lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Αιτήσεις δημοτών και κατοίκων της Τ.Κ. Ξυλούπολης για χορήγηση τίτλων πλήρους κυριότητας σε οικόπεδα που τους είχε παραχωρήσει ο πρώην Δήμος ΛαχανάCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Αιτήσεις δημοτών και κατοίκων της Τ.Κ. Ξυλούπολης για χορήγηση τίτλων πλήρους κυριότητας σε οικόπεδα που τους είχε παραχωρήσει ο πρώην Δήμος Λαχανά

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

Γεώργιος Δ. Ασδρές Συμπαραστάτης Δημότη Επιχ/σης

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, με αφορμή καταγγελίες δημοτών – κατοίκων της ΔΕ Λαχανά, σχετικές με ακύρωση των αποφάσεων του ΔΣ του Δήμου, με τις οποίες είχε εγκριθεί η χορήγηση σ΄αυτούς, τίτλων πλήρους κυριότητας σε οικόπεδα που τους είχαν παραχωρηθεί, από τον πρώην Δήμο Λαχανά και σύμφωνα με το α) σχετικό, σας υποβάλλω την παρακάτω ειδική πρόταση:
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 27-9-2013, όπως γνωρίζετε, μεταξύ των άλλων θεμάτων, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν αιτήσεις δημοτών – κατοίκων της Τ.Κ. Ξυλούπολης για χορήγηση τίτλων πλήρους κυριότητας σε οικόπεδα που τους είχε παραχωρήσει ο πρώην Δήμος Λαχανά, ύστερα από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια ύστερα από τις εκδοθείσες αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ-Θ, με τις οποίες ακυρώθηκαν αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά, χορήγησης τίτλων πλήρους κυριότητας, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό των αποφάσεων του, δέχθηκα καταγγελίες δημοτών – κατοίκων οι οποίοι ζήτησαν την διαμεσολάβηση του Συμπαραστάτη για την επίλυση του προβλήματος, απο τη διοίκηση, καθόσον όπως ισχυρίζονται, αυτή, (ακύρωση των αποφάσεων) δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.
Από τα σχετικά έγγραφα προκύπτει ότι με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Λαχανά, αποφασίστηκε η εκποίηση οικοπέδων του Δήμου στην Τ.Κ. Ξυλούπολης, σύμφωνα με το άρθρο 248 του ΠΔ 410/1995, δηλαδή με δημοπρασία για προφανή ωφέλεια του Δήμου (ανάπτυξη με προσέλκυση νέων κατοίκων) και το άρθρο 249 του ΠΔ 410/1995, δηλαδή με μειωμένο τίμημα σε άστεγους δημότες. Συντάχθηκαν συμβόλαια μεταβίβασης, με τον όρο της ανέγερσης κατοικίας στα οικόπεδα εντός τριετίας και πενταετίας, αντίστοιχα.
Κατόπιν σχετικών αιτημάτων των ενδιαφερομένων δημοτών – κατοίκων, η οικονομική επιτροπή με την υπ' αριθ. 502/2012 αποφασή της συγκρότησε επιτροπή διενέργειας αυτοψίας, προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρήθηκε ο σχετικός όρος του  συμβολαίου για ανέγερση οικοδομής εντός των προθεσμιών που αναγράφονται σ' αυτό. Η επιτροπή όπως προκύπτει από το “Πρωτόκολλο Επιτροπής διενέργειας αυτοψίας εκποιούμενων οικοπέδων οικισμού Ξυλουπόλεως” διαπίστωσε μόνο την ανέγερση οικοδομής, χωρίς να προσδιορίσει αν πραγματοποιήθηκε μέσα στις προθεσμίες του όρου του συμβολαίου, με αποτέλεσμα και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λήφθηκε να μην είναι σύννομη, που είχε ως συνέπεια κατά τον έλεγχο νομιμότητας να ακυρωθεί από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, όπως προαναφέρθηκε.
Επειδή σύμφωνα με την υπ' αριθ. 502/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαγκαδά, η επιτροπή αυτοψίας που συγκροτήθηκε όφειλε να διαπιστώσει αν οι αγοραστές των οικοπέδων εκπλήρωσαν ορθά τους όρους της εκποίησης (καταβολή του τιμήματος, ανέγερσης κατοικίας εντός τριετίας).
Επειδή από το “Πρωτόκολλο Επιτροπής  διενέργειας αυτοψίας εκποιούμενων οικοπέδων οικισμού Ξυλούπολης” δεν προκύπτει ότι εκπληρώθηκαν οι όροι της εκποίησης των οικοπέδων, όπως αυτοί ορίζονται στην υπ' αριθ. 502/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Επειδή από την ενημέρωση των πολιτικών μηχανικών  που ανήγειραν τις οικοδομές, ορισμένοι αγοραστές προέβησαν στην ανέγερση κατοικίας μετά την πάροδο της τριετίας.
Επειδή, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό των ακυρωτικών αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα ΑΔΜΘ, ελλείπουν τα απαραίτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν τη λήψη των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και δεν εμπεριέχουν την απαιτούμενη νόμιμη αιτιολογία.
Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ.3β του β) σχετικού “Το Δημοτικό Συμβούλιο, δια του Προέδρου του, δύναται να καλεί στην συνεδρίαση δημοτικούς υπαλλήλους ή ιδιώτες για να του δώσουν πληροφορίες σχετικές μετά θέματα που συζητούνται...”
Για τους παραπάνω λόγους

Προτείνω προς το συμβούλιο σας:
Α) Να ανακαλέσει τις συγκεκριμένες αποφάσεις του και να συζητήσει και αποφασίσει εκ νέου για την έγκριση της άρσης της υφιστάμενης διαλυτικής αίρεσης που έχει τεθεί υπέρ του Δήμου, στα συμβόλαια μεταβίβασης, αφού συγκεντρωθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα οποία θα προκύπτει ότι εκπληρώθηκαν ορθά οι όροι της εκποίησης των οικοπέδων.
Β) Λόγω της σοβαρότητας του θέματος (περίπτωση εκπρόθεσμης ανέγερσης κατοικίας), να κληθεί δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το β) σχετικό, δικηγόρος, για να δώσει πληροφορίες σχετικές με τα θέματα που θα συζητηθούν.
Γεώργιος Δ. Ασδρές

Συμπαραστάτης Δημότη Επιχ/σης


Posted by City lagadas news Nick Mc Kain on 7:16:00 AM. Filed under , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Αιτήσεις δημοτών και κατοίκων της Τ.Κ. Ξυλούπολης για χορήγηση τίτλων πλήρους κυριότητας σε οικόπεδα που τους είχε παραχωρήσει ο πρώην Δήμος Λαχανά

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ