lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ TI ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ? ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΑΣΟΥΤΗΣ ? CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ TI ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ? ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΑΣΟΥΤΗΣ ?

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

 Επενδυτή αναζητεί η αλυσίδα super markets «Αρβανιτίδης», με τις φήμες των
 τελευταίων ημερών να  διίστανται, κάποιες να  φέρνουν την εταιρεία κοντά στη «Μασούτης»  ενώ κάποιες άλλες να μιλούν για συζητήσεις με τουρκική αλυσίδα.

Ωστόσο, η «Μασούτης», όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ομίλου Διαμαντής Μασούτης, δεν σχεδιάζει τόσο μεγάλες επενδύσεις, δήλωση που έκανε εχθές το απόγευμα, ημέρα έβγαινε στη δημοσιότητα η πρόθεση εξαγοράς από τη βορειοελλαδική, της κερκυραϊκής «Γαλαξίας Α.Ε.» και, της συνδεδεμένης με αυτήν, «Μαρκάτο Α.Ε.».

Αλλά και οι φήμες για τουρκικό ενδιαφέρον για την «Αρβανιτίδης», που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και έχει ανοικτές μεγάλες υποχρεώσεις, δεν επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον προς το παρόν.

Τα προβλήματα της «Αρβανιτίδης» άρχισαν να γίνονται γνωστά στα μέσα του 2012. Η εταιρεία, που έχει έδρα τη Βέροια,  στο ΙΚΑ, έχει το λιγότερο συσσωρευμένες οφειλές ύψους 8,7 εκατ. ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές, στοιχείο που είχε δώσει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας το Μάρτιο που πέρασε, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.

Η επιχείρηση χρωστάει ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ ακόμη από το 2001 και έχει κατά καιρούς κάνει ρυθμίσεις τις οποίες όμως δεν τήρησε. Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, η τελευταία ρύθμιση έγινε τον Μάϊο του 2012.

Πέραν των οφειλών προς το ΙΚΑ κι’ άλλες ενδεχομένως υποχρεώσεις προς πιστωτές, οφείλει δεδουλευμένα και στους περίπου 1.700 εργαζομένους που συνολικά απασχολεί στο δίκτυο καταστημάτων της, ενώ λόγω κάμψης των πωλήσεων κλείνει κάποια super markets. Έτσι έκλεισε το κατάστημα στα Γιαννιτσά, κλείνει το Σάββατο το ένα από τα δύο καταστήματα που έχει στο Βόλο, ενώ μέσα στο καλοκαίρι είχε κλείσει και ένα s/m στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, στο δίκτυό της στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν περίπου 50 καταστήματα, ενώ πανελλαδικά, κυρίως από Βόλο μέχρι και Ιωάννινα, έχει περί τα 170 σημεία.
Οι εργαζόμενοι, που στο παρελθόν είχαν κάνει στάσεις εργασίας και απεργίες, όπως φαίνεται αμείβονται ανάλογα με τη στάση τους  σε ό,τι αφορά στο θέμα των αμοιβών τους.

Έτσι, μετά από καθυστερούμενες αμοιβές έως και τεσσάρων μηνών, μία ομάδα δέχθηκε να παίρνει το ήμισυ του μισθού σε διατακτικές και μόνο τα υπόλοιπα μισά σε ρευστό. Οι εργαζόμενοι αυτοί, έχουν πληρωθεί και τον Ιούλιο. Μία άλλη μεγάλη ομάδα, που δεν δέχθηκαν την πληρωμή με διατακτικές, έχουν πάρει τους μισθούς και του Ιουνίου, ενώ 135 υπάλληλοι που είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Μάϊο και είναι …μέσα τρεις μισθούς.

Οπωσδήποτε, πολλά από τα προβλήματα οφείλονται στη μείωση των πωλήσεων λόγω της γενικότερης κρίσης, ενώ πλήγμα για την εταιρεία ήταν η αποκάλυψη της διάθεσης, από το δίκτυό της, προϊόντων μαϊμού, υπόθεση που είχαν φέρει στο φώς Αστυνομία και ΣΔΟΕ.

αναδημοσίευση από τη voria.gr

Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 1:11:00 PM. Filed under , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ TI ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ? ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΑΣΟΥΤΗΣ ?

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ