lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

http://www.citylagadas.com/

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
            Με ιδιαίτερη ανησυχία και αγανάκτηση  η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας αλλά και το πλήθος των αναπληρωτών καθηγητών πληροφορήθηκε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για ίδρυση κοινωνικού φροντιστηρίου ως δήθεν νέα καινοτόμο δράση για την ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας το οποίο θα απασχολήσει νέους άνεργους και μακροχρόνια άνεργους εκπαιδευτικούς με προσλήψεις  εκτός των νομίμων ενιαίων πινάκων αναπληρωτών καθηγητών.
 Το υπουργείο Παιδείας το οποίο στα λόγια επαγγέλλεται τη στήριξη των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, στις πράξεις εμπαίζει  τις οικογένειας των μαθητών αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία αφού:
α) η ίδρυση κοινωνικού φροντιστηρίου  δεν αποτελεί νέα καινοτόμο δράση του Υπουργείου  Παιδείας αφού ο θεσμός αυτός προϋπάρχει  και λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια από δεκάδες διάφορους φορείς πχ ΕΛΜΕ, δήμους της χώρας (Ροδόπη, ,Καρπενησίου, Αθήνας  Παλλήνης ,Χανίων , Περιστερίου ,Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλους.) Σε όλους αυτούς τους φορείς  η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς είτε μόνιμους είτε αδιόριστους είτε ακόμη και σε διαθεσιμότητα ,από εκπαιδευτικούς που το Υπουργείο με την πολιτική του τους έχει απαξιώσει και  έχουν δηλώσει εθελοντικά  συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία διδάσκοντας γνώσεις αλλά και αξιοπρέπεια.
 β)το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας  αν ενδιαφερόταν πραγματικά για τη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους δε θα καθυστερούσε από το Σεπτέμβρη την έναρξη της Δωρεάν Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα γυμνάσια και την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα λύκεια (αρχές Φλεβάρη και ακόμη δεν έχει αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων)
Αυτό όμως που προκαλεί αγανάκτηση είναι ότι  το Υπουργείο Παιδείας με την απόφασή του αυτή εμπαίζει όχι μόνο τους χιλιάδες άνεργους εκπαιδευτικούς αφού το κοινωνικό φροντιστήριο εντάσσεται στα  προγράμματα «κοινωφελούς σκλαβιάς» αλλά και όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που βρίσκονται τόσα χρόνια στους  νόμιμους  ενιαίους πίνακες  προσωρινών αναπληρωτών .Η απόφασή του για προσλήψεις εκπαιδευτικών εκτός των  πινάκων  αυτών   συνιστά κατάφωρη αδικία προς όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές καθηγητές που βρίσκονται σε αυτόν. Η απόφαση αυτή μέσα από το μανδύα της δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας συμπυκνώνει την απαξία που δείχνει το Υπουργείο σε χιλιάδες ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που  εργάστηκαν σε όλη την επικράτεια επί πολλά χρόνια με ανυπέρβλητες οικογενειακές και οικονομικές δυσκολίες και κατοχύρωσαν τη δημόσια προϋπηρεσία τους σύμφωνα με τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις. Καταδεικνύει επίσης την περιφρόνηση του σε ένα αξιοκρατικό τρόπο πρόσληψης ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών (πίνακας αναπληρωτών ), σε ένα σύστημα που το ίδιο έχει ορίσει.
Η σημερινή αντίδραση της ΠΕΑΔ  δεν έχει συντεχνιακά ερείσματα αλλά αποτελεί έκφραση προάσπισης της αξιοκρατίας και των νομίμων και διάφανων διαδικασιών πρόσληψης ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Είναι πλέον σαφές ότι η  πρόσληψη και προσμέτρηση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών από  τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών κατοχυρώνει εργασιακά δικαιώματα και δε θα επιτρέψουμε καταστρατήγησή και πιθανή κατάργησή του .
Η Π.Ε.Α.Δ  ζητεί
α) να αρθεί αμέσως η απόφαση για προσλήψεις εκπαιδευτικών εκτός των   προσωρινών   πινάκων   αναπληρωτών και
β) απαιτεί όλες οι  προσλήψεις ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για όλες τις  σχολικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας (Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία , Ειδικά  Καταστήματα  Κράτησης Νέων, ΠΔΣ, κοινωνικό φροντιστήριο) να πραγματοποιούνται από τους νόμιμους  ενιαίους  πίνακες  αναπληρωτών  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.  Σε κάθε διαφορετική περίπτωση  όπου οι προσλήψεις γίνουν εκτός των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών η προϋπηρεσία αυτή να μη λαμβάνεται υπόψη όπως ρητά αναφέρεται επίσης στις κείμενες διατάξεις .
Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας ,τα πολιτικά κόμματα και φορείς, την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ να υπερασπισθούν τη διαφάνεια συντασσόμενοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοκρατίας  με τους μαχόμενους αναπληρωτές καθηγητές  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
                                           ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
                                                        ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Posted by NICK MC CAIN on 7:39:00 AM. Filed under , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ