lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

Μια μελέτη που διεξάχθηκε από τη Unicef, βρήκε ότι περισσότερα από 30 εκατομμύρια κορίτσια βρίσκονται σε κίνδυνο να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων μέσα την επόμενη δεκαετία.

Εκτιμάται ότι πάνω από 125 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες που ζουν σήμερα, είχαν στο παρελθόν υποβληθεί σε μια πρακτική ακρωτηριασμού, η οποία έχει απαγορευθεί πλέον στην πλειοψηφία των χωρών όπου διεξαγόταν.

Η τελετουργική τομή των έξω γεννητικών οργάνων των κοριτσιών εφαρμόζεται ακόμα σε κάποιες χώρες της Αφρικής και της Ασίας, γιατί θεωρείται ότι προστατεύει την παρθενία της γυναίκας.

Η Unιcef στην προσπάθεια της να σταματήσει τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων έχει την υποστήριξη τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών. Στη σχετική αναφορά μάλιστα, αναφέρεται ρητά πως η εν λόγω πρακτική ακρωτηριασμού συνιστά παραβίαση του δικαιώματος των νεαρών κοριτσιών στη υγεία, την ευεξία και τον αυτοκαθορισμό, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζεται πως η νομική απαγόρευση της διεξαγωγής της , από μόνη της δεν αρκεί.

Η μελέτη διερεύνησε με τη βοήθεια στατιστικών αναλύσεων τις δυναμικές της αλλαγής. Εξέτασε δεδομένα 20 ετών σχετικά με τη διεξαγωγή του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων σε 29 χώρες της Ασίας και της Αφρικής και βρήκε ότι τα νεαρά κορίτσια ήταν λιγότερο πιθανό να υποβληθούν σε αυτόν από ότι ήταν πριν από 30 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα ήταν 3 φορές λιγότερο πιθανό να υποστούν τον ακρωτηριασμό, σε σύγκριση με τις μητέρες τους στην Κένυα και την Τανζανία, ενώ τα ποσοστά του ακρωτηριασμού έπεφταν στο 50% στο Μπενίν, την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, το Ιράκ, τη Λιβερία και τη Νιγηρία. Η πρακτική, ωστόσο, εξακολουθεί να εφαρμόζεται καθολικά στη Σομαλία, τη Γουινέα, το Τζιμπουτί και την Αίγυπτο, ενώ μια πολύ μικρή μείωση στη συχνότητα διεξαγωγής της βρέθηκε στο Τσαντ, τη Γκάμπια, το Μαλί, τη Σενεγάλη, το Σουδάν, ή την Υεμένη. 

Παράλληλα όμως, βρέθηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός αγοριών και ανδρών ήταν αντίθετοι στη διεξαγωγή του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Ιδιαίτερα μάλιστα στο Τσαντ, τη Γουινέα και τη Σιέρρα Λεόνε περισσότεροι άνδρες, παρά γυναίκες επιθυμούσαν το τερματισμό της συγκεκριμένης πρακτικής. Η φωνή των ατόμων αυτών λοιπόν, είναι που πρέπει να ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα.

Στην αναφορά μάλιστα συστήνεται η ευρεία ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με την πρακτική, ώστε να αντικρουστούν οι κοινωνικές πεποιθήσεις που συνδέονται με αυτήν. Σε κάποιες κοινότητες, για παράδειγμα, ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων συνιστά ένα παραδοσιακό τελετουργικό, γνωστό επίσης ως γυναικεία περιτομή με σκοπό τη διαφύλαξη της παρθενίας της γυναίκας, έτσι ώστε να μπορεί να παντρευτεί. Πολύ συχνά οι διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή της μπορεί να αλλοιώσουν την εικόνα των γεννητικών οργάνων , ή και να επιφέρουν τραυματισμό, ενώ συχνά εκτελείται από άτομα με κεντρικούς ρόλους στην κοινότητα οι οποίοι παραδοσιακά φέρουν εις πέρας και περιτομές.

Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την πρακτική αυτή περιλαμβάνουν σοβαρή αιμορραγία, προβλήματα στην ούρηση, μολύνσεις, υπογονιμότητα και αυξημένη πιθανότητα νεογνικού θανάτου κατά τον τοκετό. 

Η πρόκληση για τους ειδικούς είναι να βοηθήσουν τους άνδρες και τις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωποι με το ζήτημα του ακρωτηριασμού να σπάσουν τη σιωπή τους.

Πηγή: bbc ΚΑΙ ZOUGLA GR

Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 12:00:00 PM. Filed under , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ