lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ !!!CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ !!!

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ GR  ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε παραμάγαζο επιβολής και έκδοσης αποφάσεων έχει μετατρέψει τον Δήμο Φολεγάνδρου ο δήμαρχος του νησιού Ελευθέριος Βενιός, σύμφωνα με μαρτυρίες και στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση του zougla.gr.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα, μετά το ρεπορτάζ της 4ης Σεπτεμβρίου 2013 με τίτλο «Η ασυλία των ημετέρων», ανοίγει ξανά τον φάκελο του «αμαρτωλού» Δήμου Φολεγάνδρου, καθώς ο δήμαρχος εμφανίζεται να παρέχει ασυλία σε παράνομα μαγαζιά, να «προστατεύει» αυθαίρετα καταστήματα τα οποία ανήκουν σε συγγενικά του πρόσωπα και να συγκαλεί δημοτικά συμβούλια όπου αποφασίζει... μόνος του.

Μάλιστα, οι ημέρες και τα έργα του κ. Βενιού προκάλεσαν και το ενδιαφέρον της εισαγγελέα Νάξου, η οποία έπειτα από μήνυση-φωτιά που κατατέθηκε εναντίον του άσκησε δίωξη και για πλαστογραφία, νόθευση εγγράφων και παράβαση καθήκοντος, με την άκρη του δικαστικού τούνελ να οδηγεί στην στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Κάτοικοι του νησιού, μιλώντας στο zougla.gr, κάνουν λόγο για μια πρωτοφανή κατάσταση: ο αιρετός τοπικός άρχοντας ενεργεί κατά το δοκούν, γράφοντας τους νόμους «στα παλαιότερα των υποδημάτων του».

Αποφασίζει… μόνος του

Μια από τις πολλές υποθέσεις για τις οποίες καλείται να λογοδοτήσει ο κ. Βενιός στις 20 Νοεμβρίου, όταν θα δικαστεί για τις διώξεις που του έχουν ασκηθεί, αφορά μια απόφαση σχετικά με την επαναλειτουργία καταστήματος στον Άγιο Νικόλαο Φολεγάνδρου.

Το 2007 το Κοινοτικό Συμβούλιο του νησιού προχώρησε σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, διότι μετά τον έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας διαπιστώθηκαν υγειονομικές παραβάσεις.

Στα πρακτικά μιας συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου του νησιού, η οποία φέρεται να έγινε στις 28 Δεκεμβρίου 2008, αναγράφεται ότι μετά τον επανέλεγχο οι παραβάσεις του καταστήματος τακτοποιήθηκαν και προτάθηκε η επαναχορήγηση της άδειας λειτουργίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της ηλεκτρονικής εφημερίδας, σκοπός της συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου ήταν να συζητηθεί η επαναχορήγηση της άδειας.
Η συνεδρίαση έγινε και η απόφαση ήταν... ομόφωνη. Τα μέλη, που κατά το έγγραφο συμμετείχαν όλα στη συνεδρίαση, ενέκριναν να δοθεί ξανά άδεια λειτουργίας στο εν λόγω κατάστημα.

Το σκανδαλώδες όμως δεν είναι αυτό, αλλά ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην εισαγγελία, κανένα από τα μέλη του συμβουλίου δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση, παρότι όλοι εμφανίζονταν στα πρακτικά ως παρόντες!

Δηλαδή ο δήμαρχος συγκάλεσε, όπως καταγγέλλεται, συμβούλιο και έγραψε στα πρακτικά ότι ήταν όλα τα μέλη παρόντα και αποφάσισαν ομόφωνα (!) να χορηγήσουν άδεια λειτουργίας σε ένα κατάστημα το οποίο είχε κλείσει λόγω παραβάσεων.

Όπως άλλωστε εξηγούν και καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, «τα τελευταία 11 χρόνια δεν έχει γίνει ποτέ δημοτικό συμβούλιο μεταξύ 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου, γιατί εκείνη την εποχή οι περισσότεροι φεύγουν λόγω εορτών ή υποχρεώσεων. Πρόκειται για απόφαση-σκάνδαλο. Δεν συμμετείχε κανείς. Ο δήμαρχος αποφάσισε μόνος του».

Κυνηγώντας τα... αυτονόητα

Η αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου όμως δεν σταματά εδώ. Δεν φτάνει το γεγονός ότι «λύνει, δένει και πράττει» όπως επιθυμεί, αλλά αρνείται να παραδώσει και τα έγγραφα των πρακτικών στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ενδεικτικό είναι ότι ένα από τα μέλη του Δ.Σ. χρειάστηκε να κάνει πάνω 10 (!) αιτήσεις στον Δήμο Φολεγάνδρου προκείμενου να του προσκομιστούν φωτοαντίγραφα των προσκλήσεων συνεδρίασης και των αποφάσεων της Κοινότητας για τα έτη 2008, 2009 και 2010.Η επιμονή του προκάλεσε και την παρέμβαση της εισαγγελίας, η οποία εξέδωσε εντολή καλώντας τον Δήμο να συμμορφωθεί και να παραδώσει τα έγγραφα. Η απάντηση του δημάρχου, που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2012, είναι... αποστομωτική:«Το αίτημά σας για τη χορήγηση φωτοαντιγράφων Κοινοτικού Συμβουλίου αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί, λόγω φόρτου εργασίας. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο του Δήμου».

ΠΗΓΗ ZOYGLA GR  

Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 9:00:00 AM. Filed under , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ !!!

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ