lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ? ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ !!!CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ? ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ !!!

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

Όταν διαβάσαμε την συνέντευξη στην αρχή νομίζαμε ότι βλέπουμε μια συνέντευξη άλλου δήμαρχου,  και ότι ζούμε σε άλλον δήμο και δίνει συνέντευξη άλλος δήμαρχος  !!! Κάναμε μια εβδομάδα να συνειδητοποιήσουμε ότι ήταν αληθινή και ότι καλά έβλεπαν τα μάτια μας .......
.... Μέχρι σε οφθαλμίατρο πήγαμε !!!
Τελικά καταλάβαμε ότι ο δήμαρχος ήταν σε άλλον δήμο και μάλλον ίσως σε αυτόν που ονειρεύτηκε και δεν έκανε και δεν ακούμπησε !!! Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε όλη την αλήθεια παράγραφο σχολιάζουμε όλη την συνέντευξη , όπως την έχουμε καταγράψει και έχετε διαβάσει τον λίγο καιρό που δημοσιεύουμε εδώ και τα σχόλια δικά σας και μόνο δικά σας !!!


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - Με την ετυμηγορία των Δημοτών μας στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές (2010) αναλάβαμε την Διοίκηση του διευρυμένου πλέον, με την συνένωση επτά πρώην Δήμων, Δήμου Λαγκαδά. Ενός Δήμου από τους μεγαλύτερους σε έκταση της χώρας με (47) χωριά, (64) σχολεία, (32) αθλητικούς συλλόγους και (64) πολιτιστικούς, με τεράστιες για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποστάσεις μεταξύ χωριών και οικισμών, αλλά και μυριάδες προβλήματα. Προβλήματα έλλειψης βασικών υποδομών, προβλήματα συνένωσης και συντονισμού των υπηρεσιών, προβλήματα έλλειψης προσωπικού, προβλήματα εναρμόνισης στα νέα νομοθετικά πλαίσια, συσσώρευση χρεών από προηγούμενες χρήσεις κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ - Προεκλογικά λέγατε ότι είστε έτοιμοι  να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα και ότι είστε σε όλα προετοιμασμένοι, τώρα ξαφνικά πως προέκυψαν τα προβλήματα ? Και χάσατε την γη κάτω από τα πόδια σας από την στιγμή που είσαι προετοιμασμένος για όλα που θα προκύψουν.

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ- Η εφαρμογή του “Καλλικράτη” επέβαλε σε όλους εμάς που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε τον τόπο μας – τουλάχιστον σε όσους από εμάς συνειδητά το επιλέξαμε- να ξεχάσουμε ό,τι μέχρι πρότινος ίσχυε ως δεδομένο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έπρεπε πρώτα από όλα να εναρμονίσουμε διαφορετικές αντιλήψεις και νοοτροπίες και σε πολλές περιπτώσεις άγραφους κανόνες και πάγιες τακτικές που εφαρμόζονταν σιωπηλά ή μη για χρόνια και έτρεφαν τον παλαιό αυτοδιοικητικών μηχανισμό με εύκολες αποφάσεις, υποτυπώδη έλεγχο και “χαλαρές” ουσιαστικά διαδικασίες επιτήρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ - Αυτά φυσικά έπρεπε να φύγουν για να ξεκαθαρίσει το παιχνίδι διότι όλοι οι δήμαρχοι μέχρι και εκείνη την ήμερα πήγαιναν για το μεγάλο φαγοπότι και έπρεπε να αντιμετωπιστεί αυτό για να μην υπάρχουν φαινόμενα  αδιαφάνειας και μεγάλα φαγοπότια και κάποτε να μπουν και κάποιοι φυλακή ( βλέπε τα βήματα Παπαγεωργοπουλο σε καλο δρομο ) !!!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ -Δεν διστάζαμε στιγμή στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε. Τις αντιμετωπίσαμε με περισσότερη δουλειά, από τον Δήμαρχο έως τον τελευταίο δημοτικό υπάλληλο. Δεν κλονιστήκαμε από την τεράστια μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που έφτασε στο 60%. Στραφήκαμε στα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ,ΕΕΤΑΑ,ΕΠΠΕΡΑΑ κλπ. υποβάλλοντας ολοκληρωμένα προγράμματα έγκαιρα και έγκυρα στις αρμόδιες διαχειριστικές αρχές. Επανεντάξαμε έργα που είχαν απενταχθεί για διάφορους λόγους, τα οποία σήμερα ολοκληρώνονται (κτίριο Πνευματικού Κέντρου Τ.Κ. Κολχικου- προσθήκη αιθουσών στο 2ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά). Ανακατασκευάσαμε και θέσαμε σε λειτουργία τον Βιολογικό Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Λαγκαδά. Ολοκληρώνουμε τάχιστα το Δίκτυο Αποχέτευσης της πόλης του Λαγκαδά (βρισκόμαστε στο 90% του έργου, από το 30% που παραλάβαμε). Δημοπρατούμε μέχρι το τέλος του μήνα, Δίκτυο Αποχέτευσης και Βιολογικό Σταθμό στην Δ.Κ. Ζαγκλιβερίου και Βιολογικό Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων στην Τ.Κ. Αγίου Βασιλείου. Σε δύο με τρεις μήνες ακολουθεί  η δημοπράτηση των συνδετήριων αγωγών και του δικτύου μεταφοράς αστικών λυμάτων των Δ.Κ. Λαγυνών και Ασσήρου στον Βιολογικό του Λαγκαδά. Συνολικά και για να μην πλατιάζω, προγραμματίσαμε και εντάξαμε έργα 45.000.000 €, ισόρροπα προς όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες, πέραν των μικρών έργων που υλοποιούνται με ίδιους πόρους σε όλα τα χωριά και τα σχολεία μας. Καταφέραμε με πολύ κόπο και αγώνα, να μην κλείσουν σχολεία στην περιοχή ευθύνης μας (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), ενώ απεναντίας ιδρύσαμε και νέο, το 4ο Γυμνάσιο Λαγκαδά στην Δ.Κ. Λαγυνών. Με εξορθολογισμό και μείωση των γενικών λειτουργικών μας εξόδων, μπορέσαμε να παρέχουμε στους μαθητές μας την θέρμανση και τα απαραίτητα, ώστε να φοιτούν απρόσκοπτα στα σχολεία μας. Με αλλεπάλληλες επισκέψεις στην Αθήνα, στα κέντρα των αποφάσεων και με μεγάλη συλλογική προσπάθεια, επαναφέραμε την Οικονομική Εφορία στην πόλη του Λαγκαδά που είχε αρχίσει να μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της γνωστής αναδιάρθρωσης των Δ.Ο.Υ. της χώρας. Παράλληλα, καταφέραμε σε δικό μας Δημοτικό χώρο και με δικά μας έξοδα να λειτουργούν , έστω ως Κ.Ε.Φ.Ε. οι άλλες δύο Δ.Ο.Υ., Ζαγκλιβερίου και Σοχού.

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ - Αυτά τα έργα ήταν κληρονομία από τον προηγούμενο δήμαρχο Καραγιάννη που όπως αποκαλύπτεται και μόνος σας ήταν ήδη χρηματοδοτημένα το βγάλαμε και με έγγραφο και ήταν σε φάση υλοποιήσεις στο 30 % όπως είπατε .
Αρα όποιος και να έβγαινε δήμαρχος με τα λεφτά να υπάρχουν θα το συνέχιζε το έτοιμο έργο.
Τώρα για τον ντόρο που δώσατε ότι έκλεψαν μηχανήματα είναι αλήθεια κλάπηκε ένα μηχάνημα από τον βιολογικό όπως κλέβουν χιλιάδες καθημερινά για παλιοσιδερα όπως διαβάζετε και  στο διαδίκτυο και ειδήσεις ,  και καλώδια είναι το φαινόμενο της εποχής λέτε να το πήρε ο πρώην δήμαρχος και να το έβαλε στο μπαλκόνι του , που όπως λέγατε προεκλογικά για σπίτια στο Ωραιόκαστρο και ακόμη εδώ είναι και μένει  και διάφορες προεκλογικές μπουρδολογιες που στην πορεία όλα ήταν ψέμματα, και σήμερα και στην πορεία σας δεν μπορείτε  να κάνετε τίποτα παράτονο να αποκαλύπτεται σε όλον τον κόσμο και στους συνεργάτες σας τα παχιά λόγια για να κερδίσετε της εκλογές έτσι όπως της κερδίσατε  .Άλλωστε από την αρχή μιλούσατε για τους συνεργάτες σας απαξιωτικά ότι είναι ερασιτέχνες , υπάρχει και ντοκουμέντο που θα βγει στο επόμενο μέλλον .


 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - Μειώσαμε τα Δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης όσο ήταν αυτό εφικτό για τα οικονομικά μας, προσπαθώντας έστω και στο ελάχιστο να ανακουφίσουμε τους συνδημότες μας. Προσπαθούμε συνεχώς από την πρώτη ημέρα, να παράγουμε οικονομική δραστηριότητα όπου είναι δυνατόν, διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις που αυξάνουν την επισκεψιμότητα στην περιοχή και δίνουν στους επισκέπτες μας την δυνατότητα να μας γνωρίσουν. Να γνωρίσουν τους ανθρώπους μας, τις ομορφιές του τόπου μας, να γευτούν τα υπέροχα προϊόντα μας και να διαδόσουν την φιλοξενία μας. Η οικονομική εξωστρέφεια, η προβολή των εξαιρετικής ποιότητας τοπικών προϊόντων, η έμπρακτη συμπαράσταση στους επαγγελματίες μας, στις παραγωγικές τάξεις (Αγρότες- Λαχανοκηπουρούς – Κτηνοτρόφους) με την ίδρυση ειδικών γραφείων εξυπηρέτησής τους, η ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών της περιοχής μας, αποτέλεσε εξαρχής προτεραιότητα και συνεχίζει να αποτελεί απαρέγκλιτο στόχο της Διοίκησής μας, της παράταξής μας αν θέλετε, πάνω και πέρα από τις όποιες φωνές εσωστρέφειας και συντηρητισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ - Τα τέλη ύδρευσης είναι μύθος γιατί το βγάλαμε προχτές με τον κόσμο σε άλλες περιοχές με τα ίδια πράγματα να πληρώνουν 19.00 ευρώ και εδώ 63.00 ευρώ δηλαδή 44.00 ευρώ διάφορα και με το σκετικό φαγοπότι που γίνετε και αποκαλύπτεται από εκεί μέσα είναι πολλά τα μειονεκτήματα αρα δεν υπάρχει ούτε στα ποιο τρέλα σενάρια το μείωση ,αύξηση μπορεί . δείτε το δημοσίευμα εδώ - http://www.citylagadas.com/2013/07/blog-post_3545.html 
Όσο για τους αγρότες ξέρουν καλά με της δηλώσεις που έγιναν στην δημαρχεία στους υπάλληλους σου τι έγινε που ένας έστελνε τον άλλον με προμήθειες και πλήρωναν 150 ευρώ δηλώσεις και το κάναμε θέμα και την στείλατε από την άλλη πλευρά του Δήμου την συγκεκριμένη .
Η μόνη ανάδειξη ήταν πολλαπλά ταξίδια σε εκθέσεις που δεν πήγαινε κανένας Δήμος στην Ελλάδα λόγο ήταν πολλά τα έξοδα και υπήρχε ανεπάρκεια σε αυτό θέμα και δεν πιστεύουμε ότι βοήθησε κανέναν .


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - Δεν ήταν στις προθέσεις μου να απαντήσω σε κάποιες από αυτές τις φωνές που μετουσιώθηκαν σε γραπτές δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης στις σελίδες της εγκρίτου εφημερίδος σας, την περασμένη Κυριακή. Από την άλλη πλευρά όμως, ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός που αποδίδεται στο έργο της Διοίκησής μας αυτά τα δυόμισι χρόνια, η προσπάθεια εκμηδενισμού των όσων καταφέραμε μέχρι σήμερα, με τα όποια ενδεχομένως λάθη ή αστοχίες μας, δεν μου επιτρέπουν να σιωπήσω.
Θα προσπαθήσω λοιπόν μέσα σε λίγες γραμμές και ως απόδειξη του αυτονόητου, να παραθέσω την αλήθεια. Μια αλήθεια που στους μετέχοντες του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στους Δημότες μας, είναι αυταπόδεικτη και απολύτως διαφανής.
 Σε σας κ. Ράβναλη, επικεφαλής της παράταξης  “Πάμε Μπροστά Όλοι Μαζί”, οφείλω να ομολογήσω τον αιφνιδιασμό μου, ιδιαιτέρως όσον αφορά στην εκτενή αναφορά σας για την τακτική των απευθείας αναθέσεων στην υλοποίηση έργων. Η αλήθεια είναι πως η ίδια η θητεία σας ως Δημάρχου του πρώην Δήμου Ασσήρου σας χρίζει αυτόματα ως ...πρωταθλητή αυτής της πρακτικής! Όντας Δήμαρχος μόλις 2 χωριών και ενός οικισμού, πραγματοποιήσατε συνολικά πενήντα οκτώ (58) απευθείας αναθέσεις, την ώρα που εμείς ως Διοίκηση του νέου Δήμου Λαγκαδά με σαράντα επτά (47) χωριά έχουμε δρομολογήσει μόλις δεκατρείς (13) στα 2,5 χρόνια της θητείας μας, με στόχο και γνώμονα πάντα την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την στήριξη συνδημοτών μας επαγγελματιών.  Η ιστορία λοιπόν κ. Ράβναλη μπορεί να επιβεβαιώσει το παρελθόν μας, αλλά και να αναδείξει με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο τις τωρινές μας αιτιάσεις, σε κορώνες εντυπωσιασμού,άνευ περιεχομένου..

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ - Εδώ είναι το μεγαλύτερο ψέμα που ακούσαμε πότε εκτός από τον δήμο Λαγκαδά που έχει παν από 200 απευθείας αναθέσεις και   άμα μπείτε στην ΔΙΑΎΓΕΙΑ ΔΕΥΑΛ είναι όλη η  ΔΕΥΑΛ μόνο απευθείας αναθέσεις  τον αριθμό δεν μπορούμε να τον πούμε με ακρίβεια άλλα είναι πάνω από 400 απευθείας αναθέσεις  και όλες στο όριο για να μην πηγαίνουν για έλεγχο , τυχαίο είναι αυτό ? Όσο για τον Ραβναλη το μόνο που τον καταλογίζουν είναι την προίκα που άφησε στον σημερινό δήμο με τα μηχανήματα που πήρε ο Δήμος και ότι από την αρχή δεν άσκησε την αντιπολίτευση που έπρεπε για να σας δώσει χρόνο με την εμπιστοσύνη που σας έδειξε  .

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - Όσον αφορά τα δάνεια που συνήψε ο Δήμος Λαγκαδά, αλλά και τα μεγάλα χρέη με τα οποία επιβαρύνει ετησίως τους Δημότες σύμφωνα με τα λεγόμενα σας κ. Ράβναλη, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω αυτά που άλλωστε ήδη γνωρίζετε, ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης αλλά και ως μέχρι πρότινος μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας. Ο Δήμος Λαγκαδά όχι μόνο δεν συνήψε κανένα δάνειο μέχρι σήμερα, αλλά κατατάσσεται – βάσει στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών – στους εικοσιεννιά (29) Δήμους της Χώρας χωρίς χρέη, την στιγμή μάλιστα που “κληρονόμησε” από τους επτά πρώην Δήμους, την βαριά “προίκα” των 16.000.000 € σε χρέη προηγούμενων χρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ - Εμείς μέσα απο εδώ θέλουμε να σας θυμίσουμε το δάνειο που θέλατε να πάρετε 1,000,000 ευρώ πρόσφατα γιατί δεν έβγαινε ο λογαριασμός στην ΥΚΠΠΑΠ  και το δάνειο που πήραν στα Λουτρά επί προεδρίας  Κυρανου στην αρχή . Εκτός από αυτά να σας πούμε και για τα δημοσιεύματα μας πόσα χρωστάει ο Δήμος Λαγκαδάς όπως θα δείτε παραπάνω μόνο σε τόκους πόσα πληρώνουμε . ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΑΣ http://www.citylagadas.com/2013/04/2543000.html Τα πληρωμένα ΜΜΕ λένε ότι θέλουν με το ανάλογο τίμημα την αλήθεια λίγοι !!! Τερμα στο κουτοχορτο !!!


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - Ο ίδιος αν και παντελώς απών, έστω και ως επισκέπτης λοιδορείτε και απαξιώνετε τις δύο μεγάλες εκδηλώσεις μας στα Λουτρά. Την “Αγγέλων Πόλις”  τα Χριστούγεννα και την “Ετήσια Εμποροπανήγυρη” τώρα το καλοκαίρι, οι οποίες τείνουν να καταστούν καταξιωμένος θεσμός στην ευρύτερη περιοχή του Νομού και όχι μόνο. Το μόνο που κάνετε είναι από δημόσιο βήμα να ζητάτε την παράθεση οικονομικών στοιχείων, προφανώς στοχεύοντας στην δημιουργία εντυπώσεων, ενώ μπορείτε με μια απλή αίτηση στην αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία, είτε στο λογιστήριο των Λουτρών, να τα πληροφορηθείτε έγκαιρα και έγκυρα, έχοντας θεσμικά αυτό το δικαίωμα και από εκεί και πέρα να κοινοποιήσετε ό,τι επιθυμείτε σε οποιοδήποτε μέσο της αρεσκείας σας. Πληροφορηθήκατε άραγε ότι την Εμποροπανήγυρη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, επισκέφθηκαν 100.000 επισκέπτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία;

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ - Κανένας ποτέ δεν έμαθε ούτε βγήκε έξω τι πληρώνουμε και τι κερδίζουμε από της δυο διοργανώσεις . Ναι σωστά να γίνονται άλλα όταν μένουν απλήρωτοι όλοι οι εργαζόμενοι με τα τύπου πανηγυρακια και υπάρχει διαρκής γκρίνια και δεν ξέρουμε τα οφέλη είναι άχρηστο !!!


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - Απευθυνόμενος σε εσάς κ. Καρακινάρη που ομολογώ πως προσωπικά σας θεωρώ από τα αξιολογότερα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, έστω και στην πλευρά της αντιπολίτευσης, εκπλήσσομαι πραγματικά που δηλώνετε πως δεν βλέπετε πλάνο, δεν βλέπετε στρατηγική και ότι αυτό σας απογοητεύει. Στο ότι απογοητεύεστε  ίσως γιατί τα πράγματα δεν έρχονται όπως θα επιθυμούσατε σε συνάρτηση με πιθανές μελλοντικές σας επιδιώξεις στα αυτοδιοικητικά, θα μπορούσα να συμφωνήσω. Όμως άλλο το απολύτως θεμιτό αλλά και θεσμικό δικαίωμα της αντιπολίτευσης στην εκάστοτε Διοίκηση και άλλο η στείρα αντιπαράθεση, με αίολα επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην κριτική. Μας καταλογίζετε προχειρότητα και λάθη στην οικονομική διαχείριση,  κατασπατάληση πόρων σε μικρά έργα, “ροκάνισμα” κονδυλίων που προορίζονταν για εκεί ενώ πάνε αλλού κλπ. Μα μια παιδική χαρά, ένα μπάνιο ή μια σιδερόπορτα σε ένα σχολείο, επιχρίσματα ή βελτιώσεις σε ένα Δημοτικό κτίριο ή Σχολείο, αποκατάσταση ζημιών σε γήπεδα, αθλητικούς χώρους, ποτίστρες για τους κτηνοτρόφους, αποκαταστάσεις ζημιών επικίνδυνων σημείων ή του οδικού δικτύου που είναι μικρά έργα, δεν θα έπρεπε κατά την γνώμη σας να γίνουν ποτέ; Η μεταφορά κονδυλίων από τον έναν κωδικό στην χρηματοδότηση άλλου κωδικού με απόφαση του Δ.Σ. δεν είναι η συνήθης  πρακτική και νόμιμη διαδικασία; Δηλαδή στον πρώην Δήμο Σοχού, στον οποίο και θητεύσατε και ως Αντιδήμαρχος τι κάνατε σε ανάλογες περιπτώσεις, δεσμεύατε εσαεί το συγκεκριμένο ποσό που ψηφίστηκε για δράση που δεν έγινε και το αποταμιεύατε; Ή μήπως το επιστρέφατε στην Κεντρική Κυβέρνηση ως πλεόνασμα του προϋπολογισμού; Το ότι εκεί στον πρώην Δήμο Σοχού καθυστερούσατε να πάρετε αποφάσεις με αποτέλεσμα να παραχωρούνται κτήματα στα οποία προοριζόταν να λειτουργήσει ο Βιολογικός Σταθμός σε ιδιώτες και να τρέχουμε εμείς σήμερα να σώσουμε την απένταξη του έργου από το ΕΠΠΕΡΑΑ, ήταν προγραμματισμός; Να μην αναφερθώ βέβαια και στο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης του Σοχού που “βάλτωνε” επί δεκαετίες και το φθάσαμε εμείς σήμερα ένα στάδιο πριν την Α ανάρτηση. Αναφερθήκατε στην πορεία της ΕΕΪΠΛ (Λουτρά) μιλώντας για κακοδιαχείριση, διασπάθιση πόρων, αναξιοκρατία στα στελέχη και αστοχίες στον προγραμματισμό. Θα αρκεστώ προς οικονομία χώρου της εφημερίδος που μας φιλοξενεί κ. Καρακινάρη, να σας πληροφορήσω ότι φέτος και ύστερα από πολλά χρόνια, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, η συγκεκριμένη Δημοτική μας Επιχείρηση στο πρώτο τετράμηνο του ενεστώτος χρόνου, παρουσιάζει στοιχεία αρκούντος ενθαρρυντικά για κερδοφόρα χρήση, στοιχεία που ελπίζουμε να ολοκληρωθούν θετικά και να σας παρουσιάσουμε αποτυπωμένα στο τέλος της χρονιάς, στις λογιστικές καταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ - Ο Σοχος έπρεπε να ήταν από τα πλούσια μέρη μιας και υπήρχε η λεγόμενη κληρονομία και σπίτια που ακούμε ότι αντι για λαογραφικά μουσεία μετατράπηκαν σε γκαρσονιέρες στην Αθήνα και τα λεφτά που είναι ? Όσο για τα Λουτρά να μας πείτε πως κάνετε ανακαίνιση που είναι τα λεφτά από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε και για τον υποσταθμό και γιατί χάθηκαν τόσοι κυνηγοί που στήριζαν την τοπική κοινωνία με την ανακαίνιση σε περίοδο αιχμής !!! Έτσι στηρίζετε την τοπική κοινωνία ??? Τον 24ωρο πρόεδρο τον κυνηγούσατε στην προεκλογική περίοδο για αντίδωρα με ψήφους και στην συνέχεια το καλύψατε και τον στηρίζετε με διαφημίσεις του αδερφού σας και φίλων σας !!!!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - Κλείνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όσους κατηγορούν την Διοίκησή μας και εμένα προσωπικά για αυταρχισμό και αλαζονεία, υπέρμετρο εγωισμό κλπ. ότι είμαστε ίσως οι μόνοι στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας που αναθέσαμε σε Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, “χρίζοντάς” τους Εντεταλμένους Συμβούλους, υπεύθυνες θέσεις σε θέματα διοίκησης. Είμαστε ίσως οι μόνοι που επίσημα σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και δημόσια, καλούμε όποιον από τα στελέχη της αντιπολίτευσης αμφισβητεί κάποια διαδικασία ή διατυπώνει υπαινιγμούς αδιαφάνειας ή διαπλοκής σε διαγωνισμούς προμηθειών και έργων, να μετέχει και ο ίδιος με πρόσωπα της δικής του επιλογής στις αντίστοιχες επιτροπές.

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ - Ναι γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα σας που θα βγουν σε λίγο καιρό θεωρήσατε άχρηστους και ερασιτέχνες το συμβούλιο σας που εκλέχτηκε από τον λαό της επαρχίας Λαγκαδά ,  και τους αντιμετωπίζετε σύμφωνα με τα λεγόμενα σας με αλαζονεία και νομίζετε ότι είστε εσείς και κανένας άλλος . Γιαυτό είμαστε ο πρώτος Δήμος σε αποχωρήσεις συμβουλών κρατάτε και αυτό σε πρωτιά !!! 


Στόχος μας εξαρχής, ήταν ο νέος Δήμος Λαγκαδά να είναι αυτός που θα ενώσει Δημότες και λειτουργούς της Αυτοδιοίκησης στον κοινό τόπο της ανάπτυξης και μακριά από τις όποιες πολιτικές και παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Είμαι λοιπόν ευτυχής, που το έργο της Διοίκησής μας αυτά τα δυόμισι χρόνια της θητείας μας, ένα έργο που εκτείνεται ισόρροπα σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές μας Κοινότητες, είναι ένα έργο ορατό, που κατάφερε να πείσει τους Δημότες αλλά και πολλούς από τους συναδέλφους της Αυτοδιοίκησης, να συστρατευθούν μαζί μας πέρα από κόμματα και χρώματα, τασσόμενοι συνοδοιπόροι στον δύσκολο, καθημερινό μας αγώνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ - Όσο εάν υπάρχει χρώμα στην επαρχία ξέρει καλά ο κόσμος ποιος έσκιζε την ταυτότητα του και την κολλούσε μετά από λίγο καιρό και την έδειχνε με υπερηφάνεια καλοστεκούμενος σε φωτογραφίες από επισκέψεις .


Με τις ευχαριστίες μου για την φιλοξενία στις σελίδες της εγκρίτου εφημερίδος σας

Posted by NICK MC CAIN on 11:18:00 PM. Filed under , , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ? ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ !!!

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ