lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΒΙΝΤΕΟ - Κατερίνας Μάρκου συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου‏CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

ΒΙΝΤΕΟ - Κατερίνας Μάρκου συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου‏

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

ΒΙΝΤΕΟ -  Κατερίνας Μάρκου συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου‏
Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Κατερίνας Μάρκου για τις μονές εφημερίες του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Συζητήθηκε χθες το απόγευμα η επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου, βουλευτή ΔΗΜ.ΑΡ. στη Β’ Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», το οποίο εφημερεύει χωρίς συνοδό νοσοκομείο στις μισές εφημερίες του μήνα.

Όπως ανέφερε η κ. Μάρκου, η κατάσταση στο «Παπαγεωργίου», που εξυπηρετεί ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης, είναι πλέον εκρηκτική λόγω της αυξημένης προσέλευσης ασθενών. Κατά τη διάρκεια των εφημεριών μπορεί να προσέλθουν ως και 1.500 άτομα στο νοσοκομείο, τη στιγμή που το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 800 άτομα. Ακόμα και στις κοινές εφημερίες με το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», τα περιστατικά μπορούν να φτάσουν και τα 1.000. Ενδεικτικά, σε πρόσφατη εφημερία, ενώ το νοσοκομείο ήταν ήδη γεμάτο, έγιναν 273 επιπλέον εισαγωγές στην Καρδιολογική κλινική, που διαθέτει 48 κλίνες, έγινε εισαγωγή 126 ασθενών. Η δε αναμονή μπορεί να φτάσει τις 8, τις 10 και τις 11 ώρες, καταστρατηγώντας κάθε έννοια επείγοντος.

Η αυξημένη προσέλευση οφείλεται σε σειρά παραγόντων, όπως είναι το κλείσιμο και η συγχώνευση νοσηλευτικών μονάδων στη Θεσσαλονίκη, η δραματική αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων, αλλά και η μη λειτουργία των μονάδων του ΕΟΠΥΥ από το Νοέμβριο του 2013 και για ένα μήνα ακόμα. Την ίδια στιγμή, τα νοσοκομεία καλούνται να διαχειριστούν αυτήν την αυξημένη προσέλευση με μειωμένους προϋπολογισμούς, ιδίως για φάρμακα.

Όπως τόνισε η κ. Μάρκου, οι ασθενείς απευθύνονται στα νοσοκομεία αφού στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας δεν υπάρχουν γιατροί ειδικοτήτων, παρά ελάχιστοι, ενώ αρκετές ειδικότητες παρουσιάζουν ελλείψεις και στους συμβεβλημένους γιατρούς. Ενδεικτικά, για ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει ένας αλλεργιολόγος, 4 νεφρολόγοι, 6 γαστρεντερολόγοι, 9 ενδοκρινολόγοι και 29 ΩΡΛ. Η κατάσταση στα νοσοκομεία οξύνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι το πλαφόν συνταγογράφησης έχει απελευθερωθεί πλήρως για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ενώ για τους συμβεβλημένους έχει αυξηθεί απλά κατά 10%., οπότε η κίνηση κατευθύνεται στα νοσοκομεία.

Η κ. Μάρκου καταλόγισε προχειρότητα στο Υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι «θα έπρεπε, τουλάχιστον για τον ένα μήνα που θα παραμείνουν κλειστές οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, να έχετε λάβει γενναία πρόσθετα μέτρα για τη διευκόλυνση των ασθενών. Και μάλιστα να έχετε σχεδιάσει ήδη τα μέτρα αυτά και να έχετε φροντίσει για την υλοποίησή τους, όχι να βγαίνει άλλη εγκύκλιος κάθε δύο ημέρες, ούτε να ενισχύετε ένα Κέντρο Υγείας, απαξιώνοντας τα υπόλοιπα».

Ζήτησε, λοιπόν, μία σαφή δέσμευση από τον Υπουργό Υγείας για το θέμα του «Παπαγεωργίου» και των μονών εφημεριών αλλά και τα σχέδια του Υπουργείου γενικά για

την πρόσβαση σε ποιοτική νοσοκομειακή περίθαλψη για τον πληθυσμό του νομού Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας στην ερώτηση, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναγνώρισε ότι το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας και παραδέχτηκε ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα, το οποίο, όμως, απέδωσε αφενός στην καλή φήμη του νοσοκομείου και αφετέρου στη μη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα, η οποία, βέβαια, οφείλεται και σε αποφάσεις του κ. Υπουργού.

Ακόμα, προέκρινε την πρόσφατη προσθήκη του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου στις εφημερίες ως μέθοδο αντιμετώπισης της οξυμένης κατάστασης, η κ. Μάρκου, όμως, σημείωσε ότι η προσθήκη αυτή έγινε με την αποψίλωση άλλων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της περιοχής από γιατρούς ειδικοτήτων.

 Παρά την τεράστια αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους ασθενείς με τη μη λειτουργία των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ τους τελευταίους 3 μήνες, ο Υπουργός χαρακτήρισε την απόφασή του «γενναία» και δήλωσε ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν μέσα σε δύο μήνες από την πλήρη λειτουργία του ΠΕΔΥ.Posted by NICK MC CAIN on 7:33:00 PM. Filed under , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΒΙΝΤΕΟ - Κατερίνας Μάρκου συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου‏

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ