lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Nαυαγιο Ελλαδας Ρωσιας !!! Gazprom: Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαταλείψουμε την ελληνική αγοράCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Nαυαγιο Ελλαδας Ρωσιας !!! Gazprom: Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαταλείψουμε την ελληνική αγορά

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


Eπιβεβαίωσε η ρωσική Gazprom την απόφασή της να μην υποβάλει προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, σε μια απρόσμενη εξέλιξη του σχετικού
διαγωνισμού.
Και από ελληνικής πλευράς, επιβεβαιώθηκε πως η Ελλάδα δεν έλαβε καμία δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ, ενώ έγινε γνωστό πως θα γίνει νέος διαγωνισμός για την εταιρεία.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου ανακοίνωσε ακόμη πως υπήρξε μόνο μία δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ, της αζέρικης SOCAR.
Η ανακοίνωση της Gazprom
Συγκεκριμένα η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ τελικά διότι δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της ελληνικής εταιρείας δεν θα επιδεινωθεί έως τη στιγμή της ολοκλήρωσης της αγοράς της.
«Όλες οι τυπικές διαδικασίες και διατυπώσεις για την ολοκλήρωση της αγοράς της ΔΕΠΑ μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού μπορούν να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ, συμπληρώνοντας ότι «ήδη τώρα η εταιρεία έχει σοβαρά προβλήματα από μη πληρωμές καταναλωτών, θα απαιτηθεί αναδιάρθρωσή της για την αποκοπή των παραρτημάτων της ΔΕΣΦΑ, ενώ στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεν παρασχέθηκαν εγγυήσεις ότι δεν θα επιδεινωθεί το υπάρχον καθεστώς κρατικών ρυθμίσεων για τη ΔΕΠΑ».
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους, που επηρεάζουν την αξία της εταιρείας», εκτίμησε ο εκπρόσωπος Tύπου της Gazprom, επισημαινόντας πως «το αντίτιμο της συμφωνίας επρόκειτο να οριστικοποιηθεί από τώρα, χωρίς συνυπολογισμό αυτών των παραγόντων. «Για τους λόγους αυτούς αποφασίστηκε να μην κατατεθεί πρόταση για τη ΔΕΠΑ» κατέληξε.
Νέος διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος από την πλευρά του δήλωσε νωρίτερα άγνοια για τους λόγους που οδήγησαν τη ρωσική Gazprom σε αλλαγή στάσης και μη υποβολή προσφοράς, σημειώνοντας πάντως ότι από πηγές της Μόσχας προκύπτει ότι πιθανώς η ρωσική εταιρία διέβλεψε πως θα ετίθεντο αυστηροί όροι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.
Σχολιάζοντας τα περί μη επαρκών εγγυήσεων για τα χρέη ιδιωτών προς τη ΔΕΠΑ, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε, μιλώντας γενικά, όπως είπε, ότι σε όλους τους υποψηφίους είχαν δοθεί τα στοιχεία για τις οφειλές και τα μέτρα που λαμβάνονται για αυτές, ενώ επισήμανε πως στην ελεύθερη αγορά υπάρχει και ρίσκο και ότι δεν υπάρχει αγορά με κρατικές εγγυήσεις.
Σε ό,τι αφορά την αζέρικη SOCAR, που υπέβαλε προσφορά για τον ΔΕΣΦΑ, ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε ικανοποίηση: «Εφόσον η προσφορά είναι, όπως πιστεύουμε, καλή τότε αυξάνονται οι πιθανότητες υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
Ο αγωγός ΤΑΡ εφόσον επιλεγεί να υλοποιηθεί σχεδιάζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ιταλία μέσω Τουρκίας, Ελλάδας και Αλβανίας.
Ο υφυπουργός δεν διευκρίνισε πότε θα προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ, ανέφερε ωστόσο ότι ο προηγούμενος προκηρύχθηκε σε περίοδο που παρέμενε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
«Το θέμα αυτό έχει κλείσει, συνεπώς ο νέος διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε πολύ καλύτερες συνθήκες» τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου ενώ επεσήμανε ότι ο πήχυς για το τίμημα δεν θα χαμηλώσει. Ο υφυπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom για τις τιμές προμήθειας του φυσικού αερίου και την ανανέωση της σύμβασης θα συνεχιστούν και το χρονοδιάγραμμα για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, που είναι μέτοχος της ΔΕΠΑ, θα επανεξετασθεί προκειμένου αν αποφασιστεί αν θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματισθεί, ή θα αναβληθεί προκειμένου να μεσολαβήσει ο νέος διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ.
Είπε επίσης πως ο στόχος για τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις θα συζητηθεί με την τρόικα.
Αποσύρθηκαν M&M, Sintez, PPF-Tέρνα
Επίσης, στον διαγωνισμό δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά ούτε η δεύτερη εταιρεία που είχε εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, η M&M των ομίλων Motor Oil-Μυτιληναίου.
Εξάλλου, πηγές του πρακτορείου Reuters ανέφεραν πως η επίσης ρωσική Sintez αποσύρεται από τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. «Η Sintez αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση», ανέφερε αξιωματούχος προσκείμενος στην εταιρεία, ενώ την είδηση επιβεβαίωσαν και δύο έλληνες αξιωματούχοι που εμπλέκονται στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.
Άλλη πηγή δήλωσε στο πρακτορείο πως και το ελληνο-τσέχικο σχήμα PPF-Τέρνα δεν υπέβαλε τελικά δεσμευτική προσφορά, αφήνοντας ως μοναδικό υποψήφιο για τον ΔΕΣΦΑ την εταιρεία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν.
«Η Ελλάδα δεν έλαβε καμία προσφορά για τη ΔΕΠΑ και έλαβε μία προσφορά από τη SOCAR του Αζερμπαϊτζάν για τον ΔΕΣΦΑ», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος που εμπλέκεται στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.
«Ερασιτεχνικοί χειρισμοί»
Στέλεχος του ελληνικού ενεργειακού κλάδου, τον οποίο επικαλείται το Reuters, σχολίασε ότι η κυβέρνηση δεν χειρίστηκε σωστά τις συνομιλίες της ιδιωτικοποίησης.
«Το χειρίστηκαν με ερασιτεχνικό τρόπο. Η κυβέρνηση είχε διμερείς συνομιλίες με την Gazprom και στο τέλος οι Ρώσοι αποσύρθηκαν» είπε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Η προθεσμία υποβολής προσφορών για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ έληξε σήμερα. Πλέον αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ
«Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαταλείψουμε την ελληνική αγορά», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Gazprom Αλεξάντρ Μεντβέντεφ σε δήλωσή του, μετά την απόφασή του ρωσικού ομίλου να μην υποβάλει προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
 «Συνυπολογίσαμε προσεκτικά όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και όλους τους κινδύνους της συμμετοχής της Gazrpom στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και αποφασίσαμε να μην υποβάλουμε τελική δεσμευτική προσφορά. Ωστόσο, όλες οι καταστάσεις έχουν τόσο θετική όσο και αρνητική πλευρά», ανέφερε ο κ. Μεντβέντεφ, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι η ρωσική εταιρεία σκοπεύει να «ενισχύσει την παρουσία της».
«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος μας», διαμήνυσε, προσθέτοντας ότι η Gazrpom σχεδιάζει να διευρύνει περαιτέρω την συνεργασία της με την ελληνική πλευρά στον ενεργειακό τομέα.


ΠΗΓΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Activism, Advice And Ausmed Auto BlogBoston Cave Cavern Clairvoyance ConferencesDiving Fein Florida Forum Horoscopes Ireland IrishMarketing,Monitoring,Measurement,AnalysisMassachusetts Media Nurse NursingPeople Psychic Readings Repair Repair,Republican Scuba Seminars Shareholder SinnSocial Spells Technical Tips, Training advanceadvice, astral attorney auto automotiveautomotive, bankruptcy blogbusiness buyers car car, car,projectcourse courses day documentation dreamsemo entertainment entitiesentrepreneur entrepreneursentrepreneurship financial forum free give guideshealth home idea insurance investing investing,lawyer life love magick market momentummovies music neoconservatism new online ownedpagan parts, parts,auto pics picturesprevention product, quit quotes race repairrepair,Auto repair,how reviews, scene service,shamanic shopping signal small smoking spiritstakeholder, stock, stockholder, stocks streetstuff timing to trading trading, tunin up videosvides wall woman young youth

Posted by NICK MC CAIN on 8:44:00 PM. Filed under , , , , , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Nαυαγιο Ελλαδας Ρωσιας !!! Gazprom: Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαταλείψουμε την ελληνική αγορά

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ