lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝCITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ  Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ,
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Σε μια ρηξικέλευθη ομιλία στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση Τροπολογίας αρμοδιότητας  Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Για μια ακόμα φορά –ΔΥΣΤΥΧΩΣ- διαπιστώνουμε ότι σχεδόν όλα τα ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λύνονται με τροπολογίες, που εντάσσονται σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων. Έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί έντονα για την τακτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας, που απαξιώνει και ακυρώνει το κοινοβουλευτικό έργο, αλλά εις μάτην….. Οι πολιτικές αυτές έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την καρατόμηση, την υποβάθμιση και τον αργό θάνατο του εκπαιδευτικού μας συστήματος…. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα η προχειρότητα και η ελαφρότητα, με την οποία η συγκυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει τα θέματα αρμοδιότητάς του.

«Επί της ουσίας», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Ξουλίδου, «Συμφωνούμε, στα πλαίσια της ισονομίας και της ισότητας, με την εξίσωση των Μουφτειών σε δημόσιες υπηρεσίες επιπέδου γενικής διεύθυνσης και πιστεύουμε ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στη διευκόλυνση επίλυσης καθημερινών ζητημάτων. Μόνο που για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ο αποσπασματικός και  φοβικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε διαχρονικά από τις κυβερνήσεις η πολιτική του ελληνικού κράτους στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις του με τη μουσουλμανική μειονότητα…. Η έλλειψη αποφασιστικότητας όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει εσφαλμένα το μήνυμα ότι το τουρκικό προξενείο μπορεί ανενόχλητο να δρα με τα διάφορα φερέφωνά του, προωθώντας την ανθελληνική πολιτική και τις βλέψεις της Τουρκίας στη Θράκη».

Αναφερόμενη σε άλλα σημεία της Τροπολογίας, η κα Ξουλίδου επεσήμανε την «υπέρμετρη αυστηρότητα του νέου πειθαρχικού κώδικα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ζήτησε την απόσυρση της 2.2 Παραγράφου».

Επίσης τόνισε τις «κλειστές και αδιαφανείς διαδικασίες, όσον αφορά την επιλογή των υποψηφίων για την πλήρωση των θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Δ.Ι.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.), που προκρίνει η συγκεκριμένη Τροπολογία και ουσιαστικά προωθεί τις φωτογραφικές  προσλήψεις και το «βόλεμα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η βουλευτής.
Τέλος, όσον αφορά τον αριθμό του Διοικητικού και εκπαιδευτικού Προσωπικού των Διευθύνσεων Δια Βίου Μάθησης, των Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων (ΣΕΚ), των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), η κα Ξουλίδου κατηγόρησε ευθέως τη συγκυβέρνηση ότι «συνεχίζει να εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να τους κρατά σε καθεστώς τρομοκρατίας και αβεβαιότητας». Για το λόγο αυτό, κατέθεσε «στα πρακτικά πρόταση τροποποίησης της κατατεθείσας τροπολογίας, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να μην απολυθεί κανείς».

 Κλείνοντας την ομιλία της, κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επιδείξει σοβαρότητα και ουσιαστική πολιτική βούληση προκειμένου να λυθούν τα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία».

Posted by NICK MC CAIN on 6:40:00 AM. Filed under , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ