lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου καταθέτει αναφορά για την εξαίρεση εκπαιδευτικών με αναπηρίαCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου καταθέτει αναφορά για την εξαίρεση εκπαιδευτικών με αναπηρία

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Πρόσθετες συμπληρωματικές οδηγίες για την εξαίρεση εκπαιδευτικών με αναπηρία και γονέων εκπαιδευτικών με αναπηρία από τις υποχρεωτικές
μεταθέσεις λόγω αναπηρίας.
Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά κατόπιν του αριθμ. πρωτ. 2549/4-7-2013 εγγράφου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία της υπεραριθμίας των εκπαιδευτικών από την οποία εξαιρούνται όσοι ανήκουν στην «ειδική κατηγορία» των διατάξεων των περ. α και γ της παρ. 1 του άρθρου 13 του ΠΔ 50/1996, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Το εν λόγω ΠΔ δεν συμπεριλαμβάνει κάποιες μορφές αναπηρίας και χρόνιων παθήσεων της σύγχρονης εποχής.

Αυτή η πρόθεση του Υπουργείου αφήνει απροστάτευτους τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία καθώς και τους γονείς εκπαιδευτικών με αναπηρία από τις υποχρεωτικές μεταθέσεις που θα προκύψουν από την υπεραριθμία.

Ζητείται η άμεση ευαισθητοποίηση και παρέμβασή σας ώστε να αναμορφωθεί το σύστημα μεταθέσεων εκπαιδευτικών λόγω υπεραριθμίας, όπως και να εκδοθούν πρόσθετες συμπληρωματικές οδηγίες που να προστατεύουν τόσο τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, όσο και τους γονείς των εκπαιδευτικών με αναπηρία, προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια, όπως είναι η οικογενειακή κατάσταση ή το βεβαρημένο ιστορικό υγείας των λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης.
Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.


Η καταθέτουσα βουλευτής


                                                                                            Σταυρούλα Ξουλίδου
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Πληροφορίες:
Μπαρμπαλιά Ελένη                                                                  Αθήνα: 4-7-2013
                                                                                                         Αρ. Πρωτ:  2549
                                                                                                         
             
Προς: κ. K. Mητσοτάκη, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
                                      κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων


-ΚΟΙΝ:
-Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
-Υποεπιτροπή για την μελέτη των θεμάτων των ατόμων με αναπηρία της Βουλής
-κ. Ευ. Χριστοφιλοπούλου, Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
-Υφυπουργό Παιδείας κ. Κ. Γκιουλέκας
-Υφυπουργός Παιδείας κ. Σ. Κεδίκογλου
-Γεν. Γραμματέας Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αθ. Κυριαζή
-Διεύθυνση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
-Φορείς Μέλη Ε.Σ.ΑμεΑ.
Θέμα: «Ζητούνται πρόσθετες συμπληρωματικές οδηγίες για την εξαίρεση εκπαιδευτικών με αναπηρία και γονέων εκπαιδευτικών με βαριά αναπηρία από υποχρεωτικές μεταθέσεις λόγω υπεραριθμίας»
Κύριοι Υπουργοί,
Σήμερα 4 Ιουλίου 2013 ανακοινώθηκαν οι υπεραριθμίες των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν να υπηρετήσουν σε άλλους νόμους. Εκπαιδευτικός με βαριά σπάνια αναπηρία (κοκιωμάτωση vergener)  για την οποία του χορηγείται εφόρου ζωής ανοσοκαταστολή, έχει υποβληθεί για ένα έτος σε αιμοκάθαρση με ποσοστό αναπηρίας 80%, και με  22 έτη υπηρεσίας  κρίθηκε ως υπεράριθμος και θα του ανακοινωθεί η μετακίνησή του σε άλλο νομό.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αναφέροντας την κατάσταση αναπηρίας του. Η Διεύθυνση, του ανέφερε ότι δεν υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση για αυτόν, λόγω του ότι η αναπηρία του δεν εντάσσεται στο άρθρο 13 του Π.Δ. 50/96 «Ειδικές Κατηγορίες». Ο εν λόγω εκπαιδευτικός θα καταθέσει ένσταση για την απόφαση υποχρεωτικής μετάθεσής του, υποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Διεύθυνσης Β/Βάθμιας ΕκπαίδευσηςΚύριοι Υπουργοί

Είναι αδιανόητη η στάση της πολιτείας που ¨κωφεύει¨ συστηματικά στις πραγματικές ανάγκες, που προκύπτουν από την αναπηρία/χρόνια πάθηση ώστε να λάβει ουσιαστικά προστατευτικά μέτρα για το σύνολο των εκπαιδευτικών με αναπηρία είτε πρόκειται για το σύστημα μεταθέσεων, αποσπάσεων είτε για το σύστημα μετακινήσεων λόγω υπεραριθμίας.

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι το Υπουργείο εξέδωσε  διευκρινίσεις οδηγίες, βάσει των οποίων, από τη διαδικασία της υπεραριθμίας των εκπαιδευτικών, και ως εκ τούτου της υποχρεωτικής μετάθεσής τους, εξαιρούνται όσοι υπάγονται στις διατάξεις των περ. α και γ της παρ.1 του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δηλαδή όσοι ανήκουν σε «ειδική κατηγορία» μετάθεσης.

Το Π.Δ του 1996 δεν συμπεριλαμβάνει νέες μορφές αναπηρίας, χρόνιας παθήσεις που εκδηλώνονται στη σύγχρονη εποχή. Η  αναμόρφωσή του διατάγματος αναμένεται επί μακρό χρονικό διάστημα εντός του οποίου έχουν συσταθεί ειδικές επιτροπές ενώ η Ε.Σ.ΑμεΑ. έχει καταθέσει εμπεριστατωμένες προτάσεις.

Για λόγους ενημέρωσης παραθέτουμε τις περ. α και γ του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96.
«α) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν έχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται ειδική θεραπευτική αγωγή
ή εκπαίδευση και είναι τυφλά, κωφά ή βαρήκοα, αυτιστικά, σπαστικά πάσχουν από μεσογειακή αναιµία, που χρήζει µμεταγγίσεων αίµατος, λευχαιµία, αιµορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιµοκάθαρσης, ΑΙDS, σύνδροµο DΟWΝ και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής µορφής καρκίνο σε µεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση Β/θµιας Υγειονοµικής Επιτροπής στην οποία θα εκτίθεται και,
γ) Οι εκπαιδευτικοί που οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πάσχουν από µεσογειακή αναιµία που χρήζει µμεταγγίσεων αίµατος, λευχαιµία, αιµορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιµοκάθαρσης, ΑΙDS και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής µμορφής καρκίνο σε µεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση Β/θµιας Υγειονομικής Επιτροπής στην οποία θα εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας.»

Κύριοι Υπουργοί,

Ζητούμε να εκδώσετε πρόσθετες συμπληρωματικές οδηγίες για την αξιολόγηση ενστάσεων που θα υποβληθούν από εκπαιδευτικούς με αναπηρία και γονείς εκπαιδευτικών με αναπηρία ώστε να εξαιρεθούν από οποιαδήποτε διαδικασία υποχρεωτικής μετάθεσης λόγω υπεραριθμίας οι εκπαιδευτικοί που το ποσοστό αναπηρίας τους προσδιορίζεται στο 50% και άνω σύμφωνα με Γνωμάτευση Αναπηρίας από δημόσια αρχή και γονείς που έχουν αποδεδειγμένα στη φροντίδα τους άτομα  με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Επισημαίνουμε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί με χρόνιες παθήσεις που το ποσοστό αναπηρία τους προσδιορίζεται στο 50%. Αυτοί οι χρόνια πάσχοντες υπόκεινται σε χρόνια φαρμακευτική αγωγή και τακτική ιατρική παρακολούθηση, επομένως οποιαδήποτε μετάθεσή τους σε άλλη περιοχή, ενδεχομένως να έχει συνέπειες στην θεραπευτική τους αγωγή και στην υγεία τους.

Επίσης το Π.Δ 50/96 αναφέρει παθήσεις, που σύμφωνα και με τους γιατρούς των ΚΕΠΑ,  ο όρος τους είναι αδόκιμος. Π.χ. ο όρος σπαστικά είναι όρος της δεκαετίας του 50!!! Επίσης, σύμφωνα με νέα ιατρικά δεδομένα, εκτός από τη σκλήρυνση έχουν διαγνωστεί και άλλες νευρολογικές παθήσεις, οι οποίες προκαλούν τετραπληγία. Επίσης, με την εξέλιξη της γενετικής υπάρχουν και άλλες μεταλλάξεις εκτός του Συνδρόμου DOWN (π.χ. Rett, CDKL-5, Angellman, Rubinstein-Taubi, Prader-Willi, οζώδη σκλήρυνση, φαρμακοανθεκτικές επιληψίες κ.α.)που οδηγούν σε πολλαπλές αναπηρίες ,βαριές κινητικές  και   νοητικές αναπηρίες και δεν προστατεύονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.


Κύριοι Υπουργοί,

Αναμένουμε την άμεση εξέταση του αιτήματός μας και την άμεση ενημέρωσή μας επί των ενεργειών σας για την προστασία των εκπαιδευτικών με αναπηρία και των γονέων εκπαιδευτικών με αναπηρία από τις υποχρεωτικές μεταθέσεις που θα αποφασιστούν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις λόγω της υπεραριθμίας εκπαιδευτικών.

Τέλος, θα πρέπει να εξεταστεί η αναμόρφωση του συστήματος μεταθέσεων, αποσπάσεων, εκπαιδευτικών για να μην επαναλαμβάνεται η χάραξη και εφαρμογή πολιτικών που δεν προστατεύουν τα άτομα με αναπηρία/χρόνια πάθηση, βάσει των πραγματικών τους αναγκών, όπως διαμορφώνονται στην παρούσα χρονική περίοδο.


Με εκτίμηση

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                        Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                           ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ 

Posted by NICK MC CAIN on 9:42:00 AM. Filed under , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου καταθέτει αναφορά για την εξαίρεση εκπαιδευτικών με αναπηρία

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ