lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής αλιείας‏CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής αλιείας‏

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου
για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής αλιείας 

Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής αλιείας  


Επίκαιρη ερώτηση για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής αλιείας και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος κατέθεσε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ. Κατερίνα Μάρκου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η επίκαιρη ερώτηση αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο: 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρη 

ΘΕΜΑ: Μέτρα στήριξης της ελληνικής αλιείας και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος 

Επανέρχομαι στο θέμα προηγούμενων επίκαιρων ερωτήσεών μου σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο σας για τη στήριξη της ελληνικής αλιείας και των αλιέων και την παράλληλη προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. 

Μετά από αδράνεια ετών, υπεβλήθησαν τελικά το 2013 σχέδια διαχείρισης για τα αλιευτικά σκάφη (συγκεκριμένα για τα εργαλεία γρι γρι, μηχανότρατα και βιντζότρατα) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως άλλωστε είχε την υποχρέωση η Ελλάδα να κάνει μέχρι τις 31/12/2007, βάσει του άρθρου 19 του Κανονισμού 1967/2006. Η Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει δύο από τα σχέδια αυτά (γρι γρι και μηχανότρατες) και εκκρεμεί το τρίτο. 

Η έγκριση, αλλά κυρίως η υλοποίηση των εν λόγω σχεδίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την αειφορία και τη βιωσιμότητα των ελληνικών θαλασσών και των αλιευτικών αποθεμάτων όσο και για τη διεκδίκηση επιστημονικά τεκμηριωμένων παρεκκλίσεων από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία, βάσει των ελληνικών ιδιαιτεροτήτων.  

Ανάλογες είναι οι καθυστερήσεις και σε άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ελληνική αλιεία, όπως είναι η αναθεώρηση της ποσόστωσης που δικαιούται η χώρα μας από τη συνολική επιτρεπόμενη ποσότητα (TAC) για την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αλίευση του κοινού τόννου, αίτημα το οποίο τεκμηριώνεται με βάση στατιστικά στοιχεία που έχει ήδη αποδεχθεί η Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση των Θυνοειδών του Ατλαντικού (ICCAT). Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με σχετική Σύσταση της ICCAT, το TAC θα παραμείνει σταθερό για το 2014, ενώ ήδη η Ισπανία έχει εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσει αύξηση της δικής της ποσόστωσης.   

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε: 

1) Ποιες είναι οι βασικές προβλέψεις των ως άνω διαχειριστικών σχεδίων, σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την άμεση υλοποίησή τους και ποιο το χρονοδιάγραμμα δράσεων;  

2) Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει το Υπουργείο σας για την ανάδειξη της αλιείας ως κομμάτι της παραδοσιακής παραγωγικής διαδικασίας στη χώρα μας και τη διεκδίκηση ευνοϊκών ρυθμίσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως έχουν κάνει άλλα κράτη μέλη; 

Posted by NICK MC CAIN on 7:14:00 PM. Filed under , , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής αλιείας‏

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ