lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β´ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝOMOY: «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, IΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β´ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝOMOY: «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, IΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β´ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝOMOY: «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Iντερνετ και Τηλεόραση»


Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων,
Πολιτισμού και Αθλητισμού έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργού Επικρατείας, «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία,Ιντερνετ και Τηλεόραση»:

«Ο ασφυκτικός έλεγχος που ασκούσε η εκάστοτε κυβέρνηση στην ΕΡΤ δεν επέτρεπε άλλο δρόμο από τη χειραγώγηση της ενημέρωση, οδηγώντας στην ασφυξία και την απαξίωση της Δημόσιας τηλεόρασης στα μάτια του ελληνικού λαού.

Και τώρα, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτή την απαξίωση, μ’ έναν πραξικοπηματικό τρόπο, ρίχνοντας μαύρο, προσπαθούν να εμφανιστούν ως “εξυγιαντές” και “αναμορφωτές”.

Αν το όραμά τους για τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση αντανακλάται στο έκτρωμα που εκπέμπει σήμερα ως Δημόσια Τηλεόραση, τότε έχουν αποτύχει οικτρά ακόμα μια φορά.

Και μετά την ταραχώδη προσπάθεια για δήθεν εξυγίανση της ΕΡΤ με την απροειδοποίητη κατάργησή της, η Κυβέρνηση έρχεται σήμερα να υποστηρίξει το Σχέδιο Νόμου για τη Νέα Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, χωρίς ωστόσο να έχει επιληφθεί καίριων ζητημάτων που αφορούν την ΕΡΤ. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη:

Είμαι σίγουρη ότι δεν έχει καν προσπαθήσει να εκτιμήσει την αξία σε ευρώ των πνευματικών δικαιωμάτων, που απορρέουν από το αρχείο της ΕΡΤ. Ποιοί είναι οι δικαιούχοι;

Το αρχείο της ΕΡΤ είναι περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού. Κι αφού τα μετράνε όλα σε ευρώ, ας το αξιολογήσουν με οικονομικούς όρους, όχι για να το εκχωρήσουν, όπως καθετί δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στους τοκογλύφους δανειστές μας, αλλά για να γίνουν γνώστες του εγκλήματος που διαπράττουν.

Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για μια Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, που θα εξυπηρετήσει επιτέλους την αρχική αποστολή της, που δεν θα βρεθεί για μια ακόμα φορά σε δραματική θέση με τις πελατειακές τοποθετήσεις των στελεχών, την άνιση εμπλοκή της σε καθεστώς ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά μέσα, την ποιοτική κάμψη του προγράμματος και εν γένει τη συσσώρευση προβλημάτων στη δομή και τη λειτουργία της.

Θα αγωνιστούμε επιπλέον για το αρχείο της ΕΡΤ, το οποίο εκτός από περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού, είναι επίσης αντικείμενο πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και ιστορική πηγή για τον ιστορικό του μέλλοντος. Αν δεν υπάρξει μέριμνα για τη διασφάλιση και αξιοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού της ΕΡΤ θα αλλοιωθεί η ιστορία της χώρας και σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας μπορεί να χαθούν και  να σβήσουν από τη μνήμη του ελληνικού λαού. Αλλά, ας μη γελιόμαστε, ίσως αυτός να είναι ο στόχος της συγκυβέρνησης: να εξαφανιστεί κάθε αποδεικτικό στοιχείο της ελληνικής τραγωδίας και περηφάνιας…»

Posted by NICK MC CAIN on 6:42:00 PM. Filed under , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β´ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝOMOY: «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, IΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ