lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!Πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Πέμπτης (10/10), η δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ Λαγκαδά με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης της συζήτηση εφ΄όλης της ύλης για τα πεπραγμένα της Λίμνης Κορώνειας.

   Κατά κοινή ομολογία, επρόκειτο για μια πρώτη προσπάθεια σοβαρής προσέγγισης ενός θέματος μείζονος σημασίας για την περιοχή μας, με την παρουσία και συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, περιβαλλοντικών συλλόγων, αλλά και συνδημοτών μας που θέλησαν να ενημερωθούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για ένα θέμα που απασχολεί επί σειρά ετών τους κατοίκους, με αποτέλεσμα να βιώνουν μέχρι σήμερα τις άκρως επιβαρυντικές του συνέπειες.

  Παρόντες στην αίθουσα Δ.Σ. πλην του σώματος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταυρούλα Ξουλίδου, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Εντεταλμένος σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Γενικός Διευθυντής Τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΚΜ κ. Γιάντζης Απόστολος, ο πρώην Δήμαρχος Κορώνειας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο πολιτευτής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας κ. Δημήτριος Καβαρλής, ο υπέυθυνος παρακολούθησης έργων του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης κ. Τεκίδης Ηλίας, εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών συλλόγων “Φίλοι της Γης”, της Οικολογικής Ομάδας Λαγκαδά και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά.

  Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης ανακοίνωσε και επισήμως την κήρυξη του Οκτωβρίου ως μήνα αφιερωμένου στο Περιβάλλον και την Ανακύκλωση, προαναγγέλλοντας μια επόμενη ειδική συνεδρίαση για συζήτηση επί της σημερινής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Στην συνέχεια, έκανε μια σύντομη αναφορά στα περιβαλλοντικά έργα που υλοποιήθηκαν στον Δήμο Λαγκαδά μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με βασικό πυλώνα την λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Λαγκαδά, την ολοκλήρωση του Αποχετευτικού Δικτύου της πόλης, αλλά και την επικείμενη δημοπράτηση των έργων εγκατάστασης Βιολογικών Σταθμών και Αποχετευτικών Δικτύων στο Ζαγκλιβέρι, το Σοχό, την Άσσηρο, τα Λαγυνά και τον Άγιο Βασίλειο.

  Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαγκαδά ως εξαιρετικά σημαντική, έθεσε εαυτόν στην διάθεση της Διοίκησης για την συνδρομή και της Εκκλησίας σε ένα θέμα ζωτικής σημασίας για τον τόπο και τους κατοίκους του.

  Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της κας. Βουλευτού η οποία αναφέρθηκε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο των ΑΝ.ΕΛ. σχετικά με την υπόθεση της Λίμνης Κορώνειας, του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος υπογράμμισε την ευθύνη της πολιτείας για την οικολογική καταστροφή και των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι έκαναν μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα πεπραγμένα σχετικά με την πολύπαθη Λίμνη, με τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιάντζη να καταλήγει χαρακτηριστικά ότι, το βαρύ χαρτί της Ελληνικής Πολιτείας και των Υπηρεσιών της για την εξάλειψη των συνεπειών της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ήταν η έναρξη λειτουργίας του Βιολογικού Σταθμού και η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στην πόλη του Λαγκαδά.

Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 10:14:00 AM. Filed under , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ