lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Επίσκεψη της Κατερίνας Μάρκου σε δημοτικές υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (ΚΔΑΠ-μεΑ) στο δήμο Νεάπολης – Συκεών και στο δήμο Θέρμης CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Επίσκεψη της Κατερίνας Μάρκου σε δημοτικές υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (ΚΔΑΠ-μεΑ) στο δήμο Νεάπολης – Συκεών και στο δήμο Θέρμης

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

Επίσκεψη της Κατερίνας Μάρκου σε δημοτικές υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (ΚΔΑΠ-μεΑ) στο δήμο Νεάπολης – Συκεών και στο δήμο Θέρμης 


Επίσκεψη της Κατερίνας Μάρκου σε δημοτικές υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (ΚΔΑΠ-μεΑ) στο δήμο Νεάπολης – Συκεών και στο δήμο Θέρμης

Την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά και να ενημερωθεί για την πολύ  σημαντική δουλειά που γίνεται στις κοινωνικές δημοτικές δομές που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία στους δήμους Νεάπολης – Συκεών και Θέρμης είχε η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ στη Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, η οποία επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) στις Συκιές και το ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιάζω» στη Θέρμη.

Η κυρία Μάρκου επισκέφτηκε το ΚΔΑΠ-μεΑ της οδού Παρασκευά στις Συκιές συνοδευόμενη από το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Απατσίδη, την υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής Μάρω Βασσάρα και τη συντονίστρια του ΚΔΑΠμεΑ Κατερίνα Ζαγρή.

Επίσκεψη της Κατερίνας Μάρκου σε δημοτικές υπηρεσίες
κοινωνικής φροντίδας (ΚΔΑΠ-μεΑ)
στο δήμο Νεάπολης – Συκεών και στο δήμο Θέρμης 
Εκεί, παρακολούθησε τους ωφελούμενους νέους στις καθημερινές τους ασχολίες και μίλησε μαζί τους για τις εμπειρίες που αποκομίζουν, ενώ ενημερώθηκε λεπτομερώς για την έμφαση που δίνεται στην εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε νέου ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητές του.

Σχολιάζοντας τις δράσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών τόσο στον τομέα της προστασίας των ατόμων με αναπηρία, όσο και στους τομείς της προσχολικής αγωγής με τους πρότυπους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς και τα παιδικά κοινωνικά κέντρα με το 100% των αιτήσεων των γονιών για φιλοξενία των παιδιών τους να γίνεται δεκτό, καθώς και της τρίτης ηλικίας με τα ΚΗΦΗ, τα ΚΑΠΗ, το Δημοτικό Ιατρείο και τους πάνω από 2.500 ωφελούμενους του “Βοήθεια στο Σπίτι”, η κυρία Μάρκου έκανε λόγο για δήμο-πρότυπο στα κοινωνικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στο δήμαρχο, αλλά και στο προσωπικό της συγκεκριμένης δομής. Είναι πραγματικά πολύ καλή η δουλειά που γίνεται, όπως εξάλλου φαίνεται από τα πρόσωπα των παιδιών, που είναι ιδιαίτερα χαρούμενα, αναπτύσσουν ιδιαίτερες δεξιότητες, έχουν απασχόληση και νιώθουν ότι είναι χρήσιμοι. Πολλά συγχαρητήρια και εύχομαι να υπάρχει συνέχεια. Ο δήμαρχος ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που είναι 19 χρόνια δήμαρχος και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά», δήλωσε η κυρία Μάρκου αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψής της στο ΚΔΑΠμεΑ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της κυρίας Μάρκου, την οποία και ευχαρίστησε για τη γενικότερη υποστήριξή της στις κοινωνικές δράσεις του δήμου. «Ενημερώσαμε την

κυρία Μάρκου για τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας Ατόμων με Αναπηρία του δήμου μας, αν και ήταν ήδη ενήμερη παρακολουθώντας από κοντά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα την προσπάθειά μας για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων. Ευκαιρίας δοθείσης θέλουμε να της πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί σε κρίσιμες περιόδους τα προηγούμενα δύο χρόνια στάθηκε δίπλα μας με πολύ καίριες παρεμβάσεις της στη Βουλή και τα συναρμόδια υπουργεία, και με τη συνδρομή της πετύχαμε τη συνέχιση αυτών των κρίσιμων και άκρως αναγκαίων δομών», επεσήμανε ο κ. Δανιηλίδης.

 Στη συνέχεια,  η κ. Μάρκου επισκέφθηκε το δήμο Θέρμης και ενημερώθηκε για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο δήμο από τον  δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας» Νίκο Καρκατζίνο.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς, οπού φιλοξενούνται δωρεάν 500 παιδιά μέσω του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α., το Κ.Δ.Α.Π. –ΜεΑ «Αγκαλιάζω» όπου φιλοξενούνται 46 παιδιά και το Κοινωνικό Πρατήριο.

Ευχαρίστησε, επίσης, την κ. Μάρκου για το έμπρακτο ενδιαφέρον της και την ανάδειξη των κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν το δήμο, μέσω των επερωτήσεων της στη Βουλή.  

Στη συνέχεια η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς επισκέφτηκε τις  εγκαταστάσεις του Κ.Δ.Α.Π. –ΜεΑ «Αγκαλιάζω» που βρίσκεται στη Θέρμη όπου γνώρισε από κοντά τα παιδιά και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν.

Εκεί εξέφρασε το ενδιαφέρον και τη στήριξή της για τα άτομα με ειδικές ικανότητες και τις οικογένειές τους και έδωσε τα εύσημα στο δήμο Θέρμης άλλα και στους εργαζομένους του «Αγκαλιάζω» για τις πρωτοβουλίες και το έργο που επιτελείται για τη φροντίδα των παιδιών αυτών και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Posted by NICK MC CAIN on 7:36:00 PM. Filed under , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Επίσκεψη της Κατερίνας Μάρκου σε δημοτικές υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (ΚΔΑΠ-μεΑ) στο δήμο Νεάπολης – Συκεών και στο δήμο Θέρμης

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ