lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 
Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2014

Αριθμ. Πρωτ.: 216

Προς:
1. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Γιάννη Μιχελάκη
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα
2. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Πανεπιστημίου 37
101 65 – Αθήνα
3. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Βασ. Σοφίας 15
106 74 – Αθήνα

Κοινοποίηση:  
1. Υπουργείο Εσωτερικών
Γενική Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Δ/νση Οργάν. & Λειτουργίας Ο.Τ.Α.
Τμήμα Προσωπικού Ο.Τ.Α.
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα
2. Υπουργείο Οικονομικών
Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Γενική Διεύθυνση Μισθών
22η Διεύθυνση Μισθολογίου
Τμήμα Β’
Πανεπιστημίου 37
101 65 – Αθήνα
3. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Γεν. Δ/νση Κατάστασης Προσωπικού
Δ/νση Διοικ. Ανθρώπινου Δυναμικού
Τμήμα Υπαλ. Σχέσης & Σταδιοδρομίας
Βασ. Σοφίας 15
106 74 – Αθήνα


Κύριοι Υπουργοί,
Με το άρθρο 67 του Ν.4235/2014 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 32/11-2-2014) δίνεται η εξουσιοδότηση για την έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας του άρθρου 15, παρ.1 του Ν.4024/2011.
Με το Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β’-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 465/24-2-2012 δημοσιεύτηκε η με αριθμ.: οικ.2/16519/0022/24-2-2012 κοινή Υπουργική Απόφαση που καθόριζε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ.1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011, ενώ με νέα κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθμ.: 2/31081/0022/30-4-2012) που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 1399/30-4-2012 τροποποιήθηκε η αρχική απόφαση διατηρώντας όμως τον αποκλεισμό κατηγοριών εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παρ´ ότι καταθέσαμε με τα με αριθμ. πρωτ.: 104/30-1-2012 και 652/1-7-2013 έγγραφά μας αναλυτική πρόταση για τους δικαιούχους του επιδόματος, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αποκλείστηκαν κατηγορίες εργαζομένων που ανήκουν και στον Κ.Β.Α.Ε. του Ι.Κ.Α., όταν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, στις ίδιες ειδικότητες  με αυτές των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, με τις πιο πάνω Υπουργικές Αποφάσεις το επίδομα χορηγείται.

Αναλυτικά σας αναφέρουμε:

1. Εργατοτεχνίτες εν γένει: Σιδηρουργοί, Υδραυλικοί, Αλουμινάδες, Ηλεκτρολόγοι, Φανοποιοί, Τεχνίτες Συντηρητές, Πρακτικοί Μηχανικοί, Εργάτες Κήπων, Τεχνίτες Κηπουροί-Δενδροκόμοι-Ανθοκηπουροί, οι απασχολούμενοι στην τοποθέτηση Υαλοπινάκων, Εργάτες και Τεχνίτες στη σήμανση των Οδών, Εργάτες και Τεχνίτες Σωληνώσεων και Σιδηροκατασκευών και οι Ηλεκτροσυγκολλητές.
2. Οικοδομικές εργασίες: Οικοδόμοι, Τεχνίτες Οικοδόμοι, Κτίστες Πέτρας, Καλουπατζήδες, Σοβατζήδες, Κτίστες, Ξυλουργοί, Ελαιοχρωματιστές, Εργάτες οδοποιίας, Εργάτες και Τεχνίτες Ύδρευσης.
3. Υγειονομικό προσωπικό: Τραπεζοκόμοι, Βοηθοί Μάγειροι, Μάγειροι, Οικογενειακοί Βοηθοί, Νοσηλευτές, Νοσοκόμοι, Φυσικοθεραπευτές κ.λπ.
4. Νυχτοφύλακες, Φύλακες-Εργάτες, Εργάτες Γενικών καθηκόντων και το Εποπτικό προσωπικό της καθαριότητας.
5. Καθαρίστριες-στές Εσωτερικών χώρων, Δημοτικών Γηροκομείων, Σχολικών Κτιρίων, Παιδικών Σταθμών, Δημοτικών Γυμναστηρίων, Κολυμβητηρίων και Γηπέδων.
6. Εργάτες και Τεχνίτες που απασχολούνται στους Βιολογικούς καθαρισμούς, τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
7. Οι Μουσικοί Πνευστών Οργάνων.
8. Οι Εργάτες των Δημοτικών Σφαγείων.
9. Οι Εργάτες Καθαριότητας των Δημοτικών Νεκροταφείων.
10. Οι Καμαρώτοι-Καμαριέρες και οι Τρίφτες στα Δημοτικά Λουτρά.
11. Οι Εργάτες και Τεχνίτες Ψεκασμού.
12. Οι απασχολούμενοι ως Θερμαστές και Λεβητοκαθαριστές.

Κύριοι Υπουργοί,
Ο αποκλεισμός των εργαζομένων αυτών από την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δημιουργεί άνιση και άδικη μεταχείριση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού που ανήκουν κατά κύριο λόγο στις κατηγορίες Υ.Ε. και Δ.Ε. και οι οποίοι είδαν με το Ν.4024/2011 τις αποδοχές τους να περικόπτονται κατά 50% και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.
Η αποδοχή της πρότασής μας για την τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης θα αποτρέψει ένταση και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
                                         
        Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                         Γιάννης Τσούνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Η ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΟΜΗΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:217/25-2-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Σχέδιο Νόμου για την αξιολόγηση!!!

Η νέα μεθόδευση για χιλιάδες απολύσεις, την ομηρεία και τρομοκράτηση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο.
Ο πολιτικός χρόνος της μνημονιακής συγκυβέρνησης μπορεί να εξαντλείται, αλλά η επέλασή της στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων συνεχίζεται αμείωτη, με όλο και μεγαλύτερη επιθετικότητα.
Το σχέδιο Νόμου περί αξιολόγησης αλλά και ο επανέλεγχος της μετατροπής συμβάσεων σε Αόριστου Χρόνου που έγιναν στο παρελθόν με βάση το Π.Δ. 164/2004 είναι η νέα μεθόδευση για την προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων, αλλά ταυτόχρονα και για την τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων συνολικά στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.

Οι αλλαγές που εισάγει το Νομοσχέδιο για την αξιολόγηση είναι οι εξής:
1. Εισάγονται ανώτατα ποσοστά ανά κλίμακα αξιολόγησης:
Με τους βαθμούς 9 έως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων.
Με τους βαθμούς 7 έως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων.
Με τους βαθμούς 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων.
Τα ποσοστά υπολογίζονται επί του συνόλου των υπαλλήλων που υπηρετούν στην ίδια Γενική Διεύθυνση και αρμόδιος για τον επιμερισμό τους ανά Διεύθυνση και Τμήμα είναι ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης 
2. Για τον επιμερισμό αυτό λαμβάνονται υπόψη κριτήρια, όπως:
Η παραγωγικότητα των μονάδων!!!... οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής !!!... 
3. Την αξιολόγηση θα την κάνει  ένας αξιολογητής, που είναι ο προϊστάμενος της αμέσως υπερκείμενης οργανικής μονάδας από αυτή που υπηρετεί ο αξιολογούμενος. Ο άμεσος προϊστάμενος του αξιολογούμενου έχει πλέον το ρόλο του εισηγητή. Αν ο αξιολογητής δεν εφαρμόσει o,τι προβλέπεται για τα ανώτατα ποσοστά αριστούχων, μετρίων και κακών υπαλλήλων, διώκεται πειθαρχικά για το αδίκημα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος.

4. Για την αξιολόγηση των Προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων ή αντίστοιχου επιπέδου οργανικών μονάδων, το ανώτατο ποσοστό αξιολόγησης με τους βαθμούς 9 ή 10 ανέρχεται στο 70%, το οποίο υπολογίζεται επί του συνόλου των Προϊσταμένων του ίδιου επιπέδου της κάθε Γενικής Διεύθυνσης.

Συνάδελφοι τι σημαίνουν όμως όλα αυτά…
1. Η «αξιοκρατική κατάταξη» είναι προ-αποφασισμένη με απόλυτη σαφήνεια! Έτσι, μιλώντας για τους υπαλλήλους, αποφασίζεται και διατάσσεται, ότι μεταξύ των «αρίστων» δεν μπορούν να βρεθούν πάνω από το 25%. Οι καλοί και άξιοι είναι λίγοι. 
2. Όταν μιλάμε για τους (ήδη) Προϊσταμένους, ο Νόμος τροποποιείται: έτσι, εδώ μπορούν να υπάρχουν έως και 70% «άξιοι»!
3. Ποσοστό 15% των υπαλλήλων πρέπει να αξιολογηθούν ως άχρηστοι, ανοίγοντας φυσικά το δρόμο της απόλυσής τους.
4. Και, υποχρεωτικά, το 60% των Δημόσιων Υπαλλήλων είναι «μέτριοι», που πρέπει να λένε ευχαριστώ που, προς το παρόν, δεν κινδυνεύουν…
Πώς όμως θα μας εντάξουν σε μια από αυτές τις κατηγορίες;

Ανάλογα με την «παραγωγικότητα των μονάδων» και ανάλογα με το ποιες είναι «οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής»!!! 
Δηλαδή: Παραγωγικός Δημόσιος Υπάλληλος είναι αυτός που αποδίδει σε σχέση με τις συγκεκριμένες προτεραιότητες της συγκεκριμένης ασκούμενης πολιτικής. 
Έτσι σήμερα, με τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές της μνημονιακής συγκυβέρνησης, που διαλύει την κοινωνία, εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τον λαό, ξεπουλά το Δημόσιο πλούτο και τα Δημόσια αγαθά, καταργεί τα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες.  
Συνάδελφοι, 
Είναι φανερό ότι η  αξιολόγηση, είναι ένας απροσχημάτιστος τρόπος για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων  στο Δημόσιο και για εξευτελισμό και απαξίωση των υπολοίπων.
Η «αξιολόγηση» στον Δημόσιο τομέα δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την πραγματική λειτουργία του Δημοσίου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αλλά αντίθετα αποτελούσε ένα μηχανισμό υποταγής και πειθάρχησης. 
Με το νέο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  είναι πλέον πεντακάθαρες οι προθέσεις και επιδιώξεις τους, γκρεμίζοντας και τις  τελευταίες αυταπάτες όσων επέμεναν να πιστεύουν τις ανοησίες περί «βελτίωσης του Δημοσίου μέσω της αξιολόγησης».
Συγκεκριμένα:
1. Με την  εισαγωγή της ποσόστωσης διαμορφώνει κατηγορίες υπαλλήλων που θα βρίσκονται σε ομηρία ή θα προορίζονται για την έξοδο. 15% των υπαλλήλων έχουν προεπιλεγεί ως μη αποδοτικοί και άχρηστοι, ανεξάρτητα από την  απόδοσή τους. Τα ποσοστά είναι προαποφασισμένα και η αξιολόγηση είναι μόνο το πρόσχημα για την δημιουργία μιας ακόμη δεξαμενής απολύσεων.
2. Παραχωρείται απόλυτη εξουσία στους Προϊστάμενους: Ο Γενικός Διευθυντής θα αποφασίζει τα ποσοστά, ο Διευθυντής θα απολύει!!! 
3. Βαθμολογείται η θέση και όχι ο υπάλληλος. Τα  ποσοστά στην περίπτωση της αξιολόγησης των προϊστάμενων των οργανικών μονάδων και η πριμοδότησή τους σε ποσοστό ως 70% με το βαθμό «άριστα» δείχνει την πρόθεση να παγιωθεί και να επιβληθεί μια αντιδραστική διοικητική ιεραρχία, σταθερή και χωρίς  αμφισβήτηση, που θα απαρτίζεται από τα «στελέχη» που έχουν ήδη επιλεγεί για θέσεις ευθύνης σε πολλές περιπτώσεις δοτούς, χωρίς κρίσεις, με ανάθεση καθηκόντων.
4. Οι παραπάνω διαδικασίες αξιολόγησης, σε συνδυασμό με το Ν.4024/2011, ο οποίος ορίζει ότι ο βαθμός συνδέεται με το μισθό και ότι η προαγωγή από τον ένα βαθμό στον άλλο δεν γίνεται αυτόματα, αλλά ακολουθεί συγκεκριμένες ποσοστώσεις, φτιάχνουν ένα περιβάλλον εργασιακών σχέσεων που μοιάζει με αρένα.
Μας εξωθούν με αυτό τον τρόπο  στον ανταγωνισμό με τους συναδέλφους μας, είτε για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό (και άρα την αύξηση στο μισθό), είτε για να μείνουμε στη δουλειά  μας. Το καρότο της προαγωγής από τη μία και το μαστίγιο της απόλυσης από την άλλη. Προωθούν την ατομική διεκδίκηση αντί της συλλογικής. 
Τορπιλίζουν την ενότητα των εργαζόμενων που είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστεί η κατάργηση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Όμως όσο καλός κι αν προσπαθήσει να είναι κάποιος υπάλληλος, το 15% έχει προγραφεί ήδη και το συντριπτικό ποσοστό των εργαζόμενων επίσης θα βλέπει για πάντα το μισθό του καθηλωμένο.
5. Πριμοδοτούνται οι οργανικές μονάδες του κράτους που προωθούν την ασκούμενη πολιτική, δηλαδή την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δ.Ν.Τ.
6. Η αξιολόγηση που επιβάλει η κυβέρνηση επιβραβεύει τους υπαλλήλους και τις λειτουργίες του κρατικού μηχανισμού που υλοποιούν τις μνημονιακές πολιτικές, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τις δραστηριότητες εκείνες που έχουν ως αποστολή τις κοινωνικές παροχές και την κοινωνική προστασία. 
7. Σαν  παραγωγικές και αποδοτικές θα αξιολογούνται οι δομές του κράτους και των Ο.Τ.Α. που προωθούν την ανταποδοτικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις. Που συμπιέζουν το εισόδημα των εργαζόμενων με περικοπές, με  φοροεπιδρομή, με κατασχέσεις  περιουσιακών στοιχείων, που μοιράζουν κοινοτικά κονδύλια σε κάθε λογής εταιρείες και εργολάβους. Που προωθούν  όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές για να «διαχειριστούν» προσωρινά τα εκατομμύρια των φτωχών και των ανέργων. 
8. Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση προσθέτει μια ψηφίδα στην οικοδόμηση ενός κράτους που γίνεται ακριβότερο, εκχωρεί ολόκληρα πεδία αρμοδιότητας στον ιδιωτικό τομέα  για να γίνουν εμπορεύματα. Ενός κράτους που αφήνει τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα απροστάτευτα, που επιδιώκει την πλήρη μετατροπή των ΟΤΑ σε Α.Ε. Ενός κράτους που ως βασική του αποστολή θα έχει την καταστολή κάθε αντίστασης απέναντι στη βαρβαρότητα της ασκούμενης πολιτικής.
Για να εφαρμοστεί αυτός ο τρόπος αξιολόγησης, υπάρχει και ένα δεύτερο βήμα, που πρόκειται να έρθει: η αλλαγή του τρόπου που επιλέγονται οι Προϊστάμενοι. 
Ήδη το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  μελετάει τους τρόπους με τους οποίους η επιλογή θα διασφαλίζει ότι θα προάγονται μόνο οι «πρόθυμοι» να εφαρμόσουν την κυβερνητική πολιτική των απολύσεων, της μείωσης του Δημόσιου τομέα και της υπακοής σε κάθε διαταγή του εκάστοτε Υπουργού. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πιστός στις παραδόσεις του «αποφασίζομεν και διατάζομεν» ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε ότι  αλλάζουν οι Νόμοι, πριν αποφασίσει (έστω και τυπικά) η Βουλή. Έστειλε λοιπόν εγκύκλιο με την οποία ζητά να σταματήσουν όλες οι αξιολογήσεις όπως γίνονται σήμερα, προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα ο νέος Νόμος. 

Συνάδελφοι,
Το νομοσχέδιο είναι το νέο όχημα για τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων σε κάθε τομέα του δημοσίου και για εξευτελισμό και απαξίωση των υπολοίπων. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα πέρα από τη διάλυση του Δημόσιου τομέα και την κατεδάφιση των όποιων κοινωνικών δομών έχουν απομείνει.
Είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκουν να φτιάξουν πειθαρχημένους και εντελώς υπάκουους υπαλλήλους, συνένοχους στο ξεπούλημα του Δημοσίου. Ας μην τους το επιτρέψουμε.
Να αντιδράσουμε στα σχέδιά τους, με κοινό αγώνα, ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας.
Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση που θέλουν να επιβάλουν, δεν είναι μόνο η αναγκαία αντίσταση στη δρομολόγηση απολύσεων στο Δημόσιο. Είναι και πάλη για ελευθερία, δημοκρατία απέναντι  σε ένα βαθύ σκοταδισμό, ο οποίος εάν εγκατασταθεί  στην Δημόσια  Διοίκηση, στους Ο.Τ.Α. στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Πρόνοια, στοχεύει να δηλητηριάσει βαθειά την κοινωνία.  
Γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί! Δεν πρέπει να  γίνουμε συνένοχοι στο ξεπούλημα και τη διάλυση του Δημοσίου, στις απολύσεις, στην ομηρεία και τρομοκρατία, στη μετατροπή του εργασιακού μας περιβάλλοντος σε ζούγκλα. 
Δεν θα σταματήσουν… αν δεν τους σταματήσουμε!!!
Με αποφασιστικό, μαζικό, συλλογικό και συντονισμένο αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!
 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                 Γιάννης Τσούνης

Posted by NICK MC CAIN on 6:42:00 PM. Filed under , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ