lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας ανακοινώσουμε άλλη μια επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας στον διαρκή αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από αστυνομική επιχείρηση, προσήγαγε χθες από τη  Θεσσαλονίκη, δύο (2) άτομα, προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.
Πρόκειται για ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 30 ετών, που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιούνται στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ο πρώτος προσήχθη χθες το απόγευμα από περιοχή της Θεσσαλονίκης,  ενώ ο δεύτερος λίγο αργότερα από τον υπό κατάληψη χώρο «Ναδίρ», όπου και διαμένει.
Είχε προηγηθεί μεθοδική και συστηματική διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία που προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών, και τα οποία μας οδήγησαν στον εντοπισμό των δύο (2) υπόπτων.
Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξελίχθηκε αμέσως μετά την δημοσιοποίηση σε διαδικτυακό τόπο, προκήρυξης της τρομοκρατικής οργάνωσης FAI-IRF, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή «παγιδευμένου» δέματος σε απόστρατο, ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι προαναφερόμενοι ημεδαποί, μετά την προσαγωγή και την εξέτασή τους στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.
Από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους σε τέσσερεις (4) πρόσφατες ενέργειες που αποτελούν μέρος γενικευμένου σχεδίου διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών, με την ονομασία «Σχέδιο ΦΟΙΝΙΚΑΣ» τιτλοφορούμενες, κατά περίπτωση, ως «Σχέδιο ΦΟΙΝΙΚΑΣ πράξη πρώτη», «πράξη δεύτερη», «πράξη τρίτη και πράξη τέταρτη,  εκ των οποίων η πράξη τρίτη έλαβε χώρα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.
 • Η πρώτη ενέργεια του σχεδίου ήταν η έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού την 7η Ιουνίου 2013, στην περιοχή της Δάφνης Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
 • Η δεύτερη αφορά έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίου, στο Άργος, την 12η Ιουνίου 2013. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης».
 • Η τρίτη περίπτωση αφορά εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας την 26η Ιουνίου 2013. Την ενέργεια αυτή ανέλαβε η FAI-IRF, ως «χειρονομία αλληλεγγύης» σε Έλληνα, απεργό πείνας, που ήταν προφυλακισμένος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η σχετική προκήρυξη τελείωνε με τη φράση «Ας κάνουμε το σχέδιο Φοίνικας ένα διεθνές σχέδιο εκδίκησης!».
 • Η τέταρτη τρομοκρατική ενέργεια αφορά αποστολή, σε απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, «παγιδευμένου» φακέλου, ο οποίος εξερράγη στις 3η Ιουλίου 2013 εντός των εγκαταστάσεων του κέντρου διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η FAI-IRF.
Σε έρευνες που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
 • Χειρόγραφο κείμενο, που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης που αναρτήθηκε την 11 Ιουλίου 2013 για την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια,
 • Φάκελοι προπληρωμένου τέλους των ΕΛ.ΤΑ. για την αποστολή δεμάτων, χωρητικότητας έως 4,5 κιλά βάρους ο καθένας, 
 • Τσεκούρι με ξύλινη χειρολαβή,
 • Μάλλινη κουκούλα τύπου full face,
 • Σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,
 • Φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,
 • Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
 • Συσκευές κινητών τηλεφώνων,
 • Μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
 • Συσκευή καταγραφής εικόνας,
 • Είκοσι επτά (27) ξύλινα κοντάρια,
 • Τρία (3) κράνη μοτοσικλετιστή,
 • Πλαστική αντιασφυξιογόνα μάσκα,
 • Πολυμηχάνημα  και
 •  Βιβλία αναρχικού περιεχομένου.
Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εμπρησμούς, κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών και βομβών. Επίσης, η δικογραφία αφορά και άλλα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις προαναφερόμενες τρομοκρατικές πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι, για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 12:57:00 PM. Filed under , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ