:00 PM. Filed under , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ 4ο ΠΑΝΕΙΠΗΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ PALSO

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ