lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΕΛΛΑΔΑ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΕΛΛΑΔΑ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

                                                        
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ).
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Παιδείας
κο Κ. Αρβανιτόπουλο
Κοινοποίηση:

- τον Υφυπουργό Παιδείας κο Σ. Κεδίκογλου
-  τον Γ. Γραμματέα Υπ. Παιδείας κο Αθ. Κυριαζή
- τον Πρόεδρο του ΙΕΠ κο Σ. Γκλαβά
-  τον Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κο Σ. Μερκούρη

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Στα μη οριστικοποιημένα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου που είδαν το φώς της δημοσιότητας παραμένουν ασαφείς οι αλλαγές που επιφέρει ο νόμος για τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Ιταλικής, Ισπανικής) στο Γυμνάσιο, στο Νέο Λύκειο, αλλά και στο Τεχνικό-Επαγγελματικό Λύκειο.
Στο μεν μη οριστικοποιημένο ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίου, παρόλο που αναγράφεται το διδακτικό αντικείμενο της δεύτερης ξένης γλώσσας (Ιταλικής, Ισπανικής), στο κελί του Excel που αντιστοιχεί στην Α’ Ανάθεση του διδακτικού αντικειμένου της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής), δεν αναγράφονται και οι κωδικοί ΠΕ 34 και ΠΕ 40, παρά μόνο οι κωδικοί ΠΕ 05 και ΠΕ 07.
Στο δε ‘Αρθρο 2 του Σχεδίου Νόμου για την Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στις σελίδες 2, 3 και 4, όπου αναφέρεται το τελικό ωρολόγιο πρόγραμμα της Α’, Β’ και Γ’ Τάξης Γενικού Λυκείου, παρόλο που αναγράφεται το διδακτικό αντικείμενο της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικής, Γερμανικής), δεν αναγράφεται το διδακτικό αντικείμενο της δεύτερης ξένης γλώσσας (Ιταλικής, Ισπανικής).
Επιζητούμε:
1) την από κοινού συνάντηση των Προεδρείων των Πανελλήνιων Συλλόγων Καθηγητών Ιταλικής και Ισπανικής με τον Υπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον αρμόδιο Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Συμεών Κεδίκογλου.
2) την αναγνώριση δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς με οργανική θέση που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα για να διδάξουν τη δεύτερη ξένη γλώσσα (Ιταλική, Ισπανική).
3) την κατάργηση της προϋπόθεσης περί ύπαρξης μόνιμου εκπαιδευτικού στην ισχύουσα για το σχολικό έτος 2013 – 2014 με αρ. πρωτ. 14302/Γ2/09-02-2012 Υ.Α. (ΦΕΚ Β’ 253) για τη διδασκαλία του διδακτικού αντικειμένου της δεύτερης ξένης γλώσσας, η οποία εφαρμόζεται αποκλειστικά στο διδακτικό αντικείμενο της δεύτερης ξένης γλώσσας, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για τα κριτήρια της αρχικής εισαγωγής της προαναφερθείσας προϋπόθεσης στην Υ.Α. με αρ. πρωτ. 71103/Γ2/24-06-2011 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 1575) από την παρελθούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ και της διατήρησής σε ισχύ από τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, δεδομένου ότι οι νεοσύστατοι κλάδοι ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό προσωπικό με οργανική θέση ανά την επικράτεια.
4) Στο πλαίσιο της ισότιμης μεταχείρισης των ξένων γλωσσών στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, το ανομοιογενές θεσμικό πλαίσιο για τη διδασκαλία του διδακτικού αντικειμένου της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής) στη Δημόσια Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) οφείλει να συμπεριελάβει και τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Ιταλικής, Ισπανικής) στην Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση), δεδομένου ότι έχει ήδη εκπονηθεί Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών για όλες τις Ξένες Γλώσσες.
5) την εισαγωγή της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής) στο νέο τύπου Τεχνολογικό Λύκειο.
6) τη δημιουργία τμημάτων για τη δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική) με ανώτερο αριθμό μαθητών τους 12.
7) τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής) κατά επίπεδα γνώσεων.
8) τη διασύνδεση της διδασκαλίας και της δεύτερης ξένης γλώσσας (Ιταλικής, Ισπανικής) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
9) την προσθήκη και των κλάδων εκπαιδευτικού προσωπικού ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής στο ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει την Επιλογή Στελεχών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – άρθρο 11 Ν. 3848/2010.
10) Ομοιογενές θεσμικό πλαίσιο για τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής) στη Δημόσια Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια), έπειτα από εκπόνηση σχετικής έρευνας, υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης Ερευνών της Ο.Λ.Μ.Ε και με τη συμμετοχή των Επιστημονικών Ενώσεων Καθηγητών Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής.

Για τα Δ.Σ. των Πανελλήνιων Συλλόγων Καθηγητών Ιταλικής και Ισπανικής,

Οι Πρόεδροι
Γεώργιος Ποπετσίδης                        Χριστόφορος Σουμίλας

Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 12:19:00 PM. Filed under . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΕΛΛΑΔΑ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ