lang='en-el' Ειδησιογραφικό Portal με νέα και ειδησεις City Lagadas News CITY LAGADAS NEWS ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Για λουκέτο πάνε τα Λουτρά Λαγκαδά ???CITY LAGADAS NEWS

Official You Tube channel

Για λουκέτο πάνε τα Λουτρά Λαγκαδά ???

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του CityLagadasNews: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!
Γινε ενεργο μελος πες την γνωμη σου !!! Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο,και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις στο EMAIL CITYLAGADAS@GMAIL.COM !!!Για λουκέτο πάνε τα Λουτρά Λαγκαδά ???
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων που είδαν το φως της δημοσιότητας και σχετικές καταγγελίες για τους ισολογισμούς ΜΕ τρείς ζημιογόνες χρήσεις ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ  υπουργείο Εσωτερικών .

Τα οικονομικά στοιχεία περίπου 600 δημοτικών επιχειρήσεων ανωνύμων εταιρειών των ΟΤΑ ξεψαχνίζουν οι οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο της αξιολόγησης των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο. Από τον χώρο των ΝΠΙΔ όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση θα προέλθει νέο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων ακόμα και λουκέτων που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το δημόσιο τους εργαζόμενους που απασχολούνται με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης επικεντρώνεται στις δημοτικές επιχειρήσεις και στις ανώνυμες εταιρείες των ΟΤΑ αφού σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» που ψηφίστηκε το 2010, πρέπει να σταματήσει η χρηματοδότηση όσων ΝΠΙΔ και ΑΕ των ΟΤΑ συμπληρώσουν τρία χρόνια ζημιογόνων χρήσεων. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι και η απόλυση των εργαζομένων στα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα.

Στις νέες διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών η «καυτή πατάτα» των ενδεχόμενων λουκέτων.

Φέτος ολοκληρώνονται οι τρείς οικονομικές χρήσεις τις οποίες καλείται να ελέγξει το υπουργείο Εσωτερικών για τις ανώνυμες εταιρείες των ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Το «μπαλάκι» για την εφαρμογή του νόμου μεταφέρεται στις νέες διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών που θα αναλάβουν από τον Σεπτέμβριο και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την «καυτή πατάτα» των ενδεχόμενων λουκέτων.

Αναπτυξιακές εταιρείες

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν τεθεί εκ νέου όλες οι ζημιογόνες αναπτυξιακές εταιρείες που έχουν διαδημοτικό χαρακτήρα ή είχαν συσταθεί με αποφάσεις νομαρχιών την περίοδο του Καλλικράτη. Σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστεί η οικονομική κατάσταση των δημοτικών ραδιοφώνων ενώ από την διαδικασία εξαιρούνται οι κοινωφελείς δημοτικές επιχειρήσεις. Οι Αναπτυξιακές Εταιρείες των ΟΤΑ μπήκαν στο επίκεντρο των κυβερνητικών σχεδιασμών από τα τέλη του 2013 προκειμένου να εξεταστεί το πλαίσιο λειτουργίας τους μετά από καταγγελίες για απουσία ουσιαστικού ελέγχου στις δραστηριότητες που αναπτύσσουν από την κεντρική διοίκηση.

Η πλειονότητα των Αναπτυξιακών Εταιρειών ασχολείται με την υλοποίηση και διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Από τις συνολικά 65 εταιρείες που λειτουργούν, περίπου 40 ασχολούνται με το πρόγραμμα Leader που αφορά τη χρηματοδότηση δράσεων στις αγροτικές περιοχές. Ιδρύθηκαν κατά την περίοδο της δεκαετίας του '80 προκειμένου να λειτουργήσουν ως εργαλεία των ΟΤΑ με στόχο να αξιοποιήσουν κοινοτικά προγράμματα.

Στη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων συμμετέχουν δήμοι, τοπικές ενώσεις δήμων και επιμελητήρια, ενώ Αναπτυξιακές Εταιρείες διατηρούνται ακόμα και σε μεγάλους δήμους όπως αυτός της Αθήνας. Με την πάροδο των ετών ξεχώρισαν λίγες εταιρείες για το έργο τους ενώ οι περισσότερες επιβιώνουν με την αξιοποίηση μικρών κοινοτικών προγραμμάτων και από τη χρηματοδότηση των δήμων που συμμετέχουν στην εταιρική σύνθεση. Ενας σημαντικός αριθμός Αναπτυξιακών Εταιρειών απασχολούν από 5-10 άτομα προσωπικό καθώς το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων (μελέτες, διαμόρφωση προτάσεων για συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα) ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες. Στην περίπτωση κατάργησης των Αναπτυξιακών Εταιρειών αναζητείται λύση με στόχο να μεταφερθούν σε άλλο μεταβατικό φορέα οι υποχρεώσεις των οργανισμών που αφορούν κυρίως τη συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα που «τρέχουν» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Η διαδικασία

Το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ που λειτουργεί στο υπουργείο Εσωτερικών καταγράφει τα οικονομικά στοιχεία των δήμων προκειμένου να παρέμβει στην περίπτωση χρηματοδότησης ζημιογόνων δημοτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών μετά την διαπίστωση ότι ένα ΝΠΙΔ δήμου ή περιφέρειας έχει τρείς ζημιογόνες χρήσεις, το Παρατηρητήριο θα υποδείξει στον δήμο την ανάγκη να λάβει μέτρα και να καταθέσει προτάσεις για την εξυγίανση της εταιρείας αποκλείοντας όμως την συνέχιση της χρηματοδότησης. Στην περίπτωση που ο δήμος δεν συμμορφωθεί τότε εντάσσεται σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης όπου θα πρέπει να βάλει λουκέτο στην συγκεκριμένη επιχείρηση, να περιορίσει τις δαπάνες του και τέλος εκτός των απολύσεων του προσωπικού στο ΝΠΙΔ να εφαρμόσει πολιτικές μείωσης του του μισθολογικού κόστους με μετακινήσεις προσωπικού σε άλλους ΟΤΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εσωτερικών από τις αρχές του έτους έχει ζητήσει την απογραφή όλων των δημοτικών επιχειρήσεων. Το χρονοδιάγραμμα για την απογραφή των ΝΠΙΔ ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου και σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 100 ΝΠΙΔ δεν συμμετείχαν στην διαδικασία με αποτέλεσμα να διακοπεί η χρηματοδότησή τους. Παράλληλα αρκετές δημοτικές επιχειρήσεις που ανήκουν κυρίως στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης αρνήθηκαν να καταθέσουν οικονομικά στοιχεία και να απογράψουν το προσωπικό τους με την δικαιολογία ότι χρηματοδοτούνται από ίδια έσοδα οπότε δεν εμπίπτουν στις διατάξεις των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που διέπουν δημόσιες και δημοτικές εταιρείες. Σε αυτό το πλαίσιο δημοτικές επιχειρήσεις ανά την επικράτεια είχαν αρνηθεί στο πρόσφατο παρελθόν να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών τις μισθολογικές καταστάσεις των υπαλλήλων τους με στόχο να μην ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και υποστούν περικοπές σύμφωνα με το Ενιαίο Μισθολόγιο.

Posted by NICK MC CAIN on 11:02:00 PM. Filed under , , , . ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Για λουκέτο πάνε τα Λουτρά Λαγκαδά ???

Leave comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ