lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προς τον Α. Λυκουρέντζο και η απαντηση του Αδωνις Γεωργιαδη σαν υπουργος υγειας ..CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προς τον Α. Λυκουρέντζο και η απαντηση του Αδωνις Γεωργιαδη σαν υπουργος υγειας ..

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Προς α) τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο, β) τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα


Έντονη ανησυχία σε όλους του κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων έχουν προκαλέσει τα όσα καταγγέλλουν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γιατροί και εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να λειτουργούν αυτά κάτω από το όριο ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στις 20 Μαΐου η  Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν:

1) Στο «Ιπποκράτειο» γίνεται μόνο το 1/3 των χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (υπηρετούν 12 αντί για 26). Επίσης, λείπουν ράμματα και για τις επεμβάσεις σε παιδιά το νοσοκομείο δανείζεται λαπαροσκοπικά υλικά από το "Παπαγεωργίου".

2) Στο «Παπαγεωργίου» υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού σε ποσοστό 30% ενώ υπάρχουν μόνο δύο ακτινολόγοι που καλούνται να καλύψουν 30 εφημερίες το μήνα.

3) Στο "Παναγία", έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και μήνες το μοναδικό μηχάνημα λιθοτριψίας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα ενώ οι αναπνευστήρες στη Στεφανιαία Μονάδα βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

4) Η ΜΕΘ του «Αγίου Δημητρίου» παρουσιάζει έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού σε ποσοστό 20% (16 αντί για 20 νοσηλευτές)

5) Παρά την ύπαρξη πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης για την αποπληρωμή των οφειλομένων εφημεριών από τον Οκτώβριο του 2012 [άρ. 16 ν. 4151/2013, ΦΕΚ Α’ 103/29-04-13], οι εφημερίες αυτές δεν έχουν καταβληθεί λόγω καθυστερήσεων στην ενταλματοποίηση με αποτέλεσμα να «κλείσει» η Ενιαία Αρχή Πληρωμών και να κινδυνεύουν οι γιατροί να μείνουν απλήρωτοι για άλλον ένα μήνα.

6) Λόγω των εκτεταμένων κινητοποιήσεων γιατρών και ειδικευόμενων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ακυρώνονται προγραμματισμένες εξετάσεις, ιατρικές πράξεις και χειρουργεία με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών. Ήδη, τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΝΙΘ, ακυρώθηκαν 20 χειρουργεία και 150 εξετάσεις στον "Άγιο Δημήτριο", καθώς επίσης και 40 χειρουργεία και 300 εξετάσεις στο "Γ.Παπανικολάου".

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε:

1) Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την αντιμετώπιση των ως άνω προβλημάτων;

2) Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποπληρωμή των εφημεριών και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών;

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΡΚΟΥ !!!
ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΡΚΟΥ 

ΣΕΛΙΔΑ 2 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΡΚΟΥ 

ΣΕΛΙΔΑ 3 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΡΚΟΥ 


Posted by NICK MC CAIN on 7:02:00 PM. Filed under , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προς τον Α. Λυκουρέντζο και η απαντηση του Αδωνις Γεωργιαδη σαν υπουργος υγειας ..

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ