lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩ Η τέλεια κοροϊδία !CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩ Η τέλεια κοροϊδία !

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

\
Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ασσήρου “Φίλοι της  γης”   
Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά   
Κάτοικοι  του Δήμου Λαγκαδά 
ΑΛΛΑ  ΨΗΦΙΖΟΥΝ  ΜΕΣΑ  ΚΑΙ  ΑΛΛΑ  ΚΑΝΟΥΝ  ΕΞΩ !

Η τέλεια κοροϊδία !   Την Τρίτη  09/12/2013 , το Δ. Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά  πήρε  ομόφωνη  απόφαση , ότι εναντιώνεται στην κατασκευή οποιασδήποτε μονάδας  επεξεργασίας απορριμμάτων , στο ΧΥΤΑ  Μαυροράχης.

   Την Δευτέρα 23/12/2013 , συγκλήθηκε Συμβούλιο στον ΟΤΑ με θέμα την ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος του 2014 ( διαύγεια  ΑΔΑ  ΒΛΓ2ΟΡΘΦ-06Ν , επισυνάπτεται παρακάτω ), το οποίο περιελάμβανε και την μονάδα στην Μαυροράχη,  χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς θα είναι.

   Παρά την ομόφωνη απόφαση της Τριτης 09/12/2013 , οι εκπρόσωποι του Δήμου μας  στον φορέα  ( Ι.Κολασίδης, Σ.Τερζάκης, Π.Πάσχος ) ψήφισαν  ΝΑΙ , δίχως να διατυπώσουν καμία απολύτως διαφωνία ή έστω να καταθέσουν πρόταση-τοποθέτηση που να ζητά την εξαίρεση της μονάδας από το τεχνικό πρόγραμμα , όπως έγινε με το ΚΔΑΥ στο τεχνικό πρόγραμμα του 2013.

   Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τις προτάσεις που μοιράζαμε επί τόπου στους εκπροσώπους του ΔΣ του ΟΤΑ. (  επισυνάπτονται παρακάτω ).

   Άρα ο Δήμος Λαγκαδά είναι - τυπικά και ουσιαστικά - ΣΥΜΦΩΝΟΣ με την  κατασκευή της μονάδας στη Μαυροράχη !

   Ποιά ισχύ έχουν οι αποφάσεις των Δ. Συμβουλίων  και ποιούς δεσμεύουν ;  Και ποιό άραγε είναι το κύρος και η αξιοπιστία ενός οργανισμού , που αυτοαναιρείται και αυτοακυρώνεται μέσα σε μερικές μέρες ;

   Ανεξάρτητα από την έκβαση της ψηφοφορίας στον ΟΤΑ, σημασία είχε η σθεναρά αρνητική θέση του Λαγκαδά , σε εφαρμογή της διακυρυγμένης ομόφωνης απόφασης της 09/12/2013.  Στην προκείμενη περίπτωση όμως , πως  αλλοιως  μπορεί  να εκληφθεί η στάση του Δήμου , αν όχι  ως ανεπιφύλακτη  έγκριση και αποδοχή  της κατασκευής της μονάδας στο ΧΥΤΑ ;

   Στα Δημοτικά Συμβούλια διακυρύσσουμε ΟΧΙ , αλλα στον ΟΤΑ ψηφίζουμε ΝΑΙ !

   Η ψήφος των εκπροσώπων του Δήμου μας στον ΟΤΑ , ήταν αντίθετη με την απόφαση που πάρθηκε στο Δ.Συμβούλιο , μπροστά στους Δημότες.

   Έχει ισχύ αυτή η ψήφος ; Έχουν ίχνος σοβαρότητας οι εκπρόσωποι του Δήμου στον ΟΤΑ ; Ή  μήπως είναι υπεράνω αποφάσεων και δεν δεσμεύονται απ' αυτές ; Εκτός κι  αν δεν καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν ! Τότε όμως είναι ανεξέλεκτοι και ούτε καν  λογοδοτούν στους εντολείς των ! 'Η μήπως και οι εντολείς των αδιαφορούν για το εάν εφορμόζουν τις αποφάσεις των Δ.Συμβουλίων ;  Ποιός είναι πιό φαιδρός ; Ποιός είναι πιό επικίνδυνος ;

   Εκ των υστέρων μαθαίνουμε , ότι το ίδιο  Τεχνικό πρόγραμμα  του 2013 , με την μονάδα στην Μαυροράχη , ψηφίστηκε  από τον Δήμο μας στον ΟΤΑ και πέρυσι , ενώ και πάλι είχε παρθεί απόφαση αρνητική για την μονάδα το 2011 , και διαρρήγνυε τα ιμάτια του ο Δήμος μας , ότι είναι αντίθετος με το έργο και δεν θα επιτρέψει να κατασκευαστεί στον τόπο μας ! Δηλαδή , αν δεν το επιτρέπει  και ψηφίζει  ΝΑΙ , εάν το επέτρεπε τι θα έκανε ;  Θα παρακαλούσε τον ΟΤΑ να το κάνει , όσο γίνεται πιο γρήγορα , για να πάρει αντισταθμιστικά κι από κεί ;!

   Εάν όλα αυτά δεν είναι εμπαιγμός , πως αλλοιώς μπορεί να χαρακτηριστεί ;

   Φανταστείτε πόσες άλλες είναι οι αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα στο Δ.Συμβούλιο  και τί στήριξη βρήκαν απο το Δήμο , όταν ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν !  Ποιός  το ξέρει και ποιος το ελέγχει ;

   Καταγγέλουμε αυτή την στάση του Δήμου Λαγκαδά η οποία , όχι μόνον υποτιμά  τους δημότες του , αλλά είναι και φοβερά επικίνδυνη.

   Επίσης μας λυπεί , αλλά και μας θυμώνει ιδιαίτερα , η στάση του συνόλου της αντιπολίτευσης.  Πού είναι ο έλεγχος  όπου  υποτίθεται οτι  θα έπρεπε να ασκεί ;
Πού οι καταγγελίες τέτοιων συμπεριφορών που ευτελίζουν τις αποφάσεις των Δ. Συμβουλίων και υποβιβάζουν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού σε κομπάρσους των διορισμένων εκπροσώπων ; Είναι δυνατόν να αρκούνται μόνον στην έκδοση ψηφισμάτων , προς εντυπωσιασμό των παρευρισκομένων δημοτών , και να αδιαφορούν  για το κύρος του σώματος που μετέχουν , μη ελέγχοντας την εφαρμογή των αποφάσεων που παίρνουν ;

   Ζητούμε απ΄όλους να τοποθετηθούν κρίνοντας αυτή την πράξη του Δήμου !  Εκτός  κι αν είναι σύνηθες φαινόμενο και αποδεκτή πρακτική , άλλα να ψηφίζονται και άλλα να υλοποιούνται , είτε με την ανοχή , είτε λόγω της αδιαφορίας της αντιπολίτευσης ...

Ζητούμε την καταψήφιση αυτού του τεχνικού προγράμματος γιατί :


  Βασίζεται στον παλιό  σχεδιασμό σε επίπεδο Ν. Θεσσαλονίκης. Δεν πρέπει σήμερα να προτείνονται έργα, όπως οι μονάδες  επεξεργασίας στερεών αποβλήτων με τα δεδομένα του 2004 και μάλιστα υπερδιαστασιολογημένα σε ποσοστό τουλάχιστον 300% από τις πραγματικές ανάγκες με βάση τις σημερινές ποσότητες αλλά και τους στόχους που θέτει η οδηγία 98/2008 και ο Ν. 4042/2012.

 Δεν υπάρχουν έργα που να προωθούν την μείωση της παραγωγής των απορριμμάτων με ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και  κομποστοποίηση, ούτως ώστε να πετύχουμε τους στόχους και να εναρμονιστούμε με την κοινοτική οδηγία  98/2012.

 Ειδικά για το έργο της  ΒΔ ενότητας που προβλέπεται να κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ πρέπει να επισημανθεί ότι η διαδικασία αυτή θα δημιουργήσει μεγάλο κόστος για ένα ιδιωτικό έργο που θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους πολίτες. Είστε σε θέση να πάρετε την απόφαση με την υφιστάμενη  οικονομική κατάσταση και να επιβαρύνετε με τριπλάσια  δημοτικά τέλη και τους δημότες σας, όταν  το κάθε νοικοκυριό με δυσκολία πληρώνει την ΔΕΗ του ;

 Ξέρετε ότι  με μια τέτοια μονάδα το κόστος διαχείρισης ανά τόνο θα επταπλασιαστεί; Αν σήμερα στο ΧΥΤΑ πληρώνετε 23 ευρώ τον τόνο, με την μονάδα θα πληρώνετε περίπου 150 ευρώ/τόνο.

  Πρέπει το τεχνικό πρόγραμμα να έχει έργα που να μειώνουν το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων και να προστατεύουν συγχρόνως το περιβάλλον.

 Τα έργα της λιμνοδεξαμενής και της επέκτασης της μονάδας επεξεργασίας στραγγισμάτων στη Μαυροράχη θα πρέπει να γίνουν,  διότι το περιβάλλον της περιοχής έχει υποστεί τεράστιες ζημιές ταυτόχρονα όμως πρέπει να τονίσουμε ότι αν υπήρχε σωστή διαχείριση και δεν αποτύγχανε ο ΟΤΑ να λειτουργήσει σωστά το ΧΥΤΑ, δεν θα επιβαρυνόταν τώρα με το επιπλέον κόστος των δύο αυτών έργων.

  Πρέπει τα έργα που θα προτείνονται και θα ψηφίζονται να είναι ορθολογικά, κατανεμημένα με  κοινωνικά δίκαιο τρόπο, να λύνουν τα προβλήματα και όχι να τα διογκώνουν και να παραπέμπουν την λύση τους στο μέλλον.

 Προτείνουμε την  απάλειψη των δύο μονάδων  ΒΔ και ΝΑ Θεσσαλονίκης από αυτό το τεχνικό πρόγραμμα και την αναθεώρηση – επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού με ορθολογικά κριτήρια, γεωγραφική κατανομή των έργων αναλογικά με τον όγκο των παραγόμενων σκουπιδιών και όχι με διαρκή επιβάρυνση  των ήδη υπαρχόντων θέσεων.

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ασσήρου “Φίλοι της  γης”   
Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά   

Κάτοικοι  του Δήμου Λαγκαδά    

ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ο.Τ.Α.
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Αριθμός Πρωτοκόλλου : 7573/31-12-2013
Αριθμός Συνεδρίασης : 9η/2013
Αριθμός Απόφασης : 11
ΘΕΜΑ: ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σήμερα
την 23η του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30, συνήλθε σε
συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης μετά την
από 16/12/2013 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του ΔΣ του Συνδέσμου, κ. Γεράνη
Μιχαήλ, που δόθηκε στον καθένα από τους συμβούλους, σύμφωνα με το άρθρο
246 παράγραφος 7 του Νόμου 3463/2006.
ΠΑΡΟΝΤΕΣ :
Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΗΜΟΣ
1 Αθανασιάδης Αθανάσιος Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης
2 Λιάμας Διαμαντής Δήμος Βόλβης
3 Αθανασιάδης Γεώργιος Δήμος Βόλβης
4 Καμαρινός Ιωάννης Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου
5 Αλεξανδρής Ιωάννης Δήμος Θερμαϊκού
6 Παπαδόπουλος Θεόδωρος Δήμος Θέρμης
7 Φάμελλος Σωκράτης Δήμος Θέρμης
8 Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος Δήμος Θεσσαλονίκης
9 Παππάς Αθανάσιος Δήμος Θεσσαλονίκης
10 Μπακογλίδης Θεοδόσιος Δήμος Καλαμαριάς
11 Ζαμπέτογλου Σταύρος Δήμος Καλαμαριάς
12 Δαρδαμανέλης Ιωάννης Δήμος Καλαμαριάς
13 Κολασίδης Ιωάννης Δήμος Λαγκαδά
14 Τερζάκης Σταύρος Δήμος Λαγκαδά
15 Πάσχος Παντελής Δήμος Λαγκαδά
16 Χατζηκυριάκου Περικλής Δήμος Νεάπολης – Συκεών
17 Καϊτεζίδης Ιγνάτιος Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη
18 Γεράνης Μιχαήλ Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη
19 Μπίκος Ιωάννης Δήμος Χαλκηδόνας
20 Μωυσίδης Βλαδίμηρος Δήμος Χαλκηδόνας
ΑΔΑ: ΒΛΓ2ΟΡΘΦ-06Ν
21 Αραμπατζής Αριστείδης Δήμος Χαλκηδόνας
22 Σαραμάντος Δημήτριος Δήμος Ωραιοκάστρου
23 Ματσουκατίδης Θεόδωρος Δήμος Ωραιοκάστρου
ΑΠΟΝΤΕΣ :
Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΗΜΟΣ
1 Κουσίδης Γεώργιος Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης
2 Καρράς Ευστράτιος Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης
3 Γλώσσης Γεώργιος Δήμος Δέλτα
4 Αποστόλου Παναγιώτης Δήμος Δέλτα
5 Σταματάκης Σπυρίδων Δήμος Δέλτα
6 Θεοδωρίδης Παναγιώτης Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου
7 Μανδαλιανός Αλέξανδρος Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου
8 Βογιατζής Κωνσταντίνος Δήμος Θερμαϊκού
9 Μπαλασάς Αθανάσιος Δήμος Θερμαϊκού
10 Βεζυρτζής Νικόλαος Δήμος Θέρμης
11 Αβραμόπουλος Παναγιώτης Δήμος Θεσσαλονίκης
12 Κουράκης Ανδρέας Δήμος Θεσσαλονίκης
13 Καζαντζίδης Κωνσταντίνος Δήμος Θεσσαλονίκης
14 Δανιηλίδης Συμεών Δήμος Νεάπολης - Συκεών
15 Θώμογλου Γεώργιος Δήμος Νεάπολης – Συκεών
16 Παπαδόπουλος Διαμαντής Δήμος Παύλου Μελά
17 Δαμάσκος Πρόδρομος Δήμος Παύλου Μελά
18 Κουτσονικόλας Ευστάθιος Δήμος Παύλου Μελά
19 Νυφούδης Νικόλαος Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη
Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ
1 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ
Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κύριος Γεράνης Μιχαήλ,
εκπρόσωπος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε
σύνολο σαράντα δύο (42) αντιπροσώπων βρέθηκαν παρόντες είκοσι τρεις (23) αντιπρόσωποι.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε ότι,
έχοντας υπόψη το άρθρο 208 παρ. 3, του Ν. 3463/06 «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ
ΚΩΔΙΚΑΣ», το Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης για το έτος 2014,
διαμορφώνεται ως ακολούθως:
ΑΔΑ: ΒΛΓ2ΟΡΘΦ-06Ν
(1) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ) Β.Δ.
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013»
με συγχρηματοδότηση από το Ε.Τ.Π.Α. και εγκρίθηκε πίστωση 12.181.556,17 €.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 16.03.2010, με την αρ.335/08.09.2010 απόφαση,
η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και
κήρυξε τελικό μειοδότη για την κατασκευή του έργου, με συνολική δαπάνη 7.040.117,58 €
την Κ/ξια «Δυναμική έργων Α.Ε. - Ιωάννης Γ. Απέργης & ΣΙΑ Ε.Ε. - Παλυβός Νικόλαος
Γεωργίου». Η σύμβαση υπεγράφη στις 21.10.2011.
Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου προέβλεπε χρόνο κατασκευής 12 μήνες.
Με τη με αρ. 372/2011 απόφαση ΕΕ, ο χρόνος εκτέλεσης του έργου παρατάθηκε έως τις
21.10.2012, λόγω καθυστέρησης έκδοσης οικοδομικής αδείας εξαιτίας του Προγράμματος
«Καλλικράτης». Με την αρ. 430/2012 απόφαση ΕΕ ο χρόνος εκτέλεσης του έργου
παρατάθηκε έως τις 21.08.2013, λόγω κατάληψης του εργοταξίου από αντιδρώντες
κατοίκους. Στις 29.07.2013 μετά τις εργασίες περίφραξης του χώρου, ξεκίνησαν οι εργασίες
κατασκευής του ΣΜΑ και παράλληλα ο ανάδοχος αιτήθηκε παράταση 10 μηνών, ήτοι μέχρι τις
02.06.2014 για την ολοκλήρωση του έργου.
Έχουν εγκριθεί και πληρωθεί οι δύο πρώτοι λογαριασμοί του έργου, συνολικού ποσού
648.526,82 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., οι οποίοι αφορούν χωματουργικές εργασίες
που είχαν εκτελεστεί πριν την παύση του έργου (Τα στοιχεία αφορούν πληρωμές έως και
30.09.2013).
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου, για το έτος 2014, θα πρέπει να ενταχθεί,
δαπάνη 6.391.590,76 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για το έργο «ΣΤΑΘΜΟΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ) Β.Δ. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ
Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».
(2) ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΨΕΛΩΝ 3 & 4 Χ.Υ.Τ.Α. Β.Δ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΧΥΤ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ)
Το έργο κατασκευής της 3ης και 4ης κυψέλης του Χ.Υ.Τ.Α. Μαυροράχης, συνολικής
επιφάνειας 180 στρ., περιλαμβάνει τα έργα μόνωσης πυθμένα, διαχείρισης στραγγισμάτων και
συναρμογής της υφιστάμενης 1ης και 2ης κυψέλης με την 3η και 4η κυψέλη.
Το έργο «Στεγανοποίηση κυψελών 3 και 4 ΧΥΤΑ ΒΔ Τομέα» εντάχθηκε στο
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη του ΕΣΠΑ με πίστωση 7.347.081,84 ευρώ.
Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 04.10.2011, ανάδοχος εταιρεία αναδείχτηκε η
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΤΕ», με συμβατικό ποσό 3.419.372,50 συμπεριλαμβανομένου
του Φ.Π.Α. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 7-3-2012, με χρόνο ολοκλήρωσης του έργου 10
μήνες.
Έχουν εγκριθεί και πληρωθεί δύο λογαριασμοί του έργου, συνολικού ποσού 430.138,86
€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Με τη αρ. 98/2013 απόφαση ΕΕ, παρατάθηκε ο χρόνος
εκτέλεσης του έργου έως και τις 07.07.2013, λόγω της εύρεσης υδάτων κατά την εκσκαφή
της 3ης κυψέλης. Το έργο είναι υπό το καθεστώς της οριακής προθεσμίας (Τα στοιχεία
αφορούν πληρωμές έως και 30.09.2013).
ΑΔΑ: ΒΛΓ2ΟΡΘΦ-06Ν
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου για το έτος 2014, θα πρέπει να ενταχθεί,
δαπάνη 2.989.233,64 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α για το έργο
«ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΨΕΛΩΝ 3 ΚΑΙ 4 ΧΥΤΑ ΒΔ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(ΧΥΤ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ)».
(3) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (Χ.Τ.Α.) ΣΤΗ ΘΕΣΗ
«ΚΑΛΑΜΑΚΙ» ΤΟΥ Δ.Δ. ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ Ν.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Γ’ ΦΑΣΗ
Περιλαμβάνονται τα έργα ανάπλασης του υπόλοιπου χώρου του Χ.Τ.Α. Ταγαράδων,
συνολικής έκτασης 400 στρεμμάτων. Σκοπός των έργων αποκατάστασης είναι κατά κύριο
λόγο η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής όπου λειτουργούσε ο Χ.Τ.Α., καθώς και η
επανένταξη του στο φυσικό περιβάλλον. Τα έργα που κυρίως περιλαμβάνονται είναι: μόνωση
της επιφάνειας του χώρου, συλλογή των πλευροδιηθούμενων στραγγισμάτων, περίφραξη,
εσωτερικό οδικό δίκτυο, κλπ.
Με την με ΑΠ 2781/20.05.2011 πράξη με τίτλο «Αποκατάσταση Χώρου Ταφής
Απορριμμάτων (Χ.Τ.Α. Ταγαράδων) του Δ. Θέρμης» το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό
Πρόγραμμα «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013» με προϋπολογισμό 14.963.641,38 €.
Έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία με την αρ. 269/2013 απόφαση της Ε.Ε. και
αναμένεται η υπογραφή σύμβασης με την Κ/ξια Μεσόγειος – Ιθάκη ΑΤΕ με ποσό
14.342.650,26 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
O χρόνος ολοκλήρωσης του έργου ανέρχεται σε 24 μήνες από την ημερομηνία
υπογραφής της σύμβασης.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου για το έτος 2014, θα πρέπει να ενταχθεί
ενδεικτική δαπάνη 10.000.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α για το έργο
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (Χ.Τ.Α.) ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
ΤΟΥ Δ. Δ. ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Γ’ΦΑΣΗ.
(4) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ
ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ
Το έργο αφορά την κατασκευή λιμνοδεξαμενής προσωρινής αποθήκευσης
στραγγισμάτων, προκειμένου να αποθηκεύονται οι υπερχειλίσεις από το απορριμματικό
ανάγλυφο του ΧΥΤΑ. Η δεξαμενή χωροθετείται στο νότιο τμήμα του γηπέδου του ΧΥΤΑ και
έξω από το απορριμματικό ανάγλυφο. Η εν λόγω δεξαμενή θα κατασκευαστεί με κατάλληλη
διαμόρφωση του χώρου (δεξαμενή τύπου lagoon) και θα επενδυθεί εσωτερικά με γεωλογικό
φραγμό (άργιλο) και μεμβράνη πολυαιθυλενίου HDPE κατάλληλου πάχους. Η χωρητικότητα
της δεξαμενής θα είναι 25.000 μ3, θα έχει διαστάσεις περίπου 140,00 x 70,00 μ και μέγιστο
βάθος υγρών 2,5 μ. Εντός της δεξαμενής, θα τοποθετηθεί κατάλληλο αντλητικό σύστημα που
θα μεταφέρει τα στραγγίσματα προς επεξεργασία στη ΜΕΣ του ΧΥΤΑ. Το εν λόγω έργο θα
συμπεριληφθεί στην τροποποίηση της ΑΕΠΟ για το έργο ΧΥΤΑ ΒΔ Τομέα. Ο εκτιμώμενος
προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 800.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και θα
χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου για το έτος 2014, θα πρέπει να ενταχθεί
ενδεικτική δαπάνη 800.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α για το έργο
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ
ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ.
ΑΔΑ: ΒΛΓ2ΟΡΘΦ-06Ν
5 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ
ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ
Το έργο αφορά την επέκταση της μονάδας επεξεργασίας στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης από
350m3/h σε 520m3/h. Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση της βιολογικής βαθμίδας της
υφιστάμενης μονάδας, όσο και της μετέπειτα επεξεργασίας, ενδεικτικά αναφέρεται η
αντίστροφη όσμωση και η εξάτμιση της άλμης που παράγεται κατά την αντίστροφη όσμωση.
Οι προτεινόμενες μονάδες θα εγκατασταθούν στον προβλεπόμενο χώρο από την αρχική
μελέτη του έργου «ΧΥΤΑ Μαυροράχης και Οδός Πρόσβασης».
Οι προδιαγραφές της τελικής εκροής καθορίζονται από τη Νομαρχιακή Απόφαση Αριθ.
30/οικ. 2885 (ΦΕΚ 1079Β/15.07.2010), έτσι ώστε να είναι κατάλληλη για διάθεση στον
αποδέκτη (Ρέμα Μπογδάνα) που καταλήγει στη λίμνη του Αγ. Βασιλείου (Κορώνεια). Ο
προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.929.712,58 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και
έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΠΠΕΡΑΑ.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου για το έτος 2014, θα πρέπει να ενταχθεί
ενδεικτική δαπάνη 4.929.712,58 ευρώ € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α για το
έργο ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ
ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ.
6 ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ– ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ – ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΔΑΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
Το έργο αφορά τη συντήρηση του ΚΔΑΥ Ταγαράδων και αναλυτικότερα την συντήρηση
της υφιστάμενης περίφραξης, τη διαμόρφωση του χώρου μεταφόρτωσης του υπολείμματος
της μονάδας, την δεντροφύτευση κατά μήκος της περίφραξης της εγκατάστασης και τη
κατασκευή δικτύου άρδευσης. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στις 80.000,00 ευρώ
και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου για το έτος 2014, θα πρέπει να ενταχθεί
ενδεικτική δαπάνη 80.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α για το «ΕΡΓΑ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΔΑΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ».
7 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το έργο αφορά την κατασκευή ιδιόκτητων γραφείων συνολικής επιφάνειας 800τμ για τις
ανάγκες του Συνδέσμου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης εκτιμώμενης προϋπολογισμού 1.500.000,00
ευρώ σε ιδιόκτητο οικόπεδο- αγροτεμάχιο του Συνδέσμου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από
ιδίους πόρους.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου για το έτος 2014, θα πρέπει να ενταχθεί
ενδεικτική δαπάνη 1.500.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α για το έργο
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΤΑ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
8 ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ
ΑΝΑΠΛΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Ο Σύνδεσμος μελετά την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας των
συλλεγόμενων στραγγισμάτων στην παλαιά χωματερή Δερβενίου στα πλαίσια της ορθολογικής
διαχείρισης των παραγόμενων στραγγισμάτων εκτιμώμενου κόστους 1.000.000,00€
συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου για το έτος 2014, θα πρέπει να ενταχθεί
ενδεικτική δαπάνη 1.000.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α για το έργο
ΑΔΑ: ΒΛΓ2ΟΡΘΦ-06Ν
ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΑΣΜΕΝΟ
ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Πέραν των παραπάνω έργων, ο Σύνδεσμος ωριμάζει και τα υπόλοιπα έργα που
προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό για το Νομό Θεσσαλονίκης και είναι τα
ακόλουθα:
9 ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ 2ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΠΣΘ
Το έργο πρόκειται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μεταφόρτωσης και μεταφοράς
απορριμμάτων τμήματος της 2ης διαχειριστικής του Νομού Θεσσαλονίκης, και όπως έχει
διαμορφωθεί με τον Νόμο του Καλλικράτη τον Δήμο Θερμαϊκού και το Δ.Δ. Μίκρας του Δήμου
Θέρμης. Τα απορρίμματα μετά τη μεταφόρτωσή τους θα οδηγούνται αρχικά στο ΧΥΤΑ
Μαυροράχης και στη συνέχεια στην ΟΕΔΑΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης
Αστικών Αποβλήτων) του Αγίου Αντωνίου μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της.
Για τον συγκεκριμένο ΣΜΑ, δυναμικότητας 171 tn/ημέρα, έχουν εκδοθεί Περιβαλλοντικοί
Όροι, ενώ ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός είναι της τάξης των 1.800.000,00 €
συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, μη συμπεριλαμβανομένου του κόστους του κινητού εξοπλισμού.
Την παρούσα χρονική περίοδο ολοκληρώνεται η σύνταξη της οριστικής μελέτης, και εκκρεμεί
η εξασφάλιση χρηματοδότησης αυτού.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου για το έτος 2014, θα πρέπει να ενταχθεί
ενδεικτική δαπάνη 1.800.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α για το έργο
ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ 2ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΠΣΘ
10 ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΒΔ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δήμων της Δυτικής
Θεσσαλονίκης και του 60% του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η χωροθέτηση της μονάδας
επεξεργασίας προβλέπεται να γίνει στην περιοχή του γηπέδου του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, με
τοπωνύμιο «Κλέφτικα - Ερυθρά Καμέλη», του Δημοτικού διαμερίσματος Μαυροράχης του
πρώην Δήμου Λαχανά και νυν Δ. Λαγκαδά στο Βόρειο τμήμα του Νομού Θεσσαλονίκης, μετά
από σχετική θετική γνωμοδότηση της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Π.Ε) του
ΥΠΕΧΩΔΕ επί της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου (Α.Π. οικ.
202117/03.08.2011 ΕΥΠΕ).
Η ετήσια δυναμικότητα της μονάδας επεξεργασίας προβλέπεται να είναι 420.000 τόνοι
ΑΣΑ για το 1ο έτος λειτουργίας και 585.000 τόνοι ΑΣΑ κατά το τελευταίο έτος λειτουργίας
(μετά εικοσαετίας).
Με την αρ. 6490/108/ΕΓΣΔΙΤ/08.02.2008 απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων
Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, έχει γίνει υπαγωγή του παραπάνω έργου σε ΣΔΙΤ, για το οποίο
έχει διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάθεση υπηρεσιών Συμβούλου και με την
24052/418/ΕΓΣΔΙΤ/04/06/2010 απόφαση της Ειδικής Γραμματείας αναδείχθηκε ο προσωρινός
ανάδοχος. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου (όπως αναφέρεται στην απόφαση
ένταξης σε ΣΔΙΤ) ανέρχεται σε 242.000.000,00 € + 20% κόστος βαριάς συντήρησης.
Συνεπώς θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014.
ΑΔΑ: ΒΛΓ2ΟΡΘΦ-06Ν
11 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ
ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Ν.Α. ΤΟΜΕΑ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Το έργο αφορά την επεξεργασία και τελική διάθεση των απορριμμάτων της
Νοτιοανατολικής Ενότητας του Νομού Θεσσαλονίκης, δηλαδή τους Δήμους της Ανατολικής
Θεσσαλονίκης και του 40% του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση προβλέπεται να κατασκευαστεί στη θέση «Αγ. Αντώνιος
2», εντός των ορίων του Δήμου Θέρμης στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος του
Αγίου Αντωνίου, σε έκταση 805 στρεμμάτων μεταξύ των οικισμών Κάτω Σχολαρίου και Αγίου
Αντωνίου, ενώ η δυναμικότητά της εκτιμάται ετησίως σε 350.000 τόνους, με ορίζοντα
20ετίας.
Η Ο.Ε.Ε.Δ.Α. Ν.Α., περιλαμβάνει τα επιμέρους τμήματα: α. Μονάδα Μηχανικής ή
Βιολογικής επεξεργασίας των εισερχομένων ΑΣΑ, β. Μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης
βιοαερίου, γ. Μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης δευτερογενούς καυσίμου, δ. Χώρος
Υγειονομικής ταφής Υπολειμμάτων ε. Έργα Υποδομής.
Ως συνοδό του έργου της Ο.Ε.Ε.Δ.Α., είναι η εξωτερική οδός πρόσβασης στην
εγκατάσταση, μήκους περίπου 3 Km, που ξεκινά από την 1η έξοδο (για Κάτω Σχολάρι - χώρο
Ταγαράδων), της Ε.Ο. Θεσ/κης - Ν. Μουδανιών και καταλήγει στο χώρο.
Για το συγκεκριμένο έργο έχει υποβληθεί η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
(Αρ. πρωτ. οικ.1049256/6/2008 ΕΥΠΕ) στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του
ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία έχει εκδώσει θετική γνωμοδότηση (προέγκριση χωροθέτησης). Επιπλέον,
με το Α.Π.15/2753/24.02.2009 έγγραφο της Δ/νσης Ανάπτυξης της ΝΑΘ, εγκρίθηκε η μελέτη
επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων του έργου. Τέλος, με την Α.Π. οικ.
198436/18.04.2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του
έργου, οι οποίοι προβλέπουν δύο τεχνολογίες. Μέχρι στιγμής, έχει συνταχθεί η προμελέτη για
την 1η τεχνολογία (προϋπολογισμός 216.376.227,00 €), ενώ εκκρεμεί η ανάθεση της
προμελέτης για τη 2η τεχνολογία.
Συνεπώς θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014.
12 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Β.Δ. ΤΟΜΕΑ
Το έργο αφορά την εγκατάσταση κέντρου διαλογής ανακυκλωσίμων υλικών Β.Δ. Τομέα,
όπως προβλέπεται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ)
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για το παραπάνω έργο, ο Σύνδεσμος έχει εκπονήσει τις
αναγκαίες μελέτες και έχει εκδοθεί η με αρ. πρωτ. 5388/3-10-2007 θετική γνωμοδότηση κατά
την διαδικασία της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης από τη
ΔΙΠΕΧΩ/ΠΚΜ, καθώς και η με ΑΠ 13341/08.12.2008 απόφαση του Γ.Γ. ΠΚΜ «Έγκριση
Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο «Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και
Κέντρο Ανακυκλωσίμων Υλικών (ΚΔΑΥ) ΒΔ Ενότητας, Ν. Θεσσαλονίκης». Επίσης έχει εκδοθεί
η με αρ. πρωτ. 30/5337/24.10.2008 Έγκριση μελέτης επεξεργασίας και διάθεσης υγρών
αποβλήτων του έργου του θέματος από τη Δ/νση Προστασίας Περιβάλλοντος Ν.Α. Θεσ/νίκης.
Η συνολική επιφάνεια που καταλαμβάνει η μονάδα του ΚΔΑΥ ανέρχεται σε 8 στρέμματα.
Η δυναμικότητα της μονάδας εκτιμάται σε 28.000 τόνους ετησίως, ενώ ο ενδεικτικός
προϋπολογισμός ανέρχεται (βάσει της Τεχνικής Προμελέτης) μαζί με τον απαιτούμενο κινητό
εξοπλισμό σε 5.859.821,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Με την αρ.01/2013 απόφαση του Δ.Σ., ο Σύνδεσμος έχει αποφασίσει τη μη
κατασκευή του.
ΑΔΑ: ΒΛΓ2ΟΡΘΦ-06Ν
13 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ 392 (ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΜΑ Β.Δ.
ΤΟΜΕΑ)
Αφορά την κατασκευή Πάρκου ανακύκλωσης - Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε έκταση
περίπου 65 στρεμμάτων, πέριξ του χώρου κατασκευής του ΣΜΑ Β.Δ. τομέα.
Το συγκεκριμένο έργο προέκυψε επίσης κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης για το
έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ) Β.Δ.
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», με αρ. 304/2012 απόφαση της
Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου ΟΤΑ.
Συνεπώς θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014.
14 ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 1ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΠΣΘ
Η κατασκευή και λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της 1ης
Διαχειριστικής Ενότητας, προέβλεπε την εξυπηρέτηση των πρώην Δήμων Απολλωνίας,
Εγνατίας, Καλλινδοίων, Κορώνειας και Σοχού, οι οποίοι πλέον αποτελούν τμήματα των νυν
Δήμων Βόλβης και Λαγκαδά, με εκτιμώμενη μέση δυναμικότητα 35,76 tn/ημέρα και
εκτιμώμενο προϋπολογισμό 1.200.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, μη
συμπεριλαμβανομένου του κόστους του κινητού εξοπλισμού. Ο εν λόγω ΣΜΑ
επανασχεδιάζεται, τόσο ως προς τη θέση εγκατάστασης, όσο και ως προς τους
εξυπηρετούμενους Δήμους, με τους οποίους ο Σύνδεσμος έχει αλληλογραφία, προκειμένου να
υποδειχτούν κατάλληλοι διαθέσιμοι χώροι.
Συνεπώς θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014.
15 ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 3ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΠΣΘ
Ο εν λόγω Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), προβλεπόταν να
εξυπηρετήσει τους πρώην Δήμους Καλλιθέας, Αγ. Αθανασίου, Χαλάστρας, Κουφαλίων,
Χαλκηδόνας και Αξιού, οι οποίοι είναι πλέον ο Δήμος Χαλκηδόνας και τμήματα των Δήμων
Ωραιοκάστρου και Δέλτα. Η δυναμικότητα της εγκατάστασης ανέρχεται σε 163,29 tn/ημέρα,
ενώ ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.800.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
μη συμπεριλαμβανομένου του κόστους του κινητού εξοπλισμού. Ο εν λόγω ΣΜΑ
επανασχεδιάζεται, τόσο ως προς τη θέση εγκατάστασης, όσο και ως προς τους
εξυπηρετούμενους Δήμους, με τους οποίους ο Σύνδεσμος έχει αλληλογραφία, προκειμένου να
υποδειχτούν κατάλληλοι διαθέσιμοι χώροι.
Συνεπώς θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014.
16 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΔΟΜΗΣΙΜΟΥ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ
ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ, ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ
ΔΕΛΤΑ
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος
Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) του βιοαποδομήσιμου κλάσματος των απορριμμάτων στους
ανωτέρω Δήμους, και αναλύεται, στην προμήθεια – τοποθέτηση σταθερού μηχανολογικού
εξοπλισμού και στην κατασκευή υποδομών εγκατάστασης αερόβιας επεξεργασίας.
Ο προϋπολογισμός του παραπάνω έργου ανέρχεται περίπου σε 2.200.000,00€ χωρίς το
ΑΔΑ: ΒΛΓ2ΟΡΘΦ-06Ν
κόστος προμήθειας του κινητού εξοπλισμού συλλογής μεταφοράς και έχει υποβληθεί για
χρηματοδότηση στο ΕΠΠΕΡΑΑ.
Συνεπώς θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014.
Στο παραπάνω σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος έτους 2014 συμπεριλαμβάνονται τα έργα
που ήδη εκτελούνται καθώς και αυτά που θα εκτελεστούν (νέα) και που η δαπάνη τους θα
πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα κάθε είδους έσοδα του προϋπολογισμού. Η δαπάνη για κάθε
έργο προϋπολογίζεται, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκθέσεις, προμελέτες, μελέτες ή άλλα
στοιχεία.
Όλα τα προτεινόμενα έργα έχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις ή βρίσκονται στη φάση
έγκρισης της χρηματοδότησης από διάφορες πηγές.
Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μιχαήλ Γεράνης είπε ότι θα πρέπει να
εκπονηθεί καινούργιος περιφερειακός σχεδιασμός και τότε θα πρέπει το τεχνικό πρόγραμμα να
προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από τον καινούργιο ΠΕΔΣΑ. Στο πλαίσιο
αυτό ήταν και η τοποθέτηση του κ. Σωκράτη Φάμμελου, εκπροσώπου του Δήμου Θέρμης.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου να αποφασίσουν
σχετικά.
Μετά από διαλογική συζήτηση το Διοικητικό Συμβούλιο και αφού έλαβε υπόψη όλα τα
ανωτέρω:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Την ένταξη όλων των ως άνω έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού
Θες/νίκης, για το έτος 2014, με την επιφύλαξη της τροποποίησης και επικαιροποίησης του
Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΔΣΑ) και της σύνταξης μελετών για τη δυναμικότητα των
έργων (10) ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΒΔ
ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, (11) ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Ν.Α. ΤΟΜΕΑ Ν.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ και την αναγκαιότητα του έργου (12) ΚΕΝΤΡΟ
ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Β.Δ. ΤΟΜΕΑ.
Η απόφαση πήρε α/α 11/2013
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΡΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ        

Posted by NICK MC CAIN on 6:03:00 PM. Filed under , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩ Η τέλεια κοροϊδία !

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ