lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΕΚΤΑΚΤΟ - Βόμβα από το ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας: Πήρε άδεια για καύση απορριμμάτων και εναλλακτικών καυσίμων!(ρεπορτάζ) CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΕΚΤΑΚΤΟ - Βόμβα από το ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας: Πήρε άδεια για καύση απορριμμάτων και εναλλακτικών καυσίμων!(ρεπορτάζ)

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας

Βόμβα από το ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας: Πήρε άδεια για καύση απορριμμάτων και εναλλακτικών καυσίμων!(ρεπορτάζ)
Αγαπητοί Συνδημότες του Δήμου Ωραιοκάστρου, όπως θα διαβάσετε παρακάτω το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του avatonpress.gr και τους ευχαριστούμε, θα καταλάβετε για μία ακόμη φορά , ότι σ’αυτή τη χώρα της διαφθοράς και των «Εθνικών εργολαβικών,πολιτικών και λοιπών λαμόγιων» τίποτα δεν   δεν γίνεται τυχαία. Όλα κινούνται εκ του πονηρού σχεδιασμένα με βάση συγκεκριμμένα συμφέροντα. Τυχαία η κατασκευή της υψικαμήνου; Τυχαία η κατασκευή του γιγαντιαίου ΣΜΑ δίπλα ακριβώς παραβιάζοντας περιφερειακούς σχεδιασμούς,Νόμους ,οδηγίες Ε.Ε.κλπ; Υπενθυμίζω ότι, πριν από 3 χρόνια έφερα σχετικό ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου,να μην επιτρέψουμε η υψικάμινος του ΤΙΤΑΝ να καίει σκουπίδια με όλες τις βλαβερές συνέπειες που εκλείει η καύση για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.Το ψήφισμα αυτό πέρασε ομόφωνα. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω στο ρεπορτάζ,πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση,γιατί όλα μπορούν να συμβούν προεκλογικά.Πρώτο μέλημά μας ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να δεσμευθούν στο παραπάνω ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στην προεκλογική περίοδο και ότι το όποιο πρόβλημα παρουσιασθεί θα αντιμετωπισθεί διοικητικά, δικαστικά ακόμα και με δυναμικές κινητοποιήσεις.
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ    Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου-Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά.
(ρεπορτάζ avatonpress.gr)

Μετά τις διαρροές που είχε τους προηγούμενους μήνες η ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας
( ΔΙΑΡΡΟΗ νο1) και (ΔΙΑΡΡΟΗ νο2 )  απασχολεί ξανά τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης με μία νέα αδειοδότηση.

Εκεί που οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών είχαν πιστέψει ότι γλύτωσαν από το ¨φάντασμα¨ της καύσης της λυματολάσπης από το ΤΙΤΑΝ το 2010 (λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές!) αλλά και από τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου (ο γνωστός πρώην υπουργός) για καύση δευτερογενών καυσίμων στις τσιμεντοβιομηχανίες της Ελλάδας το 2012, ήρθε πάλι η νέα προσπάθεια της ΤΙΤΑΝ για καύση δευτερογενών απορριμμάτων και εναλλακτικών καυσίμων.
Να σημειωθεί ότι το 2010 είχε παρθεί απόφαση από την τότε Νομαρχία , έπειτα από την έντονη αντίδραση των κατοίκων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, όχι μόνο να γίνει ανάκληση της αδειοδότησης που δόθηκε αλλά και να μην ξαναψηφιστεί και να ξανασυζητηθεί θέμα για καύση οποιοδήποτε εναλλακτικών καυσίμων (προφανώς δευτερογενών απορριμμάτων και λυματολάσπης) για το ΤΙΤΑΝ.
Έτσι η ΤΙΤΑΝ προτίμησε από ότι φαίνεται το ¨σίγουρο¨ δρόμο , απευθείας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ).
Προφανώς για να μην έχει αντιδράσεις και πήρε την τροποποίηση της Έγκρισης των Περιβαλλοντικών της Όρων.
Και έτσι στις 31 Ιανουαρίου πήρε την πολυπόθητη αδειοδότηση.
Μεταξύ αυτών που θέλει να κάψει είναι πλαστικά, καουτσούκ, υπολείμματα από τα απορρίμματα των ΜΠΛΕ Κάδων Ανακύκλωσης (που έχει μέσα ανάμεικτα πλαστικές συσκευασίες, νάιλον σακούλες μεταλλικές συσκευασίες, αλουμίνιο, γυαλί κλπ.), υφαντικές ύλες, απόβλητα προερχόμενα από την ανακύκλωση αυτοκινήτων και άλλα (σύμφωνα με την αδειοδότηση)
Η δυναμικότητα τροφοδοσίας θα είναι 10 τόνοι ανά ώρα και θα αποθηκεύονται σε σιλό  δυναμικότητας 340 τόνων που έχει ήδη κατασκευαστεί (από ότι γνωρίζει σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες το avatonpress), πριν βγει επίσημα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η τροποποίηση της έγκρισης!

Σχόλιο: από πληροφορίες μας, η αδειοδότηση αυτή ήδη έχει εξοργίσει πολλούς πολίτες που ασχολούνται χρόνια με τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής. Μάλιστα κανονίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις με σκοπό να γίνει γνωστό σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.
Από ότι γνωρίζουμε, το Δίκτυο 50 κατά του ΣΜΑ Ευκαρπίας, έχει κάνει ήδη συγκέντρωση για αυτό το θέμα και θα γίνουν και άλλες συναντήσεις.
Περιμένουμε με αγωνία τη θέση και την στάση των Περιβαλλοντικών Συλλόγων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, του ΔΙΚΤΥΟΥ 50  και φυσικά του δήμου Παύλου Μελά και των όμορων δήμων.
Λέτε να έχουμε ξανά το σκηνικό του 2010 με την ανάκληση της άδειας (εκλογές έρχονται πάλι!);
Να σημειωθεί ότι η τροποποίηση είναι η υπ’ αρ. 118946/3-10-2006 Απόφαση Έγκρισης περιβαλλοντικών όρων όπως έχει τροποποιηθεί με την αρ. πρωτ. 214914/9-11-2012 απόφαση του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας ΤΙΤΑΝ και αν θέλετε να τη διαβάσετε αναλυτικά, πατήστε στο παρακάτω λινκ:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΙΤΑΝ

Posted by NICK MC CAIN on 8:35:00 PM. Filed under , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΕΚΤΑΚΤΟ - Βόμβα από το ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας: Πήρε άδεια για καύση απορριμμάτων και εναλλακτικών καυσίμων!(ρεπορτάζ)

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ