lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.-ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ Γ.Λ.ΚCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.-ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ Γ.Λ.Κ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


Σύμφωνα με το άρθρο 37, παρ.2 του Ν.1731/1987 για την περικοπή των αποδοχών των απεργούντων υπαλλήλων, μετά την καθιέρωση του συστήματος πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας λαμβάνεται υπόψη, για κάθε εργάσιμη ημέρα, το 1/30 των καθαρών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων (μετά την αφαίρεση των κρατήσεων πλην φόρου και δανείων), καθώς και το 1/5 των ίδιων αποδοχών για την ημέρα του Σαββάτου.

Με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν.3205/2003, σε όλες τις περιπτώσεις αποχής των υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους, πλην της απεργίας, ο μήνας λογίζεται για τριάντα (30) ημέρες. Σε περίπτωση απεργίας ο μήνας λογίζεται για είκοσι πέντε (25) ημέρες. Τα ποσά από περικοπή αποδοχών αποδίδονται στους οικείους προϋπολογισμούς από τους οποίους εκταμιεύτηκαν.

Τέλος, με τις διαδικασίες του άρθρου 23 του Ν.4024/2011 σε όλες τις περιπτώσεις αποχής των υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους, ο μήνας λογίζεται για είκοσι πέντε (25) ημέρες. Τα ποσά από οποιαδήποτε περικοπή αποδοχών των υπαλλήλων, Λειτουργών και ένστολων του Δημοσίου που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου αποδίδονται στους οικείους προϋπολογισμούς από τους οποίους εκταμιεύτηκαν.

Από το σύνολο των ανωτέρω διατάξεων είναι προφανές ότι η περικοπή των αποδοχών των απεργούντων υπαλλήλων θα πρέπει να γίνεται επί των καθαρών αποδοχών, όπως ορίζει η διάταξη του άρθρου 37, παρ.2 του Ν.1731/1987, η οποία παραμένει σε ισχύ, δεδομένου ότι οι μεταγενέστερες διατάξεις το μόνο που μετέβαλαν είναι ο αριθμός των εργασίμων ημερών που λογίζεται ο μήνας από 30 σε 25 ημέρες και όχι τη βάση υπολογισμού των αποδοχών πάνω στις οποίες θα πραγματοποιείται η περικοπή, δηλαδή το σύνολο των καθαρών αποδοχών.

Ωστόσο και μετά την ημερομηνία έναρξης του Ν.4024/2011 οι υπηρεσίες πραγματοποιούν κρατήσεις στο σύνολο των μικτών αποδοχών των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένου και των εργοδοτικών εισφορών, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη με αριθμ. πρωτ.: οικ.2/78400/0022/14-11-2011 εγκύκλιό σας για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4024/2011.

Δεδομένου ότι ο χρόνος της απεργίας των Δημοσίων Υπαλλήλων θεωρείται ως χρόνος πραγματικής Δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς όμως να καταβάλλονται οι αποδοχές του χρόνου απεργίας, οι εργοδοτικές εισφορές βαρύνουν μόνο τον εργοδότη και σε  καμιά περίπτωση τον εργαζόμενο.

Κατόπιν των ανωτέρω καλείστε όπως άμεσα ανακαλέσετε την παραπάνω οδηγία της εν λόγω εγκυκλίου, όπως και κάθε άλλο έγγραφό σας, καθώς δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη Νόμου, αλλά από αυθαίρετες και αίολες δικές σας ερμηνείες. Οι δε εκκαθαριστές της μισθοδοσίας καλούνται να μην εφαρμόζουν παράνομες οδηγίες και να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά, καθώς ο στόχος είναι προφανής: H τρομοκράτηση με κάθε τρόπο των εργαζομένων που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα μας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                                                                  Γιάννης Τσούνης
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 - 10.00 π.μ.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ των ΜΕΛΩΝ των Δ.Σ.
 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «NOVOTEL ATHENES»-ΜΙΧ. ΒΟΔΑ 4-6-ΑΘΗΝΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της αγωνιστικής προετοιμασίας του κλάδου ενόψει των νέων διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, την οικονομική και θεσμική κατάρρευση των Ο.Τ.Α. με τις νέες περικοπές πόρων, την εφαρμογή των πιο ακραίων ελαστικών σχέσεων εργασίας (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Κοινωφελής Εργασία, κ.λπ.), την νέα φορολογική επιδρομή, την ολοκλήρωση του καταστροφικού τους έργου στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και την ένταση του αυταρχισμού, αποφάσισε:

Την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, στις 10.00 το πρωί, στο Ξενοδοχείο «NOVOTEL ATHENES» στην Αθήνα (Μιχ. Βόδα 2-6).

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη θα μεταφερθούν οι αποφάσεις-διαθέσεις των εργαζομένων ώστε την επομένη ημέρα (ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014) που θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας να αποφασιστούν οι αγωνιστικές δράσεις του κλάδου.

Για την επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης και τη μαζική συμμετοχή των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η οργάνωση και η πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων και Συγκεντρώσεων ενημέρωσης όλων των εργαζομένων για να μπουν οι προϋποθέσεις για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικα.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                                                                  Γιάννης Τσούνης

Posted by NICK MC CAIN on 7:24:00 AM. Filed under , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.-ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ Γ.Λ.Κ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ