lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

Προς: τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
τον Υπουργό Εσωτερικών
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΣΤΑΥ
Θέμα: «Μετά κόπων και βασάνων η πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία του Ν. Θεσσαλονίκης»

Κύριοι Υπουργοί,

η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία είναι ένα πρόβλημα που διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αδυνατούσαν ή απλώς δεν επιθυμούσαν να το λύσουν οριστικά, παρά τη σπουδαιότητά για την αρμονική λειτουργία των σχολείων. Το αποτέλεσμα είναι ότι σχεδόν κάθε χρόνο οι μαθητές και οι γονείς περνούν μια απίστευτη ταλαιπωρία ώσπου να καταφέρουν να φτάσουν –αν φτάσουν-  στα σχολεία, αναγκασμένοι να επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστη, κάτι που για τη σημερινή ελληνική οικογένεια είναι δυσβάσταχτο.

Στις 11-6-2013 ψηφίστηκε η ΚΥΑ αρ.24001 (ΦΕΚ 1449Β΄), με την οποία υποτίθεται ότι ρυθμίζατε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014, αρμοδιότητα που μετατοπίστηκε πια στις αντίστοιχες Περιφέρειες. Επειδή, όμως, οι Περιφέρειες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την υπογραφή των νέων συμβάσεων, δόθηκε με τροπολογία (Ν.4182/10-9-2013)- που υπερψηφίστηκε, μάλιστα, από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης-  η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων που υπήρχαν στις 30 Ιουνίου 2013, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και η ομαλή πρόσβαση σε αυτά όλων των μαθητών.

Εντούτοις, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αδυναμία της συγκυβέρνησης για αποτελεσματική αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων της κοινωνίας. Αφενός, η συγκεκριμένη τροπολογία ενσωματώθηκε στο Ν.4183/2013, άρθρο 100, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 10-9-2013, ΜΙΑ μόλις μέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Επομένως, ήταν ήδη πολύ αργά για έγκαιρη διευθέτηση του ζητήματος.

Αφετέρου, σε καμία περίπτωση δεν έλυσε το πρόβλημα, αφού στην παρ.5 του ως άνω άρθρου ορίζεται ότι: «Το συμβατικό κόστος δρομολογίου των παραγράφων 3 και 4 του παρόντος άρθρου δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μέγιστη αποζημίωση που προκύπτει από την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 24001/11.6.2013 κ.υ.α.». Η αναφορά στην υπ’ αριθμ. 24001/11.6.2013 κ.υ.α, που αφορά τη μεταφορά των μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014, σαφέστατα δεν είχε ισχύ στις 30-6-2013 και ακυρώνει την έννοια της παράτασης των συμβάσεων.

Επιπρόσθετα, ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης αποφάσισε να απέχει από τη μεταφορά των μαθητών «διότι δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω μείωσης της αμοιβής του ύψους από -40% έως -60% που ζητείται από το Υπουργείο» και ότι δέχονται να παραταθούν οι συμβάσεις με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με το κόστος που είχε διαμορφωθεί στις 30 Ιουνίου 2013.

Πρέπει να καταλάβετε ότι ο Νομός Θεσσαλονίκης είναι μια περιοχή με πολλά μικρά και απομακρυσμένα χωριά, όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης ούτε συχνά δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς και επομένως οι γονείς που εργάζονται ή αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν για τη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο είναι σε απελπισία.

Εκ των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, ερωτάσθε, κύριοι Υπουργοί:

Με ποιον τρόπο προτίθεστε να αντιμετωπίσετε άμεσα το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους;
Σε ποια νομοθετική ρύθμιση θα προβείτε για να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα οριστικά, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα;
Σκοπεύετε να επιταχύνετε την αποπληρωμή των πρακτόρων που είχαν σύμβαση για τη μεταφορά των μαθητών και έχουν μείνει απλήρωτοι από τον περσινό Σεπτέμβρη;Η ερωτώσα Βουλευτής
  Σταυρούλα Ξουλίδου

Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 10:41:00 PM. Filed under , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ