lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Ενα μεγάλο σκάνδαλο στην επαρχία Λαγκαδά και η Πονηριά στον Ασκό CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Ενα μεγάλο σκάνδαλο στην επαρχία Λαγκαδά και η Πονηριά στον Ασκό

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!


Πόσο ακόμα δικαίωση για το City Lagadas News που έδωσε γη και ύδωρ για να μην έρθει η WATT στον Ασκό και ο πρώην δήμαρχος  με τους συνεργάτες του, μας κατηγορούσαν για παράνοια και ψέμματα  να που έρχεται μια ήμερα η δικαίωση . Να θυμίσουμε οτι ο Κατρης ήρθε μαζι με τον πρώην δήμαρχο Λαγκαδά και τοπικους συμβουλους για να ενημερώσει τους κάτοικους του Ασκού Λαγκαδά για το μεγάλο εργο που θα γινόταν στην επαρχία . Τώρα αυτήν την στιγμή είναι όλοι μέσα ,για δωροδοκία σε τοπικούς άρχοντες  .
"Στο παρελθόν ο Κατρής «συνδέθηκε» με τον όμιλο Μπόμπολα όταν η τεχνική εταιρία που ίδρυσε το 1985 , η ΤΟΜΗ, εξαγοράσθηκε από τον Ελλάκτωρα το 2001 και μετονομάσθηκε σε Ηλέκτωρ."
- "Το 2011 δε κάτοικοι της περιοχής Αγκαιριάς, στην Πάρο, είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στην κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων που ετοιμάζονταν στην περιοχή και συγκεκριμένα σε οικόπεδα ιδιοκτησίας Κατρή, ο οποίος διαθέτει και δύο παραθεριστικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του χωριού."
- "ο ιδιοκτήτης της Εταρείας WATT που έχει αναλάβει και την ανακύκλωση στη Πάρο". 

Το όνομά του είχε ακουστεί ξανά το 2014 σε μία υπόθεση παραχώρησης χαλίτικων εκτάσεων στον Ασκό Λαγκαδά, με μακροχρόνια μίσθωση στην εταιρία του, WATT, αλλά και το 2010 αναφορικά με ένα εργοστάσιο βιοξήρανσης απορριμμάτων που σχεδιαζόταν να κατασκευαστεί στον ΧΥΤΑ της Φυλής, θέμα για το οποίο είχε γράψει η Ελευθεροτυπία σε ένα ρεπορτάζ με τίτλο "Οσμή σκανδάλου από τα σκουπίδια".

 Συνελήφθη λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Αθανάσιος Κατρής, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του σκανδάλου ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ.

Ο 61χρονος Κατρής που έφθασε από την Ελλάδα το μεσημέρι στην Κύπρο, οδηγήθηκε στο ΤΑΕ για να εξεταστεί από τους ανακριτές της υπόθεσης.
  

- Για το σκάνδαλο των ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ καταζητείτο μέχρι σήμερα που συνελήφθη, ο Ελλαδίτης, Αθανάσιος Κατρής, πρώην αντιπρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της HELECTOR.

Ο Κατρής είχε αποχωρήσει επεισοδιακά το 2012 από την HELECTOR και έχει ιδρύσει δική του εταιρία διαχείρισης απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείτο στην αγορά διαχείρισης απορριμμάτων μέσω της WATT, έχοντας επεκτείνει την δραστηριότητα της στην Γερμανία (με την ίδρυση θυγατρικής).

Στο παρελθόν ο Κατρής «συνδέθηκε» με τον όμιλο Μπόμπολα όταν η τεχνική εταιρία που ίδρυσε το 1985 , η ΤΟΜΗ, εξαγοράσθηκε από τον Ελλάκτωρα το 2001 και μετονομάσθηκε σε Ηλέκτωρ.

Οι δρόμοι τους χώρισαν και στην συνέχεια ο ίδιος έκανε το come back όταν απέκτησε μια μικρή εταιρία, την ΕΠΑΝΑ, την σημερινή WATT, η οποία μεταξύ άλλων projects εξασφάλισε συμβάσεις αποβλήτων στην ρωσική επαρχία Γιατσούκ και την Παλαιστίνη.



 Το 2011 δε κάτοικοι της περιοχής Αγκαιριάς, στην Πάρο, είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στην κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων που ετοιμάζονταν στην περιοχή και συγκεκριμένα σε οικόπεδα ιδιοκτησίας Κατρή, ο οποίος διαθέτει και δύο παραθεριστικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του χωριού.
 Ο Κατρής είχε όλες τις νόμιμες άδειες για την κατασκευή των πάρκων, ωστόσο η τοπική Κοινότητα και οι κάτοικοι αντέδρασαν τότε ισχυριζόμενοι ότι οι αρμόδιες αρχές και το Κράτος δεν θα έπρεπε να είχαν εκδώσει τις συγκεκριμένες άδειες, αφού παραβιάζονται κριτήρια που υπάρχουν στη νομοθεσία. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα είχαν ζητήσει και τη συνδρομή της διοίκησης του Δήμου Πάρου για να προστατέψει το χωριό και τις περιουσίες τους από την υποβάθμιση που θεωρούσαν ότι θα προκύψει.

Το μαχαίρι στο κόκκαλο


Στο μεταξύ, οι έρευνες της ανακριτικής ομάδας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Κόσιη.
Οι καταθέσεις επεκτείνονται και στις τέσσερις τουλάχιστον επαρχίες, την Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.

Έχουν εντοπιστεί νέα τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται και καθημερινά διεξάγονται έρευνες προς διαλεύκανση της υπόθεσης. Αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από υπαλλήλους της εταιρείας Helector, από υπαλλήλους του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, από τα Διοικητικά Συμβούλια της Λάρνακας όσο και της Πάφου και από άλλες Κυβερνητικές υπηρεσίες.

Επίσης σύμφωνα με την Αστυνομία θα κληθούν πρόσωπα για ανάκριση που φαίνεται ότι εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια και αφορούν ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΑ Κόσιης και έχουν άμεση σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα , ενώ καταθέσεις θα ληφθούν και από άτομα που σχετίζονται με τα έγγραφα που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Μέχρι στιγμής εκδόθηκαν δύο διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων, για τους υπόπτους 1-8 τα οποία αξιολογούνται. Αναμένεται όμως η έκδοση διαταγμάτων αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων των Imad Baqleh και του Δημήτριου Γιαννακόπουλου, ενώ διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων θα εκδοθούν και για τις εταιρείες που φαίνονται ότι είναι στο όνομα κάποιων από τους υπόπτους.

Επιπρόσθετα οι ανακριτικές αρχές θα προχωρήσουν στην επιθεώρηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε σχέση με τις υποδείξεις σκηνών.

Στο μεταξύ ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν αύριο οι 10 ύποπτοι για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης .

Αύριο Σάββατο εκπνέει το πενθήμερο διάταγμα προσωποκράτησης τους που τους επέβαλε το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου στις 21 Μαρτίου.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Πατσαλίδη, οικονομικό διευθυντή του Δήμου Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα , τον Μιχάλη Πάντη που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης , τους λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλο και Χρηστάκη Πέτρου, που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών, το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, καθώς και τον πρώην λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργο Κουλαππή τον υιό του Νίκο Κουλαππή, και τους Ιmad Baqleh πολιτικό μηχανικό από την Ιορδανία και τον πρώην Δ/ντη της Ελλαδικής εταιρείας Helector Δημήτριο Γιαννακόπουλο.

Ελεύθεροι για την υπόθεση μέχρι στιγμής είναι ΓΔ της Ελλαδικής εταιρείας Helector Ιωάννης Κοκότσης καθώς και οι Μιχάλης Μιχαήλ, Σκεύη Πρωτοπαπά και Παντελίτσα Μαππούρα υπάλληλοι της Helector στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι Ιωάννης Κοκότσης σε θεληματική του κατάθεση ομολόγησε στις ανακριτικές αρχές, ότι από το 2010 που ανέλαβε την διεύθυνση της εταιρείας έχει μοιράσει ποσό 1,5 περίπου εκατομμυρίου ευρώ σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, ως μίζες, προκειμένου η εταιρεία του να πραγματοποιεί υπερκέρδη, χρεώνοντας τους δήμους, και κατ` επέκταση τους καταναλωτές, με πολύ πιο ψηλά τέλη για τη διαχείριση των σκουπιδιών από το κόστος και το νόμιμο κέρδος της.

Ο Κοκότσης διαδέχθηκε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με τον Κοκότση, είχε ήδη στημένο όταν ανέλαβε ο ίδιος το κύκλωμα με τις μίζες. Στην θεληματική του κατάθεση ο Κοκότσης εξιστόρησε με λεπτομέρεια τα όσα διαδραματίστηκαν τόσο στο ΧΥΤΑ Πάφου όσο και στο ΧΥΤΥ Κόσιης.

Εξάλλου ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος ανακρινόμενος από την Αστυνομία έδωσε κάποιους ισχυρισμούς . Ενώ αρχικά μετά τη σύλληψη του ο Γιαννακόπουλος ανέφερε στην Αστυνομία μεταξύ άλλων ότι έδωσε κάποια χρήματα στον Σάββα Βέργα αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν εισφορές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωματεία αργότερα φαίνεται να αναθεώρησε την στάση του επιβεβαιώνοντας τα όσα είπε ο Ι. Κοκότσης.


* Ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος ήταν πρώην Γενικός Διευθυντής της Helector από το 2007 - 2010 και αντικαταστάθηκε από τον Ιωάννη Κοκότση.

Posted by NICK MC CAIN on 7:49:00 PM. Filed under , , , , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ενα μεγάλο σκάνδαλο στην επαρχία Λαγκαδά και η Πονηριά στον Ασκό

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ