lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : BINTEO & ΦΩΤΟ - Ομιλία της Κατερίνας Μάρκου για την Υγεία στον Προϋπολογισμό 2014‏CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

BINTEO & ΦΩΤΟ - Ομιλία της Κατερίνας Μάρκου για την Υγεία στον Προϋπολογισμό 2014‏

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

Ομιλία της Κατερίνας Μάρκου
 για την Υγεία στον Προϋπολογισμό 2014‏

Με οριζόντιες μειώσεις δαπανών, το δημόσιο σύστημα υγείας δεν μπορεί να επιβιώσει - Ομιλία της Κατερίνας Μάρκου για τον Προϋπολογισμό του 2014


Στις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2014 στον τομέα της Υγείας επικεντρώθηκε η ομιλία της βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ, Κατερίνας Μάρκου απόψε στην Ολομέλεια.

Η κ. Μάρκου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει στην επιδείνωση της υγείας του πληθυσμού, όπως φαίνεται εμπειρικά αλλά και από τους σχετικούς δείκτες υγείας, ενώ περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες είναι σήμερα ανασφάλιστοι, χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, χωρίς πρόσβαση, ακόμα χειρότερα, σε υπηρεσίες πρόληψης, καθοριστικές για την υγεία των πολιτών αλλά και τα μελλοντικά οικονομικά του κράτους.

Παρόλα αυτά, ο Προϋπολογισμός μιλάει για πλεόνασμα στον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία, λόγω του εισιτηρίου των 25 ευρώ αλλά κυρίως λόγω της δραματικής μείωσης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


“Έχει έρθει η ώρα να μας εξηγήσει ο Υπουργός σε τι ποσοστό έχουν συνεισφέρει τα διάφορα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά καιρούς στη μείωση αυτή για να καταλάβουμε αν το σύστημα έγινε όντως αποδοτικότερο ή αν απλώς έγιναν περικοπές. Η ουσία είναι πως, με οριζόντιες μειώσεις δαπανών “για να βγουν τα νούμερα”, το δημόσιο σύστημα υγείας δεν μπορεί να επιβιώσει” τόνισε η κ. Μάρκου και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες, καθυστερημένες και εν πολλοίς αυτονόητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται στον Προϋπολογισμό.

Για το θέμα της αναδιάταξης των υπηρεσιών υγείας (συνενώσεις, καταργήσεις και αλλαγές χρήσης κλινικών και τμημάτων) η κ. Μάρκου είπε πως έπρεπε να προχωρήσει παράλληλα με τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα επαναπροσδιορίσει το ρόλο των νοσοκομείων και τις ροές περιστατικών σε αυτά.

“Ο πολίτης δεν πρέπει να μείνει ούτε μία ώρα χωρίς πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν είναι αποδεκτό να προχωρά η ηγεσία του Υπουργείου σε κλείσιμο μονάδων χωρίς να έχει προετοιμάσει μία ομαλή μετάβαση στη διάδοχη κατάσταση. Όπως και δεν είναι αποδεκτό, να χρησιμοποιείται ο τομέας της υγείας ως δεξαμενή απολύσεων, τη στιγμή που τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία είναι γνωστά και καταγεγραμμένα” συνέχισε η κ. Μάρκου.

Όσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ, τόνισε πως οι πολίτες χρειάζονται έναν νέο βιώσιμο ΕΟΠΥΥ, που θα ασκεί πολιτική στο χώρο της υγείας, αντί να είναι ένας απλός γραφειοκρατικός μεσίτης μεταξύ ταμείων και δομών υγείας, με επανεξέταση

της επιχορήγησης από τον τακτικό προϋπολογισμό και στόχευσή της στην κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων.

Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της λέγοντας πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα χρειάζεται ένα αποτελεσματικό, ανθρώπινο και δίκαιο σύστημα υγείας με καθολική κάλυψη, ως προστασία απέναντι στον κίνδυνο της αρρώστιας, στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και στο έλλειμμα αλληλεγγύης. Δυστυχώς, όμως, κανένα τέτοιο όραμα δεν προκύπτει από το φετινό προϋπολογισμό, καμία χαραμάδα

Posted by NICK MC CAIN on 6:44:00 AM. Filed under , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for BINTEO & ΦΩΤΟ - Ομιλία της Κατερίνας Μάρκου για την Υγεία στον Προϋπολογισμό 2014‏

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ