lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


«Η θηριωδία αυτή ξεσηκώνει ακόμα και σήμερα παγκόσμια κατακραυγή και προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η αγωγή
των θυμάτων του Διστόμου, εναντίον του Γερμανικού Δημοσίου, θέμα που αποτελεί παγκόσμια είδηση και πάντα παρακολουθείται με ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι να έρθει η στιγμή της δικαίωσης.»


Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, με αφορμή τη συμπλήρωση 69 χρόνων από τη θηριωδία των γερμανικών στρατευμάτων στο Δίστομο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα συμπληρώνονται 69 χρόνια από τη θηριωδία των γερμανικών στρατευμάτων στο Δίστομο, όταν σφαγιάστηκαν 228 κάτοικοι, ανάμεσά τους 45 παιδιά, 20 παιδιά κάτω των 5 ετών και 6 βρέφη από τα γερμανικά ΕΣ.ΕΣ..


Η σφαγή ήταν αδιανόητης αγριότητας και ωμότητας, με σκηνές που ξεπερνάνε την ανθρώπινη φύση. Όμως, τα γεγονότα στο Δίστομο δεν χαρακτηρίζονται από τη Γερμανική και Διεθνή Δικαιοσύνη ως «Σφαγή» ή «Έγκλημα Πολέμου», αλλά «Μέτρο εντός του πλαισίου της πολεμικής στρατηγικής», προσβάλλοντας το κοινό αίσθημα δικαιοσύνης.

Αποκαλυπτικά είναι, όμως, τα όσα έγραψε ο Επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, Σουηδός Στούρε Λιννέρ, στο βιβλίο του, «Η Οδύσσειά μου»:
“…Σε κάθε δέντρο, κατά μήκος του δρόμου και για εκατοντάδες μέτρα κρεμόντουσαν ανθρώπινα σώματα, σταθεροποιημένα με ξιφολόγχες, κάποιοι εκ των οποίων ήταν ακόμη ζωντανοί…


…Στο χώμα κείτονταν διασκορπισμένοι εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, από υπερήλικες έως νεογέννητα. Σε πολλές γυναίκες είχαν σχίσει τη μήτρα με την ξιφολόγχη και αφαιρέσει τα στήθη, άλλες κείτονταν στραγγαλισμένες, με τα εντόσθια τυλιγμένα γύρω από το λαιμό. Φαινόταν σαν να μην είχε επιζήσει κανείς…


…Η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη …
Μέσα στο χωριό σιγόκαιγε ακόμη η φωτιά στα αποκαΐδια των σπιτιών…»
Η θηριωδία αυτή ξεσηκώνει ακόμα και σήμερα παγκόσμια κατακραυγή και προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η αγωγή των θυμάτων του Διστόμου, εναντίον του Γερμανικού Δημοσίου, θέμα που αποτελεί παγκόσμια είδηση και πάντα παρακολουθείται με ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι να έρθει η στιγμή της δικαίωσης.


Οι Γερμανοί, και οι κάθε είδους εχθροί, εξάντλησαν όλη τους την αγριότητα κατά των Ελλήνων. Άφησαν για πάντα την αναρχία της αιώνιας βαρβαρότητάς τους, ώστε να τους θυμούνται με αθλιότητα οι επόμενες γενιές.
Η Ελλάδα, η χώρα αυτή η πάντα φτωχή και περήφανη, έφερε κάποτε στα σπλάχνα της την Ελευθερία. Οι άνθρωποι αυτοί δεν δέχτηκαν να συμβιβαστούν με τις κατοχικές δυνάμεις, πίστεψαν στον άνθρωπο και στον προορισμό του.


Ιερή και βαθειά αντίληψη του χρέους έναντι της πατρίδας είχαν οι σφαγιασθέντες στο Δίστομο. Ήταν πιστοί στην αποστολή τους, ήταν  οι υπερασπιστές της Νίκης του Πνεύματος.
Με το έμβλημα της φιλοπατρίας και της ανυπόταχτης δύναμης της ψυχής πρέπει και εμείς να αγωνιστούμε σήμερα, προσπαθώντας να είμαστε πιστοί στα κελεύσματά της. Και εφόσον αγαπά την πατρίδα του ο Έλληνας, αυτή δεν πρόκειται ποτέ να χαθεί!»

Posted by NICK MC CAIN on 6:04:00 PM. Filed under , , , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ