lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - Πρόεδρος Ένωσης Σ.Γ.Κ. Δήμου ΚέρκυραςCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - Πρόεδρος Ένωσης Σ.Γ.Κ. Δήμου Κέρκυρας

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - Πρόεδρος Ένωσης Σ.Γ.Κ. Δήμου Κέρκυρας


Νίνος Γεώργιος
Οικονομολόγος
Κέρκυρα – Λιαπάδες                   ΠΡΟΣ : κ. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
Τηλ. 6976633003
 -------------------------------             ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
 Κόλλιας Αναστάσιος                   Γραφείο κ. Πρωθυπουργού της Ελλάδος
 Εκπαιδευτικός                             κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
 Κέρκυρα – Αλκινόου 13              κ.κ. Βουλευτές Κέρκυρας
 Τηλ. 6936691439                          κ. Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Π.Ι.Ν.


Κέρκυρα 21 Οκτωβρίου 2013                      


 ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Με βάση τις αρχικές διατάξεις του Ν. 4115/22-1-2013 άρθρο 34 παράγραφος 19α   που επί των ημερών σας ψηφίσθηκε, διαπιστώνονται κραυγαλέες αντινομίες  στο ζήτημα της μετεγγραφής φοιτητών. Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να γίνει αίτηση μετεγγραφής είναι η ισχύς και μόνο του οικονομικού κριτηρίου και κατά τις ελλιπέστατες και εν πολλοίς αυθαίρετες διαβαθμίσεις του που καθορίστηκαν. Συνεπεία αυτού είναι, υπαρκτές καταστάσεις που υφίστανται και ανατρέπουν εκ βάθρων τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς (π.χ. φοιτητές αδέλφια) να αγνοούνται παντελώς, ενώ το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο τις κάλυπτε και μάλιστα ανεξαρτήτως οικονομικού κριτηρίου. Το ίδιο επίσης αποτέλεσμα δημιουργεί σε πολλές περιπτώσεις και η κύρια κατάταξη των υπό μετεγγραφή φοιτητών με βάση το οικονομικό κριτήριο και εν συνεχεία η εφαρμογή των υπόλοιπων κριτηρίων αν υπάρχουν ισοβαθμίες.

Ως προς τις κραυγαλέες δε αντινομίες της από τον Ιανουάριο 2013 ισχύουσας νομοθετικής ρύθμισης,  αναφέρονται τελείως ενδεικτικά τα εξής :

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΜΙΓΩΣ

Ίδιο οικογενειακό εισόδημα σε ίδιες αριθμητικά οικογένειες, παράγει αντίθετο αποτέλεσμα, ανάλογα με το αν εργάζονται μόνιμα ή όχι  ο ένας ή και οι δύο γονείς  (π.χ. σε τετραμελή οικογένεια με συνολικό εισόδημα άνω των 30.000,00 ευρώ, ο φοιτητής δεν τεκμαίρει δικαίωμα μετεγγραφής αν εργάζονται και οι δύο γονείς του, ενώ αν ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι για τουλάχιστον 10 μήνες αθροιστικά τεκμαίρει σχετικό δικαίωμα και αυτό γιατί στην δεύτερη περίπτωση το εισοδηματικό κριτήριο ανέρχεται στα 60.000,00 ευρώ).Ίδια εισοδηματική αντιμετώπιση (7.500,00 κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα) για τις ολιγομελείς και πολυμελείς οικογένειες (τρίτεκνοι – πολύτεκνοι), παρά την αποδεδειγμένα μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των πολυμελών οικογενειών, που για τον λόγο αυτό μάλιστα έχουν υιοθετηθεί  κατά καιρούς πολιτικές οικονομικής ενίσχυσης αυτών.
Εντελώς διαφορετική βάση διαμόρφωσης του οικονομικού κριτηρίου ανάλογα με την κατηγορία εισοδήματος του γονέα  (εάν ο γονέας δηλώνει εισόδημα από ατομική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα ή από συμμετοχή σε επιχείρηση, λόγω του ότι οι ασφαλιστικές του εισφορές δηλώνονται σαν δαπάνη στην δήλωση, ενώ στο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες έχουν ήδη αφαιρεθεί και δηλώνεται το καθαρό εισόδημα, ο εν λόγω γονέας έχει εισοδηματικό μειονέκτημα έναντι του όποιου μισθωτού με ίδιο καθαρό εισόδημα κατά το ποσό των ασφαλιστικών του εισφορών και αυτό ισχύει μέχρι και για το έτος 2012, από εισόδημα που θα δηλωθεί για το έτος 2013 διορθώθηκε αυτή η αντινομία).

ΩΣ  ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Υιοθέτηση διαφορετικών οικονομικών κριτηρίων στις μετεγγραφές φοιτητών για κοινωνικές ομάδες που μετέχουν στην ίδια ειδική κατηγορία εισαγωγής φοιτητών  στα ΑΕΙ (90% ειδικές περιπτώσεις). Ειδική κατηγορία που εισάγεται στα ΑΕΙ με λιγότερα μόρια έχει το δικαίωμα μετεγγραφής (90% ΕΙΔ. ΠΕΡ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΗΜ-βδ) με κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα 15.000,00 ευρώ, ενώ άλλη ειδική κατηγορία που εισάγεται με πολύ περισσότερα μόρια αντιμετωπίζεται με κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα 7.500,00 ευρώ (90% ΕΙΔ. ΠΕΡ. ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ-βδ).
Ουσιαστικός αποκλεισμός  εφαρμογής του κριτηρίου των πολύδυμων τέκνων και των αδελφών φοιτητών,  όταν δύο παιδιά της οικογένειας είναι ταυτόχρονα φοιτητές και δεν πληρούται το απλό εισοδηματικό κριτήριο του κατά κεφαλήν εισοδήματος των 7.500,00 ευρώ, πράγμα που ουσιαστικά αποκλείει από την όλη διαδικασία τα πολύδυμα  τέκνα, τα αδέλφια ενεργούς φοιτητές, καθώς και τα τέκνα  των πολυμελών οικογενειών (τρίτεκνοι – πολύτεκνοι).

ΩΣ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ανατρέπεται και αποδομείται πλήρως η μέχρι πρότινος κοινωνική πρωτίστως φιλοσοφία των μετεγγραφών και περιορίζεται το σχετικό δικαίωμα μόνο στο κατά πόσο και εάν υφίσταται το όποιο οικονομικό κριτήριο.

Πιο συγκεκριμένα :

Οικογένειες με έναν φοιτητή δικαιούνται μετεγγραφής λόγω οικονομικού κριτηρίου και μόνο, το οποίο κριτήριο μειώνεται (άρα πριμοδοτούνται επιπλέον) όσο περισσότερα μέλη έχει η οικογένεια, όταν μάλιστα ο εν λόγω φοιτητής δικαιούται λόγω οικογενειακού εισοδήματος και επίδομα στέγασης ή δωρεάν διαμονή σε φοιτητική εστία και δωρεάν σίτιση στις φοιτητικές λέσχες.
Οικογένειες με δύο γονείς εργαζόμενους μειονεκτούν, έναντι οικογενειών με το ίδιο συνολικό εισόδημα αλλά εργαζόμενο τον ένα εκ των δύο γονέων ή εργαζόμενους και τους δύο αλλά να είναι αθροιστικά δέκα μήνες  άνεργοι εντός του έτους βάσης, γιατί στην δεύτερη περίπτωση το οικονομικό κριτήριο είναι διπλάσιο του βασικού.
Οικογένειες με ειδικές ανάγκες πριμοδοτούνται (σωστά) με το διπλάσιο του βασικού οικονομικού κριτηρίου (θέματα υγείας, μονογονεϊκές οικογένειες), ενώ οικογένειες με κόστος διαβίωσης πολύ μεγαλύτερο του μέσου όρου (πολυμελείς οικογένειες) εξαιρούνται της πριμοδότησης αυτής.
Οικογένειες με ειδικούς λόγους (υγείας, μονογονεϊκές) δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής αν δεν πληρούν το οικονομικό κριτήριο.
Οικογένειες πολυμελείς (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι) που έχουν αποδεδειγμένα  πολύ μεγαλύτερο κόστος διαβίωσης,  δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής αν δεν πληρούν το βασικό οικονομικό κριτήριο που ισχύει  για τις ολιγομελείς οικογένειες.
Οικογένειες με δύο ή και παραπάνω φοιτητές  σε διαφορετικό ή και διαφορετικούς τόπους από τον τόπο κύριας κατοικίας της οικογένειας,  δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής αν δεν πληρούν το βασικό οικονομικό κριτήριο που ισχύει  για τις οικογένειες που έχουν ένα φοιτητή και είναι έτσι αναγκασμένες να ανοίξουν δύο και τρία σπιτικά σε διαφορετικές πόλεις με το όποιο δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος ή να στερήσουν ακόμη και το δικαίωμα του παιδιού τους στην φοίτηση για οικονομικούς λόγους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ενώ με βάση το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς - όπως αυτό περιγράφεται στην με αριθμό Φ.5/121055α/Β3/29.9.10 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας - η πρόνοια των μετεγγραφών είχε να κάνει κατά κύριο λόγο  με καθολικώς αποδεκτά στην πλειοψηφία τους κοινωνικά κριτήρια, η νέα νομοθετική ρύθμιση κρίνει το σχετικό δικαίωμα  αποκλειστικά και μόνο βάσει του οικονομικού κριτηρίου και με επιπλέον πριμοδότηση δε αυτού, ώστε να συμπεριλάβει και κάποια από τα προηγούμενα κοινωνικά κριτήρια (αν καλύπτεται πρώτα το έστω μειωμένο εκ της πριμοδότησης οικονομικό κριτήριο).

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής απλό. Αν το προηγούμενο καθεστώς δημιουργούσε τόσες στρεβλώσεις, ας εφαρμοζόταν συμπληρωματικά – επικουρικά με αυτό και το οικονομικό κριτήριο για να απαλείψει τις όποιες αντινομίες, τι το ποιο λογικό ;

Η υιοθέτηση όμως οριζόντιων κριτηρίων που φέρνει η από το 2013 ισχύουσα νομοθετική διάταξη, αποδεδειγμένα δημιουργεί όχι μόνο προκλητικούς αποκλεισμούς αλλά και προκλητικές σε πολλές περιπτώσεις πριμοδοτήσεις, γιατί άραγε ; Αν η νέα νομοθετική αυτή διάταξη  δεν είναι αποτέλεσμα εμφανούς  πλάνης  ή εν συγχύσει άγνοιας, τότε είναι προφανές ότι αποτελεί προϊόν  εσφαλμένης πολιτικής απόφασης. Και αν συμβαίνει το πρώτο, επιβάλλεται να γίνουν άμεσα οι όποιες διορθωτικές νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να αρθούν οι εμφανείς αδικίες που παράγει αυτό το νομοθέτημα. Αν όμως συμβαίνει το δεύτερο, τότε θα πρέπει πολιτικά πλέον να εξηγηθεί το πρόβλημα που δημιουργούν στην ελληνική κοινωνία όλες αυτές οι κοινωνικές ομάδες που αποκλείονται, γιατί έχουν την «ατυχία» την δεδομένη αυτή στιγμή και να πρέπει να συντηρήσουν  παιδιά φοιτητές, αλλά και να πρέπει να «τιμωρηθούν»,   γιατί είχαν τον προηγούμενο χρόνο  τέτοιο οικογενειακό εισόδημα, που τους επέτρεπε μέχρι τώρα μια οριακά οικονομικά αξιοπρεπή οικογενειακή διαβίωση.

ΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ

Εν όψει της ψήφισης την Τρίτη 10/9/2013 τις τροπολογίας για τις μετεγγραφές φοιτητών σχολικού έτους 2013-2014, μέσω επιστολής του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (αρ. πρωτ. οικ.50294/19408/10-9-2013)  σας κοινοποιήθηκε το από 6/9/2013 σχετικό υπόμνημά ενός εκ των υπογραφόντων την παρούσα, το οποίο είχε επίσης κοινοποιηθεί στους βουλευτές Κέρκυρας κ.κ. Δένδια και Σαμοϊλη, καθώς και στον βουλευτή επικρατείας του κόμματος ΑΝ.ΕΛ. και υπεύθυνο της Π.Ι.Ν. κ Κουϊκ, ο οποίος μάλιστα σας το απηύθυνε μέσω επιστολής και με ανάρτηση στο διαδίκτυο την 9/9/2013. Στο υπόμνημά  αυτό επισημαινόταν ότι  οι κραυγαλέες αντινομίες που ενδεικτικά διατυπώνονταν - κάποιες από τις οποίες είχαν αναφερθεί και στο διαδίκτυο μετά την ψήφιση  του σχετικού νόμου τον Ιανουάριο του 2013 -  θα πρέπει να διορθωθούν, καθ’ ότι πέραν των εμφανών αδικιών και διακρίσεων που δημιουργούσαν, ήταν και είναι ξεκάθαρο πως σε κάθε περίπτωση εγείρουν  πλέον και ζήτημα προφανούς αντισυνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων. Πέραν όμως της όποιας διαπίστωσης, στο υπόμνημα  προτείνονταν εναλλακτικά και  τα εξής :

ΠΡΟΤΑΣΗ 1η :  Απάλειψη του οικονομικού κριτηρίου σαν μοναδική και απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης μετεγγραφής, το δε οικονομικό κριτήριο αφού εξορθολογισθεί,  να είναι ένα από τα κριτήρια κατάταξης των δικαιούχων μετεγγραφής.

ΠΡΟΤΑΣΗ 2η :  Αν το οικονομικό κριτήριο παραμείνει σαν προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης μετεγγραφής, αυτό να γίνει αφού επανακαθοριστεί ορθολογικά και με βάση τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, να υπαχθούν στην αυξημένη κατηγορία κατά κεφαλήν εισοδήματος (15.000,00 ευρώ τότε) οι πολύτεκνοι και οι οικογένειες με αδέλφια ενεργούς φοιτητές, να προστεθεί δε ενδιάμεση εισοδηματική κατηγορία για τις τρίτεκνες οικογένειες με προσαύξηση του βασικού εισοδηματικού κριτηρίου (7.500,00 ευρώ τότε) κατά 50%.

Σε κάθε δε περίπτωση και στις δύο παραπάνω προτάσεις, το οικονομικό κριτήριο να είναι ένα από αυτά για την τελική κατάταξη των δικαιούχων, όχι όμως το κύριο, αλλά να συνυπολογίζεται και αυτό όταν υπάρχουν και άλλα εκ των ήδη καθορισθέντων κριτηρίων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν αντικειμενικά πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από το οικονομικό.  

ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ

Αντί να ληφθούν υπ’ όψιν  έστω και κατ’ ελάχιστο οι επισημάνσεις, όχι μόνο του δημόσιου πλέον αυτού υπομνήματος,  αλλά και αυτές πολλών άλλων συμπολιτών μας που δημοσίευσαν σχετικά αιτήματα - επιστολές στο διαδίκτυο,  η τροποποίηση που φέρατε τελικά στην βουλή και ψηφίστηκε την 10/9/2013 έχει  να κάνει   με :

την αύξηση του βασικού οικονομικού κριτηρίου από 7.500,00 σε 9.000,00 ευρώ και τον αντίστοιχο διπλασιασμό του οικονομικού κριτηρίου των ίδιων ειδικών κοινωνικών ομάδων του αρχικού νόμου,
την μείωση του χρονικού διαστήματος ανεργίας γονέων από 10 σε 8 μήνες,
την αύξηση του ποσοστού των μετεγγραφών στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης από 10% σε 15%,
την εισαγωγή κατ’ εξαίρεση ειδικής ομάδας δικαιούχων μετεγγραφών άνευ κριτηρίων (κατηγορία εισακτέων 5%) και
την κατανομή του τελικού αριθμού των μετεγγραφών σε επιτυχόντες τεσσάρων σχολικών ετών (από 2009-2010 έως 2012-2013).

Τα αποτελέσματα δε αυτής της νέας διάταξης είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα και μάλιστα για τους επιτυχόντες της τρέχουσας σχολικής περιόδου.  Ενδεικτικά δύο μόνο απλές επισημάνσεις.

Με την ετεροχρονισμένη κατανομή των θέσεων μεταγραφής, ουσιαστικά  περιορίσθηκε το δικαίωμα  μετεγγραφών  των εισακτέων του τρέχοντος σχολικού έτους (2012-2013) κατά 70% περίπου σε σχέση με αυτούς του προηγούμενου σχολικού έτους (2011-2012), οι οποίοι όμως εισακτέοι του προηγούμενου έτους πριμοδοτήθηκαν επιπλέον κατά 30% περίπου και φέτος, το δε  υπόλοιπο 40% περίπου των δικαιούμενων θέσεων δόθηκε στους επιτυχόντες των σχολικών ετών 2009-2010 (10%) και 2010-2011 (30%).
Με την αύξηση του βασικού οικονομικού κριτηρίου, κανένα ορθολογικό – θετικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να επέλθει αφού και μειώθηκαν οι θέσεις μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών,  ουσιαστικά όμως θα πριμοδοτηθούν επιπλέον κάποιοι με  πιο χαμηλό εισόδημα και μόνο, αποκλειόμενης κατά συνέπεια  της περαιτέρω εφαρμογής των άλλων ειδικών κριτηρίων.

Να μην αναφερθεί εδώ το πως είναι δυνατόν κάποιοι να δικαιούνται μετεγγραφής κατ’ εξαίρεση και άνευ κριτηρίων (πολύ σωστά ενδεχομένως), ενώ κάποιοι που και αυτοί θα έπρεπε δικαιωματικά να μπουν σε ειδική κατηγορία (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, πολύδυμα και αδέλφια φοιτητές) συνεχίζουν να αγνοούνται παντελώς. Από την μία δηλαδή η άκρως ειδική μεταχείριση (δικαίως) και από την άλλη η πλήρης οριζοντίωση (αδιακρίτως).


Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Θέλουμε  να πιστεύουμε ότι όλα αυτά που σας επισημαίνουμε, είναι αποτέλεσμα σύγχυσης ή πλάνης λόγω των δυσμενών συγκυριών τις οποίες παρατεταμένα βιώνει η ελληνική κοινωνία και όχι κάτι άλλο. Θεωρούμε δε, πως όσο είναι νωρίς θα πρέπει να πάρετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, ώστε να μην θεωρούνται αδικημένοι αυτοί που πραγματικά θα πρέπει να σκύψει πάνω τους η πολιτεία, όχι για λόγους ειδικής μεταχείρισης, αλλά για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης. Είστε άλλωστε κι εσείς εκπαιδευτικός και δεν μπορεί παρά να  έχετε ανάλογες ευαισθησίες.  Σε κάθε άλλη όμως περίπτωση, θα δώσετε το δικαίωμα  να πιστέψει ο κάθε πολίτης ότι αυτό είναι αποτέλεσμα  συνειδητής πολιτικής πράξης και επιλογής, ενάντια σε συγκεκριμένες και στοχοποιημένες κοινωνικές ομάδες. Και τότε θα πρέπει να  εξηγηθεί το γιατί. Αυτό άλλωστε θα  απαιτηθεί όχι μόνο από τους υπογράφοντες, αλλά και από όλους τους άλλους που αποκλείονται από την όλη διαδικασία.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Μετά  τις σκέψεις και  επισημάνσεις μας αυτές, ελπίζουμε πως θα ξαναδείτε το όλο θέμα κάτω από την διάσταση όχι μόνο της όποιας οικονομικής συγκυρίας, αλλά  και πρωτίστως της επιβαλλόμενης κοινωνικής δικαιοσύνης. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει εκ μέρους σας η όποια απάντηση ή σχετικές  ενέργειες.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή οτιδήποτε άλλο κριθεί σκόπιμο εκ μέρους σας.    


Με εκτίμηση

Νίνος Ν. Γεώργιος
Οικονομολόγος
Πρόεδρος Ένωσης Σ.Γ.Κ. Δήμου Κέρκυρας

Κόλλιας Π. Αναστάσιος
Εκπαιδευτικός

Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 12:27:00 AM. Filed under , , , , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - Πρόεδρος Ένωσης Σ.Γ.Κ. Δήμου Κέρκυρας

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ