lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΒΟΛΒΗΣ - Ξεκινά η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε Σταυρό και Βρασνά CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΒΟΛΒΗΣ - Ξεκινά η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε Σταυρό και Βρασνά

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ 14,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ


Ξεκινά η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε Σταυρό και Βρασνά του δήμου Βόλβης, ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Κεντρική Μακεδονία


Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης, με τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του μεγάλου έργου διαχείρισης αστικών λυμάτων των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του δήμου Βόλβης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2013.

Η διακήρυξη αφορά το πρώτο υποέργο (την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης στους δυο οικισμούς), ενός συνολικού έργου, με τίτλο «Μελέτη και κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης αντλιοστασίων, καταθλιπτικών αγωγών και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του Δήμου Βόλβης», που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ.ΠΕΡ.ΑΑ).

Το υπό δημοπράτηση έργο αφορά συγκεκριμένα στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης συνολικού μήκους 54 χιλιομέτρων περίπου στους δυο οικισμούς, στην κατασκευή 4.500 ιδιωτικών συνδέσεων που θα συνδέουν τα κτίσματα των οικισμών με το δίκτυο, καθώς και στην κατασκευή 6 αντλιοστασίων.

Η κατασκευή του υποέργου αυτού χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ και ίδιους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Βόλβης (ιδιωτικές συνδέσεις) και το κόστος του ανέρχεται σε 14.500.000,00€. Το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2013 και να αποπερατωθεί στις αρχές του 2015.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης και του δεύτερου υποέργου, που θα αφορά την κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ), των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων στην ΕΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να φθάσει τα 22,5 εκ. Ευρώ περίπου.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης τονίζει ότι «πρόκειται για ένα έργο πνοής, που αποτέλεσε όνειρο πολλών δεκαετιών για τους κατοίκους της περιοχής. Η υλοποίηση του θα συμβάλει ριζικά και με πολλαπλό τρόπο στην αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου στο Στρυμονικό κόλπο, καθώς θα έχει θετική επίπτωση τόσο στην προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος (υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας, παράκτιο και θαλάσσιο οικοσύστημα Στρυμονικού Κόλπου, Ρήχιος ποταμός, κ.λ.π), όσο και στην υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς παύει η ανάγκη διατήρησης βόθρων με τη συνακόλουθη υποχρεωτική δαπάνη εκκένωσης τους και μεταφοράς βοθρολυμάτων, εξαλείφονται τα φαινόμενα δυσοσμιών, που συνδέονται με την ύπαρξη βόθρων, αλλά και τα φαινόμενα παράνομης διάθεσης βοθρολυμάτων στην ευρύτερη περιοχή. Εν τέλει, θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τουριστική κίνηση και κατ΄ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, μέσω της αναβάθμισης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος (κυρίως του υδάτινου).

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι το έργο εκτελείται μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑ Βόλβης και της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ (ΑΝΕΘ), που έχει αναλάβει το ρόλο του Φορέα Υλοποίησης του έργου, καθώς έχει την απαιτούμενη σχετική διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έργων.

Η ανάληψη του ρόλου αυτού από την ΑΝΕΘ, που είναι εταιρία της αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνέβαλε αποφασιστικά στην ένταξη του έργου στο ΕΠΠΕΡΑΑ, την έγκαιρη εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και την ταχεία προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών για τη δημοπράτησή του.

Ο κ. Γαλαμάτης υπογραμμίζει ότι: «με οργάνωση και συνέπεια, διεκδικήσαμε και πετύχαμε το στρατηγικό μας στόχο, να φέρουμε σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο κομβικής σημασίας για τη ζωή χιλιάδων κάτοικων και παραθεριστών του δήμου Βόλβης. Η επίτευξη τόσων μεγάλων έργων όπως το συγκεκριμένο, προϋποθέτει εκτός από συστηματική προετοιμασία και τις απαραίτητες συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό, η πολύ καλή συνεργασία του δήμου Βόλβης και της ΔΕΥΑ Βόλβης με την ΑΝΕΘ πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει και στην ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση του μεγάλου και τόσο χρήσιμου έργου για την περιοχή του Σταυρού και των Βρασνών».

Posted by NICK MC CAIN on 2:28:00 AM. Filed under , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΒΟΛΒΗΣ - Ξεκινά η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε Σταυρό και Βρασνά

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ