lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΕΛΛΑΔΑ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από 16ης Σεπτεμβρίου, προχωρεί η ΟΛΜΕ. Ηδη 60 τοπικές ενώσεις υιοθέτησαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς

Επίθεση από τον υφυπουργό Παιδείας Σ. Κεδίκογλου τόσο στους συνδικαλιστές όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.  «Ο κόσμος των εκπαιδευτικών έχει τρομοκρατηθεί και τώρα απειλούν ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, παρά το
Επίθεση από τον υφυπουργό Παιδείας Σ. Κεδίκογλου τόσο στους συνδικαλιστές όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος των εκπαιδευτικών έχει τρομοκρατηθεί και τώρα απειλούν ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός έχει δεσμευτεί δεκάδες φορές ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς», τόνισε
Λουκέτο στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ετοιμάζονται να βάλουν οι καθηγητές λίγες μέρες μετά τον αγιασμό. Ηδη οι εκπαιδευτικοί, μετά την ολοκλήρωση των γενικών συνελεύσεων του κλάδου, βρίσκονται σε τροχιά πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 του μήνα, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει και πάλι το σενάριο της άμεσης επιστράτευσης.
Η εικόνα που υπάρχει από τις γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων καθηγητών δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται με προτάσεις για πενθήμερες απεργίες.
Μέχρι αργά χθες το απόγευμα είχαν ολοκληρώσει τις συνεδριάσεις τους 66 ΕΛΜΕ από τις συνολικά 88. Από αυτές οι 60 υπερψήφισαν την εισήγηση των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τη 16η Σεπτεμβρίου.
Λουκέτο στα σχολεία μετά τον αγιασμό
Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι εάν οριστικοποιηθεί η πρόθεση των εκπαιδευτικών για απεργίες, τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 11 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, και εν συνεχεία θα κλείσουν επ' αόριστον.
Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα παρθεί την ερχόμενη Δευτέρα 9 του μήνα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων ΕΛΜΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Βέβαια, η απόφαση δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί, αφού οι πρόεδροι θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλόγων τους, οι οποίες λαμβάνονται κατόπιν ψηφοφορίας. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ακραία πρόταση που υπερψηφίζεται είχε κατατεθεί από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ μειοψηφούν εισηγήσεις με ηπιότερες μορφές κινητοποιήσεων.
Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, με όλους τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται να είναι στις θέσεις τους, ωστόσο, εάν περάσει η σκληροπυρηνική πρόταση για επαναλαμβανόμενες απεργίες, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα πέσει και πάλι στο τραπέζι το «χαρτί» της πολιτικής επιστράτευσης, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Μάιο, στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου μάλιστα επιτέθηκε για άλλη μια φορά τόσο στους συνδικαλιστές όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ο κόσμος των εκπαιδευτικών έχει τρομοκρατηθεί και τώρα απειλούν ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός έχει δεσμευτεί δεκάδες φορές ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς».
Αναφερόμενος στις επικείμενες κινητοποιήσεις, ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι «είναι δύσκολη η οικονομική συγκυρία, αλλά πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να μην πληρώσουν τα σπασμένα οι μαθητές». Σχετικά με την κινητικότητα των εκπαιδευτικών, ο ίδιος δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας συνεισέφερε τα μέγιστα και ότι από εδώ και πέρα βασική μέριμνα είναι να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας επιπλέον στον χώρο της Παιδείας.
Κατά τα λοιπά, χθες το απόγευμα καθηγητές πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στα γραφεία της ΟΛΜΕ, ενώ για σήμερα εκπαιδευτικοί αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στη Θεσσαλονίκη στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Τέλος, για την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προγραμματίζεται συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
60 από τις 88 ΕΛΜΕ ψήφισαν «ναι» στην απεργία
Μέχρι χθες το απόγευμα από τις 88 ΕΛΜΕ είχαν ψηφίσει οι 66, εκ των οποίων:
Οι 60 τάσσονται υπέρ πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, ξεκινώντας από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά πάλι συνέλευση για να εξεταστεί εκ νέου το θέμα.
Οι 5 υπέρ 48ωρης απεργίας στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου και η μία λευκό.
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν προς ψήφιση στις τοπικές ΕΛΜΕ ήταν διαφορετικές από τις παρατάξεις που συμμετέχουν στην ΟΛΜΕ, αφού οι συνδικαλιστές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν μεταξύ τους σε μια κοινή πρόταση.
Αναλυτικά οι προτάσεις των παρατάξεων ήταν οι εξής:
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πενθήμερη επαναλαμβανόμενη απεργία από τις 16 του μήνα και επανεκτίμηση της κατάστασης με γενικές συνελεύσεις, από τις παρατάξεις των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των Παρεμβάσεων.
ΠΑΣΚ: Δύο 48ωρες απεργίες στις 18-19 Σεπτεμβρίου και 25-26 του ίδιου μήνα και μετά γενικές συνελεύσεις για επανεκτίμηση της κατάστασης.
ΔΑΚΕ: 48ωρη απεργία στις 12-13 του μήνα και μετά επανεκτίμηση της κατάστασης με γενικές συνελεύσεις.
ΠΑΜΕ: 48ωρη απεργία.
Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που τάσσονται υπέρ της απεργίας διαρκείας τονίζουν ότι «αυτή η απεργιακή πρόταση είναι αντίστοιχη της επίθεσης που δεχόμαστε και που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες μιας άμεσης, γενικευμένης και καθολικής αντιπαράθεσης των εργαζομένων με την πολιτική της κυβέρνησης».
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ 

Posted by NICK MC CAIN on 11:30:00 AM. Filed under , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΕΛΛΑΔΑ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ