lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για την πώληση των κάμπινγκ Ασπροβάλτας και Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ‏CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για την πώληση των κάμπινγκ Ασπροβάλτας και Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ‏

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για την πώληση των κάμπινγκ Ασπροβάλτας και Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ‏

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για την πώληση των κάμπινγκ Ασπροβάλτας και Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ‏
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την επικείμενη πώληση του κάμπινγκ στην Ασπροβάλτα του δήμου Βόλβης αλλά και του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας Επανομής του δήμου Θερμαϊκού από το ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης) και Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη (Α’ Θεσσαλονίκης). 

Στην ερώτησή τους, επισημαίνουν την ανάγκη διαβούλευσης με τις τοπικές αρχές οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην υλοποίηση των σχεδίων αξιοποίησης και έχουν ήδη υποβάλει εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης, καθώς και ότι η επιχειρούμενη αξιοποίηση γίνεται με εισπρακτικά και όχι αναπτυξιακά κριτήρια, ενώ θεωρείται και αμφίβολη η δημιουργία τοπικών θέσεων εργασίας, αφού, σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ, ο χώρος του κάμπινγκ της Ασπροβάλτας προσφέρεται για την ανάπτυξη συγκροτήματος παραθεριστικών κατοικιών. 

Ζητούν, λοιπόν, να μάθουν α) εάν θα δοθούν στοιχεία από το ΤΑΙΠΕΔ για τις προσφορές που έχει λάβει για την αξιοποίηση της περιοχής και εάν θα ακολουθήσει μελέτη επιπτώσεων, β) εάν θα εξεταστεί η πρόταση που κατέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συγκριτικά με τις προηγούμενες, γ) εάν, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν προσφορές ή αυτές δεν είναι ικανοποιητικές, εξετάζεται η περίπτωση αξιοποίησης των ακινήτων από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, και, δ) εάν εξετάζεται το αίτημα του Δήμου Βόλβης να παραχωρηθεί το Κάμπινγκ της Ασπροβάλτας στο Δήμο και να αξιοποιηθεί από αυτόν.   

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: 


24 Φεβρουαρίου 2014 

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τον Υπουργό Οικονομικών 


Θέμα: Πώληση του Κάμπινγκ της Ασπροβάλτας 

Το εποπτευόμενο από το Υπουργείο Οικονομικών ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες πώλησης σημαντικών ακινήτων που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και το κάμπινγκ της Ασπροβάλτας. 

Το εν λόγω ακίνητο, το οποίο απέχει 80 χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 100 περίπου χλμ από το Αεροδρόμιο Μακεδονία, 85 χλμ από την πόλη της Καβάλας και 100 χλμ από το Αεροδρόμιο αυτής, έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό. Η έκτασή του είναι περίπου 296.000 τ.μ, περιλαμβάνει εγκαταστάσεις κάμπινγκ περίπου 5.150 τ.μ., και είναι εντός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών και μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. 

Το ακίνητο αυτό πρόκειται να πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα δε με το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα του φορέα, η 7η Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών. 

Στην προγραμματισμένη πώληση του κάμπινγκ της Ασπροβάλτας έχουν υποβληθεί ενστάσεις από τη δημοτική αρχή η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υποστηρίζει ότι: 

α) το ΤΑΙΠΕΔ έχει προχωρήσει στη διαδικασία πώλησης χωρίς να έχει εκπληρώσει την οφειλή του προς τον Δήμο Βόλβης. Πρόκειται για οφειλή ύψους περίπου 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν τα ‘Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε’, από την ένταξη 296 στρεμμάτων της έκτασης του κάμπινγκ στο σχέδιο πόλης, όπως προέκυψε από τη πράξη εφαρμογής, β) η ευρύτερη περιοχή  δεν προβλέπεται να αποκομίσει  ιδιαίτερα οφέλη, θέσεις εργασίας, ή πωλήσεις για τις τοπικές επιχειρήσεις-προμηθευτές, δεδομένου ότι ο επενδυτής δεν έχει καμία υποχρέωση είτε να απορροφήσει το προσωπικό του από την τοπική κοινωνία είτε να επιλέξει τις τοπικές επιχειρήσεις ως προμηθευτές του, γ) το ΤΑΙΠΕΔ παραγνωρίζει τη δυνατότητα αξιοποίησης  από το Δήμο Βόλβης της τουριστικής επιχείρησης αλλά με όρους και προϋποθέσεις επωφελείς για όλη την περιοχή.  

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται τόσο από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ όσο και από πλευράς αντιδράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η περίπτωση πώλησης των κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας της Επανομής. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε πρόταση για να αναλάβει η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ή η Τοπική Αυτοδιοίκηση την αξιοποίηση αυτών των εκτάσεων, με στόχο τη δημιουργία νέων τουριστικών επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας. Η αξιοποίηση των κάμπινγκ, είτε από το Δήμο είτε από ιδιώτες, θα γίνεται με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την απόδοση της επένδυσης τόσο για τον επενδυτή όσο και για την τοπική ανάπτυξη. 

Δεδομένου ότι: 

* Είναι αναγκαία η διαβούλευση με τις τοπικές αρχές, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχή υλοποίηση των σχεδίων αξιοποίησης.  

* Οι διαδικασίες αξιοποίησης λαμβάνουν υπόψη ως μοναδικό κριτήριο την επίτευξη υψηλού τιμήματος πώλησης των ακινήτων (εισπρακτικό κριτήριο) χωρίς να αξιολογούν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι επενδύσεις στην εθνική και τοπική ανάπτυξη και απασχόληση (αναπτυξιακό κριτήριο). 

* Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ, ο χώρος του κάμπινγκ της Ασπροβάλτας προσφέρεται για ανάπτυξη συγκροτήματος κατοικιών μεσαίου επιπέδου με έμφαση στις παραθεριστικές κατοικίες, που όντως δεν πρόκειται να συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην περιοχή. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1) Θα δοθούν στοιχεία από το ΤΑΙΠΕΔ για τις προσφορές που λογικά πρέπει να έχει λάβει για την αξιοποίηση της περιοχής και το τίμημα αυτών; Θα γίνει μελέτη επιπτώσεων; 

2) Θα εξεταστεί η πρόταση που κατέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συγκριτικά με τις προηγούμενες;  

3) Εξετάζεται το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν προσφορές ή αυτές δεν είναι ικανοποιητικές, να δοθεί η ευκαιρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει τα εν λόγω ακίνητα, αντί να καθυστερεί η αξιοποίησή τους περιμένοντας τις προσφορές με τη πιθανότητα να γίνουν τελικά αποδεκτές προσφορές χαμηλού τιμήματος;  

4) Εξετάζεται το αίτημα του Δήμου Βόλβης να παραχωρηθεί το κάμπινγκ της Ασπροβάλτας στο Δήμο και να αξιοποιηθεί από αυτόν;   

Posted by NICK MC CAIN on 7:03:00 PM. Filed under , , , , , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για την πώληση των κάμπινγκ Ασπροβάλτας και Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ‏

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ