lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΕΛΛΑΔΑ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ OLYMPIC AIR ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΕΛΛΑΔΑ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ OLYMPIC AIR ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


Στην Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της Οlympic Air για τη διακοπή δρομολογίων της εταιρείας προς Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.


Δεκατρείς βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τη Λίτσα Αμανατίδου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε ερώτησή τους καταγγέλλουν διαρκή περιορισμό της δραστηριότητας της Οlympic, καθώς επίσης εναρμονισμένες πρακτικές από κοινού με την Aegean («όπου πετάει η μία δεν πάει η άλλη»), οι οποίος, όπως υποστηρίζουν, έχει οδηγήσει σε ένα ολιγοπώλιο «με χαμηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών σε πολύ υψηλές τιμές»
Σε έγγραφη απάντησή της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η εταιρεία επικαλείται την οικονομική κρίση που όπως υποστηρίζει, οδήγησε σε δραστική πτώση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού, και συγκεκριμένα στα εν λόγω δρομολόγια 17%, την τελευταία τριετία, με συνολική απώλεια 37%.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διευκρινίζει ότι «η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασης σε θέματα σχεδιασμού-προγραμματισμού των αεροπορικών γραμμών των Αερομεταφορέων στην Ελλάδα».
«Οι αεροπορικές εταιρείες δραστηριοποιούνται, όπως συμβαίνει στον αεροπορικό χώρο παγκοσμίως, με βάση το οικονομικό-εμπορικό τους συμφέρον και τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες, στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς», αναφέρει ο υπουργός σε απαντητικό έγγραφό του που επίσης διαβιβάστηκε στη Βουλή και σημειώνει πως «η κρατική παρέμβαση δεν είναι επιτρεπτή βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας, καθόσον ο τομέας των αερομεταφορών στην ΕΕ έχει πλήρως απελευθερωθεί και οι αεροπορικές εταιρείες καθορίζουν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια τους όρους λειτουργίας τους, μεταξύ των οποίων και το δίκτυο των πτήσεών τους, τους ναύλους, την εγκατάστασή τους κλπ, σύμφωνα με τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού».
«Ως εκ τούτου», τονίζει, «κάθε ελληνικός ή κοινοτικός Αερομεταφορέας έχει δικαίωμα να εκκινήσει ή να παύσει δρομολόγια στις γραμμές που συνδέουν την Αθήνα με Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Ηράκλειο, καθώς δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εταιρειών ή των συχνοτήτων, που εξυπηρετούν τις γραμμές αυτές».
Στην απάντησή της τέλος, η εταιρεία, αφού επισημαίνει ότι «χωρίς την επένδυση της Marfin και τη δημιουργία της Olympic Air, το όνομα της Ολυμπιακής θα χανόταν από τον χάρτη των αερομεταφορών», εξηγεί ότι «παρά τις επίπονες και διαρκείς προσπάθειες να εξυπηρετήσει τους περισσότερους εφικτούς προορισμούς εσωτερικού, με δεδομένα τα οικονομικά μεγέθη και τις υπάρχουσες συνθήκες της αγοράς αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα της εσωτερικής αγοράς».
Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, ο τερματισμός των εν λόγω δρομολογίων κατέστη αναγκαίος προκειμένου η εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί στους εναπομείναντες προορισμούς, η εξυπηρέτηση των οποίων εμπίπτει στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, όπως οι περιοχές που εξυπηρετούνται μόνο από την Olympic Air, τα ακριτικά νησιά και μεθοριακές περιοχές όπως η Αλεξανδρούπολη, η Χίος, τα Ιωάννινα κλπ.
Στο σημείο αυτό ενημερώνει πως για όλες τις κινήσεις και αποφάσεις της η Olympic Air έχει ενημερώσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει τις αποφάσεις της αν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς ή αν φανεί ότι από τη μείωση ή διακοπή δρομολογίων δεν καλύπτεται η υπάρχουσα ζήτηση.

ΠΗΓΗ www.bankingnews.gr

Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 7:15:00 AM. Filed under , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΕΛΛΑΔΑ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ OLYMPIC AIR ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ