lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Σταυρούλα Ξουλίδου για την "Απαγόρευση έκδοσης αδειών υλοτομίας και καυσοξύλευσης στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Λαγκαδά"CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Σταυρούλα Ξουλίδου για την "Απαγόρευση έκδοσης αδειών υλοτομίας και καυσοξύλευσης στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Λαγκαδά"

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


Ερώτηση της Βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Σταυρούλας Ξουλίδου για την "Απαγόρευση έκδοσης αδειών υλοτομίας και καυσοξύλευσης στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Λαγκαδά"

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 
            Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης 
Τον Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: «Απαγόρευση έκδοσης αδειών υλοτομίας και καυσοξύλευσης στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Λαγκαδά»
Κύριοι Υπουργοί,

Η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης  αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών  συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή το χειμώνα.  Σε συνδυασμό με την άσχημη οικονομική κατάσταση των πολιτών λόγω της κρίσης και με την απαγορευτική τιμή του πετρελαίου για τα ελληνικά νοικοκυριά,  στρέφουν αρκετούς κατοίκους στην κοπή δέντρων για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών σε θέρμανση.

Παράλληλα, σοβαρά περιστατικά λαθροϋλοτομίας έχουν σημειωθεί στις  περιοχές αυτές, με το φαινόμενο να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.  
Στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων το Δασαρχείο Λαγκαδά τον περασμένο χρόνο είχε πολύ σωστά προχωρήσει σε αυστηρές προϋποθέσεις υλοτομίας στα δάση που βρίσκονται υπό την εποπτεία του. Σύμφωνα με τη Δ.Α.Δ.18-2012, επέτρεπε την υλοτομία αποκλειστικά για την κάλυψη ατομικών αναγκών στους κατοίκους του Δήμου  Λαγκαδά,  συγκεκριμένων ειδών (πρίνο και γαύρο) σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, και μάλιστα έπειτα από έγκριση του Δασαρχείου.
Φέτος, όμως, σύμφωνα με την Δ.Α.Δ. 13-2013 το Δασαρχείο Λαγκαδά ανακοινώνει  αιφνιδιαστικά την απαγόρευση της υλοτομίας για ατομικές ανάγκες και επιτρέπει μόνο «υλοτομία από ξερά κατακείμενα και ιστάμενα δέντρα και τη συλλογή και διαμόρφωση καυσοξύλων μόνο από τα ξερά όρθια και ξερά κατακείμενα δένδρα οποιουδήποτε είδους από τις εκτάσεις που καταστράφηκαν από πυρκαγιές το πρόσφατο παρελθόν».

Με την απαγόρευση αυτή, μεγάλο μέρος συμπολιτών μας, μένει κυριολεκτικά χωρίς άλλο τρόπο θέρμανσης, ενώ έχει αρχίσει ήδη ο χειμώνας στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, και έχουν ήδη χάσει την ευκαιρία προμήθειας καυσόξυλων από εμπόρους σε χαμηλότερες τιμές. 

Ως εκ τούτου, ερωτάσθε, κύριοι υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να διασφαλιστούν οι αδύναμες οικονομικά και οι ευπαθείς ομάδες, όσον αφορά την επαρκή τους θέρμανση;
Θα προβείτε σε ενέργειες λήψης πρόσθετων μέτρων για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του Λαγκαδά που αδυνατούν να προμηθευτούν την ξυλεία τους από τους εμπόρους; Προτίθεστε να επαναφέρετε το προηγούμενο καθεστώς υλοτομίας για την κάλυψη ατομικών αναγκών για τους κατοίκους της περιοχής; 
Για ποιο λόγο το δασαρχείο Λαγκαδά προέβει στην απαγόρευση της υλοτομίας  πρίνου και γαύρου σε χλωρή κατάσταση από τις δασικές εκτάσεις  της περιοχής ευθύνης του; Από ποια στοιχεία προκύπτει ότι «μέχρι σήμερα έχει εξαντληθεί η δυνατότητα να καλύπτουν τέτοιου είδους ανάγκες, της νεαρής ηλικίας χλωρών δέντρων και για την προστασία και ανάπτυξή τους», όπως αναφέρεται στην Δ.Α.Δ. 13-2013;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας; Ποιες θα είναι οι συνέπειες και οι επιπτώσεις για τους λαθροϋλοτόμους;

Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 11:06:00 PM. Filed under , , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Σταυρούλα Ξουλίδου για την "Απαγόρευση έκδοσης αδειών υλοτομίας και καυσοξύλευσης στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Λαγκαδά"

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ