lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αντιδράστε στην άδικη καταδίωξη . Οι εισφορές σας δεν είναι δικές τουςCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αντιδράστε στην άδικη καταδίωξη . Οι εισφορές σας δεν είναι δικές τους

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αντιΔράστε
 στην άδικη καταδίωξη

Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αντιΔράστε στην άδικη καταδίωξη

Οι εισφορές σας δεν είναι δικές τους
Η Δράση πιστεύει σε μια άλλη πολιτική, με λιγότερους φόρους, μικρότερο κράτος και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα. Η αμείλικτη καταδίωξη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ (και πολλών άλλων ταμείων ελευθέρων επαγγελματιών που στηρίζονται στην αυτασφάλιση), οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρούς επιχειρηματίες στην απόγνωση, αφού την αδυναμία πληρωμής εισφορών ακολουθεί μια άδικη και αμείλικτη καταδίωξη που αφορά τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η καταδίωξη αυτή πρέπει να σταματήσει. Για τρείς λόγους:

Οι εισφορές σας είναι δικές σας. Ένα κράτος που χρεοκόπησε δεν μπορεί να σας καταδιώκει σαν εσείς να του χρωστάτε.

Οι ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι φόρος, δεν ανήκουν στο κράτος. Είναι υποχρεωτική αποταμίευση που δίνουν οι πολίτες για να έχουν μια σύνταξη όταν γεράσουν. Δεν επιτρέπεται ποτέ να ξεπερνούν τις αντικειμενικές δυνατότητες του πολίτη για αποταμίευση και το κράτος έχει υποχρέωση να τις επιστρέφει και με τόκο. Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους εδώ και δεκαετίες. Το κράτος που υποτίθεται ότι εγγυάται τις συντάξεις χρεοκόπησε και το χρέος του είναι τόσο μεγάλο, ώστε παρακαλάει τους δανειστές να του το περικόψουν. Ταυτόχρονα δεν έχει καν –ως οφείλει- επικαιροποιημένη αναλογιστική μελέτη για τη συνολική βιωσιμότητα του συστήματος.

Οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ είναι τώρα σε δεινή θέση. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25%, σε πολλούς κλάδους ο τζίρος μειώθηκε κατά 70% και 80%. Οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν ή κλείνουν, οι φόροι αυξάνονται (αυξημένοι φόροι εισοδήματος και το νέο τέλος επιτηδεύματος) και το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών έχει μειωθεί δραματικά. Πάνω από τους μισούς (370.000), δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές τους και το κράτος τους καταδιώκει σαν εγκληματίες. Ποινικές διώξεις, κατασχέσεις, δεσμεύσεις περιουσίας, αποκλεισμός των ιδίων και των οικογενειών τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η καταδίωξη αυτή δεν έχει κανένα ηθικό και πολιτικό έρεισμα.

Η λύση: ΟΑΕΕ ανταποδοτικός. Εισφορές ανάλογες με τη δυνατότητα των ασφαλισμένων. Διαχωρισμός της περίθαλψης από την σύνταξη. Τέλος στις ποινικές διώξεις και τις κατασχέσεις. Δίκαιη μοιρασιά της τριμερούς χρηματοδότησης.

Η λύση δεν είναι η καταδίωξη των ασφαλισμένων, την οποία υπόσχεται η κυβέρνηση στους δανειστές ως βασική μέθοδο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού. Η λύση είναι να αποταμιεύουν για σύνταξη αυτά που μπορούν, όσο και όπως μπορούν. Με τη δημιουργία ατομικών ανταποδοτικών λογαριασμών για κάθε ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ, με βάση τους οποίους θα υπολογίζεται η σύνταξή τους. Με τη δημιουργία νέων χαμηλών ασφαλιστικών κλάσεων, που θα μπορούν οι ασφαλισμένοι με καθυστερούμενες εισφορές να εξυπηρετήσουν, με το πάγωμα των προσαυξήσεων για όσα σήμερα χρωστούν και την (αντίστοιχη με τη μείωση των εισφορών που δίδουν) μείωση των μελλοντικών τους συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα πρέπει να δοθεί τέλος στις ποινικές διώξεις και τις κατασχέσεις και να διαχωριστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την συνταξιοδοτική ασφάλιση και να ξαναρχίσει, τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τις οικογένειές τους, για όλους όσους την πληρώνουν (η σχετική χρέωση είναι 92,5 ευρώ το μήνα). Κι όσοι δεν την πληρώνουν θα πάψουν τουλάχιστον να την χρεώνονται.

Πως θα καλυφθεί το κενό στα ταμεία του ΟΑΕΕ

Η κάλυψη του κενού στο ταμείο του ΟΑΕΕ θα έρθει από την μαζική αύξηση του αριθμού όσων επανέρχονται στο σύστημα (οι μέχρι τώρα ληστρικές ρυθμίσεις έχουν πλήρως αποτύχει), από την επανέναρξη της νόμιμης επιχειρηματικής και επαγγελματικής δράσης, χωρίς τον βραχνά της άδικης καταδίωξης και από την αναδιανομή της τριμερούς χρηματοδότησης έτσι ώστε να σταματήσουν τα «ευγενή» ταμεία να επιχορηγούνται με πενταπλάσια κατά κεφαλήν ποσά από τα ταμεία όσων δεν ανήκαν στους κομματικούς στρατούς.

Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ελάτε να αντιΔράσουμε μαζί

Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει αν κάποιος δεν αντιδράσει. Για το σκοπό αυτό ζητάμε τη δική σας βοήθεια και κινητοποίηση σε μια συστηματική εκστρατεία αντίΔρασης στην άδικη καταδίωξη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. Με εθελοντική εργασία, με όσα ελάχιστα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε, με κινητοποίηση και παρουσία στις εκδηλώσεις και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε μπορείτε να στείλετε ένα απλό και πανίσχυρο μήνυμα:
Οι εισφορές σας δεν είναι δικές τους.

Posted by NICK MC CAIN on 7:18:00 AM. Filed under , , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αντιδράστε στην άδικη καταδίωξη . Οι εισφορές σας δεν είναι δικές τους

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ